Παρασκευή 5 Μαΐου 2017

ΕΚΤΑΚΤΟ: Θρίλερ στη Θεσσαλονίκη με Τούρκους διπλωμάτες -Αυτομόλησαν και εξαφανίστηκαν

Νέο περίεργο περιστατικό έρχεται να κλιμακώσει περαιτέρω τις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας καθώς χάθηκαν τα ίχνη ενός ζευγαριού Τούρκων διπλωματικών υπαλλήλων που υπηρετούσαν στο Τουρκικό Προξενείο της Θεσσαλονίκης.


Η προσοχή και το ενδιαφέρον όλων στρέφεται στο ενδεχόμενο προβοκάτσιας…
Μάλιστα, δεν έχουν δώσει το στίγμα τουλάχιστον για τρεις ημέρες.


Το συγκεκριμένο περιστατικό έρχεται σε μία ιδιαίτερη στιγμή, μετά την απαγωγή του Τούρκου υπηκόου στη Μαλαισία.
Το pentapostagma.gr σας είχε ενημερώσει για τυχόν ***σχέση του περιστατικού στη Μαλαισία με κάποια αντίστοιχη ενέργεια ή κίνηση στη χώρα μας. 

Περίεργη είναι και η μέθοδος αναζήτησης που ακολούθησε, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ελευθερίας του Τύπου», ο Τούρκος πρόξενος στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος ανέλαβε προσωπικά την έρευνα και, σε ρόλο «Αγγελικής Νικολούλη», ξεκίνησε να τηλεφωνεί στις τελωνειακές Αρχές στις εξόδους της χώρας, προσπαθώντας να ανακαλύψει την τύχη των δύο αγνοούμενων διπλωματικών υπαλλήλων, γνωστοποιώντας ότι τα διπλωματικά τους διαβατήρια έχουν ακυρωθεί.

Υστέρα από προτροπή και υπόδειξη των ελληνικών Αρχών Ασφαλείας, ο Τούρκος διπλωμάτης ακολούθησε σε δεύτερη φάση την προβλεπόμενη οδό.
Αλλά και με τις επίσημες έρευνες που ακολούθησαν το ζευγάρι δεν κατέστη δυνατόν να εντοπιστεί.


Όλα δείχνουν ότι οι δύο διπλωματικοί υπάλληλοι, επειδή –πιθανότατα- δεν ήταν του «κλίματος Ερντογάν» προχώρησαν σε αυτό το οποίο και πολλοί άλλοι Τούρκοι αξιωματούχοι που υπηρετούν στο εξωτερικό κάνουν:

Αυτομόλησαν!
Το πιθανότερο είναι, μάλιστα, να έχουν προλάβει να αναχωρήσουν προς τρίτη χώρα για να ζητήσουν άσυλο, προτού γίνει αντιληπτή η απουσία τους και σε κάθε περίπτωση πριν να ακυρωθούν τα διπλωματικά διαβατήρια τα οποία διέθεταν…

Το περιστατικό στη Μαλαισία
Στο βίντεο από τη Μαλαισία υπάρχουν σκηνές σαν να επρόκειτο για ταινία κατασκοπευτική.
Τις κατέγραψε κάμερα κλειστού κυκλώματος σε πάρκινγκ στην Κουάλα Λουμπούρ της Μαλαισίας, όπου άνδρες της Ασφάλειας, ντυμένοι με πολιτικά ρούχα σέρνουν τον δεμένο με τα χέρια πίσω 43χρονο εκπαιδευτικό Τουργκάι Καραμάν, Τούρκο υπήκοο, στο πλαίσιο επιχειρήσεων σε χώρες του εξωτερικού που σχετίζονται με το περσινό αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία.

Ο Καραμάν παραμένει εξαφανισμένος από την περασμένη Τρίτη οπότε και απήχθη από τους Μαλαισιανούς άνδρες της Αστυνομίας και η σύζυγός του μιλά ανοιχτά για απαγωγή και εκφράζει το φόβο ότι ο σύζυγός της θα εκδοθεί στην Τουρκία, όπου και θεωρείται βέβαιο ότι θα υποστεί βασανιστήρια, όπως και πολλοί κατηγορούμενοι από το καθεστώς Ερντογάν ως «Γκιουλενιστές».

Η Αϊσέ Καραμάν υπογράμμισε ότι ζει με το σύζυγό της εδώ και 13 χρόνια στη Μαλαισία, ότι έχουν κανονικά άδεια εργασίας και κάλεσε τη Μαλαισιανή κυβέρνηση να τον απελευθερώσει. 

Ωστόσο, η αστυνομία της Κουάλα Λουμπούρ αποκάλυψε ότι ο Καραμάν κι άλλος ένας Τούρκος υπήκοος κρατούνται κατηγορούμενοι για αδικήματα που σχετίζονται με την εθνική ασφάλεια, τα οποία ωστόσο δεν έχουν δημοσιοποιηθεί.





Δεν υπάρχουν σχόλια: