Τρίτη 23 Μαΐου 2017

“Κώστας Ηλιάκης σύμβολο εθνικής ενότητας”! Τι ειπώθηκε στην εκδήλωση μνήμης


Οι Ένοπλες Δυνάμεις μας, είναι αποφασισμένες να μην επιτρέψουν καμιά αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, ιδιαίτερα σήμερα που η προκλητικότητα της Τουρκίας έχει ξεπεράσει κάθε όριο.



Οι σημαίες μας δεν πρόκειται να υποσταλούν ποτέ και βεβαίως τις σημαίες μας δεν πρόκειται να επιτρέψουμε ποτέ ξανά να τις πάρει ο αέρας”, είπε μεταξύ άλλων ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος στην ομιλία του στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης που πραγματοποιήθηκαν στην Κάρπαθο, για τη συμπλήρωση έντεκα χρόνων από τον ηρωικό θάνατο του Σμηναγού Κώστα Ηλιάκη.

Η ομιλία Καμμένου:

«Συγκεντρωθήκαμε σήμερα εδώ για μια ακόμη φορά, για να αποτίσουμε τον ελάχιστο φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης στον ήρωα Κώστα Ηλιάκη, ο οποίος έδωσε τη ζωή του κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, υπερασπιζόμενος την πατρίδα. 

Υπερασπιζόμενος την εδαφική ακεραιότητα και την εθνική κυριαρχία. Υπερασπιζόμενος όλους μας.


Είναι εθνική και ηθική μας υποχρέωση να βρισκόμαστε εδώ για να τιμήσουμε αυτόν τον σπουδαίο Έλληνα, αυτό το αξιόλογο στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και την οικογένεια και τα παιδιά του, τα οποία μεγαλώνουν περήφανα στη σκιά του ήρωα πατέρα τους. 

Είμαστε υποχρεωμένοι να είμαστε εδώ ενωμένοι οι Έλληνες γιατί αυτό το μήνυμα έστειλε ο Κώστας Ηλιάκης πέφτοντας υπέρ πίστεως και πατρίδος.


Ο Κώστας Ηλιάκης, αποτελεί σύμβολο ενότητας, αυταπάρνησης και αυτοθυσίας. 

Η μνήμη του παραμένει αναλλοίωτη στο πέρασμα του χρόνου, ανεξάντλητη κληρονομιά για τις επόμενες γενιές, έμπνευση ανδρείας και θάρρους για όλους εμάς, να μας θυμίζει την αυτοθυσία του για τη διατήρηση της ανεξαρτησίας και της εδαφικής μας ακεραιότητας και να ενδυναμώνει τη πίστη όλων μας στις αξίες και στα ιδανικά του έθνους.


Ήρωες σαν τον Κώστα Ηλιάκη πολεμούν και πεθαίνουν από αγάπη για την πατρίδα τους κι αυτό είναι το μεγαλείο ψυχής που μόνο αυτοί μπορούν να βιώσουν.

 Ηρωισμός σημαίνει πάνω απ’ όλα αίσθηση του καθήκοντος και της ευθύνης, απέναντι στην πατρίδα και στο κοινό καλό.


Οι ήρωες ποτέ δεν χάνονται στη λήθη. 

Είναι πάντα δίπλα μας, αφοσιωμένοι στα ιδανικά της πατρίδας και έτοιμοι να θυσιαστούν για την ελευθερία, την ανεξαρτησία μας και το κοινό καλό, όπως πράττουν σήμερα όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.


Οι πιλότοι της Πολεμικής μας Αεροπορίας είναι λοιπόν εδώ, δίνουν ένα καθημερινό αγώνα για να εγγυηθούν την ασφάλεια στους κατοίκους των νησιών μας και όλης της χώρας.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις μας, είναι αποφασισμένες να μην επιτρέψουν καμιά αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, ιδιαίτερα σήμερα που η προκλητικότητα της Τουρκίας έχει ξεπεράσει κάθε όριο. 

Οι σημαίες μας δεν πρόκειται να υποσταλούν ποτέ και βεβαίως τις σημαίες μας δεν πρόκειται να επιτρέψουμε ποτέ ξανά να τις πάρει ο αέρας.


Τις υπερασπιζόμαστε μέχρι της τελευταίας ρανίδος του αίματος μας. Όλοι μαζί, οι Ελληνίδες και οι Έλληνες. 

Το οφείλουμε άλλωστε στους ήρωες μας οι οποίοι έδωσαν τη ζωή τους για αυτές, όπως ο Κώστας Ηλιάκης. 

Τα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας υπερασπιζόμενα τον εθνικό εναέριο χώρο, τα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού διαφυλάσσοντας τα θαλάσσια σύνορα, ο Στρατός Ξηράς και η Εθνοφυλακή μας σε κάθε μονάδα, φυλάκιο και ακριτική βραχονησίδα υπερασπιζόμενοι κάθε σπιθαμή ελληνικής γης, παραμένουν άγρυπνοι φρουροί για να «φυλάττουν Θερμοπύλες».


Η πατρίδα, το έθνος, η μακραίωνη ιστορία του ελληνισμού, οι ήρωες μας, ο Κώστας Ηλιάκης, είναι μέσα στην ψυχή μας και αποτελούν φάρο στη ζωή μας και ελπίδα για μέλλον μας.

 Ο Έλληνας ποτέ δε σκύβει το κεφάλι κοιτάει ψηλά τιμάει τους ήρωες του και προχωρά. 

Όπως έγραψε και ο Γιάννης Ρίτσος «Ετούτος δω ο λαός δε γονατίζει παρά μονάχα μπροστά στους νεκρούς του». Και μπροστά στον Κώστα Ηλιάκη γονατίζουμε σήμερα όλοι μαζί.


Σήμερα λοιπόν γονατίζουμε μπροστά στη γενναιότητα και την αυτοθυσία. 

Χαιρετίζουμε ένα αγνό πατριώτη, που έθεσε το εμείς πάνω από το εγώ, που έβαλε το καθήκον του προς την πατρίδα υψηλότερα από οποιαδήποτε άλλη αξία, θυσιαζόμενος για αυτή και περνώντας στο Πάνθεο των αθανάτων του έθνους μας.


Κώστα Ηλιάκη, η πατρίδα θα σε ευγνωμονεί για πάντα. Αιωνία η μνήμη και η δόξα που θα σε συνοδεύει. Εύχομαι, η Παναγία μας και Υπέρμαχος Στρατηγός να δίνει δύναμη στην οικογένεια σου αλλά και σε όλο το έθνος, στο δύσβατο δρόμο που οφείλουμε να ακολουθήσουμε για την αξιοπρέπεια και τη διατήρηση των ιερών και οσίων της πατρίδας μας, τον οποίο θα φωτίζεις με τη θυσία σου. 

Βεβαίως η σκέψη μας είναι δίπλα στους συναδέλφους σου που πετώντας συνεχίζουν να υπερασπίζονται την πατρίδα μας, τις οικογένειες μας, τις αρχές και τις αξίες μας.


Ζήτω ο Αθάνατος Ήρωας Κωνσταντίνος Ηλιάκης».

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης ΠΝ, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου και η Ειδική Γραμματέας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας Καλλιόπη Παπαλεωνίδα,

Παρόντες στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης ήταν ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, βουλευτές και εκπρόσωποι των κομμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: