Σάββατο, 20 Μαΐου 2017

Eτοιμη η νέα δύναμη εισβολής του Ρ.Τ.Ερντογάν: 7.000 Τούρκοι στρατιώτες μαζί με FSA και τον ιδιωτικό στρατό SADAT μπαίνουν στην Συρία από τρία σημεία

Mετωπική με ΗΠΑ επέλεξε ο «Σουλτάνος»
Είναι αυτό το κύκνειο άσμα του; (εικόνες, βίντεο)

Ετοιμάζεται να κινηθεί μονομερώς και εντελώς αυτοβούλως ο Τούρκος πρόεδρος διατάζοντας εκ νέου στρατιωτική εισβολή στην Συρία με την βοήθεια εκτός των τακτικών δυνάμεων και των Τουρκμένων και του ιδιωτικού στρατού SADAT, αψηφώντας …Πούτιν και Τραμπ. Σε φωτογραφίες παρακάτω όπως ενημερώνουν τουρκικά ΜΜΕ, τελείωσε η εκπαίδευση μαχητών του FSA για ακριβώς αυτό το σκοπό. 

Oι Κούρδοι επιβεβαιώνουν και αυτοί τα σχέδια των Τούρκων οι οποίοι θα έχουν αεροπορική κάλυψη από τα μαχητικά τους. Θα βομβαρδιστούν θέσεις του YPG. Αυτό αυτόματα σημαίνει και Αμερικανικές απώλειες.
Μοιάζει με το κύκνειο άσμα του Σουλτάνου Ερντογάν ο οποίος θα πέσει στην παγίδα που έπεσαν τόσοι άλλοι πριν από αυτόν και θα αφανισθεί .  

Πρόκειται για εξελίξεις ραγδαίου τύπου με 7.000 πάνοπλους Τούρκους στρατιώτες, άρματα  μάχης, πυροβόλα να είναι  σε αναμονή για εισβολή σε τρία  σημεία εντός του συριακού εδάφους , εφαρμόζοντας την ρύση του Ερντογάν: 

«θα κάνουμε ότι νομίζουμε σωστό στην περιοχή».

Οι Τούρκοι ως γνωστόν  βλέπουν  «αναμπουμπούλα» να έρχεται και όπως λέει το ρητό « ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται».

Η Ουάσιγκτον και ο Ν.Τραμπ προσωπικά πήραν μια «γεύση» μετά την επίσκεψη του Σουλτάνου στις ΗΠΑ και τις αντιδράσεις από την βίαιη συμπεριφορά των Τούρκων σωματοφυλάκων , με ποιο άτομο  ακριβώς συνδιαλέγεται για την Συρία.

Ο Ερντογάν, στο δικό του το μυαλό θεωρεί ότι εφόσον έφερε το θέμα ενώπιον του Τραμπ, θεωρεί  ενδεχομένως ότι μπορεί να πράξει ότι ακριβώς θέλει και ετοιμάζει εισβολή στην Βόρεια Συρία για να εξαλείψει του Σύρους Κούρδους.

Επτά χιλιάδες Τούρκοι στρατιώτες έχουν ολοκληρώσει την προετοιμασία τους για εισβολή στην Συρία , κατά την οποία οι νέο-οθωμανικές δυνάμεις θα έρθουν αντιμέτωπες με Αμερικανούς και Ρώσους .

Η Άγκυρα θεωρεί ότι εφόσον το PKK θεωρείται  διεθνώς τρομοκρατική οργάνωση , δια του δικού της θεωρήματος, και οι Σύροι Κούρδοι  του YPG,  οι οποίοι «απειλούν» σύμφωνα με τους ίδιους την χώρα, είναι τρομοκράτες και για αυτό έχει το «νόμιμο δικαίωμα»  να επέμβει στρατιωτικά .

Ενδεικτικό της «παραζάλης» των Τούρκων είναι ότι ο τουρκικός τύπος γράφει ότι μετά την συζήτηση περί τρομοκρατίας Τραμπ-Ερντογάν έγινε σαφές ότι απαιτούνται κρίσιμες λειτουργίες για την σταθερότητα στην Συρία. Στόχος είναι οι περιοχές  Sinjar και Afrin στις οποίες δρουν τρομοκράτες .

Η Τουρκία ανακοίνωσε ότι  τα στρατόπεδα των Σύρων Κούρδων συνιστούν απειλή και για τους Αμερικανούς αξιωματούχους, «φροντίζοντας « για το καλό και των ΗΠΑ .
Η Τουρκική δύναμη των 7000 πάνοπλων ανδρών συμπεριλαμβάνουν μεταξύ άλλων και τον τουρκικό ιδιωτικό στρατό SADAT , οι οποίοι είναι έτοιμοι για εξόρμηση μαζί με Τούρκους κομάντος όντας γνωστοί για τις απεχθείς πράξεις εντός του συριακού εδάφους όλο το προηγούμενο διάστημα της επιχείρησης  «Ασπίδα του Ευφράτη».
Το  επιχειρησιακό σχέδιο για την περιοχή της Βόρειας Συρίας έχει καθοριστεί πλήρως και οι θέσεις των «τρομοκρατών» εντός του συριακού εδάφους έχουν εντοπιστεί και καταγραφεί από τους τουρκικούς δορυφόρους.
Επισημαίνεται επίσης  η σταθερή και αταλάντευτη στάση της Άγκυρας έναντι ενός σταθερού συριακού Τουρκμενιστάν απαιτεί την υλοποίηση  εκκαθαριστικών επιχειρήσεων  ειδικά  στα βουνά της περιοχής . σε συνάρτηση με τις συνομιλίες με τη Ρωσία , για την δημιουργία  ασφαλών  καταφυγίων  κατά μήκος των συνόρων με την Τουρκία .
Τούρκοι ανώτατοι αξιωματούχοι ασφαλείας και ο Πρόεδρος Ερντογάν  μετέφεραν όλα αυτά τα θέματα στο τραπέζι μετά τις συνομιλίες μεταξύ της τουρκικής αντιπροσωπείας και του Προέδρου του Τραμπ στις Ηνωμένες Πολιτείες .
Οι Αμερικανοί , σύμφωνα με τον τουρκικό τύπο, φέρονται να συνεχίζουν να δίνουν  στον  YPG  υποστήριξή και ένας  από τους λόγους ήταν για να μην επιτρέψουν  στη Ρωσία να αυξήσει την επιρροή της στην οργάνωση αυτή.
 «Η Τουρκία όμως θα περπατήσει με το δικό της τρόπο», τονίζουν Τούρκοι αξιωματούχοι , αναφέροντας ότι αυτό θα καταστεί εφικτό μέσα από  επιτυχημένες επιχειρήσεις.
Ελπίδα των Τούρκων είναι  να αλλάξει τάχιστα η στρατηγική των ΗΠΑ στην Συρία και θέλουν να «βοηθήσουν» σε αυτό.
Πληροφορίες κάνουν λόγο για κίνηση δημιουργίας τουρκικών βάσεων στην Βόρεια Συρία με την βοήθεια των Τουρκμένων, οι οποίοι αποτελούν το κύριο «χαρτί» του Ερντογάν για να παρέμβει στην περιοχή.

Οι τουρκικές βάσεις στην Βόρεια Συρία πιστοποιούν ότι ο πόλεμος στην χώρα αυτή θα έχει και δεύτερο γύρο ανάμεσα σε Σύρους και Τούρκους, ο οποίος θα είναι άγριος , ανελέητος και αιματηρότατος  .
Ο Ερντογάν έχει βάλει σε πλήρη εφαρμογή σχέδιο που καλύπτει περιμετρικά τα τουρκικά σύνορα με «επέκταση» της δικαιοδοσίας του σε μια επικίνδυνη εξάπλωση προς όλες τις κατευθύνσεις μέχρι το Αιγαίο .
Η Συρία όμως  αυτήν την στιγμή προσελκύει την τεράστια προσοχή του Ερντογάν λόγω του κουρδικού κινδύνου.

Η Άγκυρα  έχει πολύ διαφορετικούς στόχους στη Συρία από έχουν οι ΗΠΑ και η Ρωσία και αυτό καθορίζει τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή .
Σύμφωνα με Ιρανούς  αμυντικούς αναλυτές στην πραγματικότητα, η Τουρκία καθιστά τις περιοχές που ελέγχει  στην Βόρεια  Συρία σε ένα είδος «Βόρειας Κύπρου» .

Η  αραβική ιστοσελίδα enab al-baladi, γράφει για τα σχέδια Ερντογάν –Σεΐχηδων τα οποία αναφέρουν την ανοικοδόμηση της πόλης Al-Bab με 80.000 Τουρκμένους και Τούρκους κατοίκους  αψηφώντας τον κουρδικό  πληθυσμό  που ζούσε εκεί .

Όλα αυτά όμως περιπλέκουν επικίνδυνα την όλη κατάσταση και δεν θέλει πολύ να έχουμε εμπλοκή όλων των συμμετεχόντων σε κάτι πολύ μεγαλύτερο και πολύπλοκο , που θα  σημαίνει ολοκληρωτικό πόλεμο.   

Δεν υπάρχουν σχόλια: