Τετάρτη 24 Μαΐου 2017

Ο δορυφόρος Hellas Sat 3 στην τελική φάση πριν από την εκτόξευση

  • (Φωτ.: Hellas Sat)
Με ένα από τα μεγαλύτερα φορτηγά αεροσκάφη του κόσμου, τύπου Antonov An-124, αναχώρησε το πρωί της Τρίτης από το αεροδρόμιο της Νίκαιας στη Γαλλία ο Hellas Sat 3/IS.


Προορισμός του το Γκουρού της γαλλικής Γουιάνας, και συγκεκριμένα η βάση της Arianne Space όπου θα φτάσει μετά από πτήση διάρκειας 17 ωρών.


Μετά την άφιξη του δορυφόρου, που είναι ένας από τους πιο μεγάλους που κατασκευάστηκαν στην πλατφόρμα TAS 4000 C4 και ο μεγαλύτερος ευρωπαϊκός που θα μπει σε τροχιά, θα ξεκινήσει η διαδικασία προετοιμασίας για την εκτόξευση με τον ειδικό πύραυλο-εκτοξευτήρα Ariane 5.

H εκτόξευση είναι προγραμματισμένη να γίνει στις 28 Ιουνίου 2017.
Ο ευρωπαϊκός δορυφόρος έχει βάρος εκτόξευσης 5,8 τόνων και ηλεκτρική ισχύ 16 KW.


Οι δύο κύριες αποστολές θα είναι η επέκταση των εργασιών της Hellas Sat με τους 47 αναμεταδότες Ku, και αφετέρου η χρήση του από τον οργανισμό Inmarsat για την παροχή τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών στους επιβάτες αεροσκαφών που πετούν πάνω από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σε ξεχωριστές ανακοινώσεις από την Hellas Sat και την Inmarsat τονίζεται ότι ο δορυφόρος προγραμματίζεται να σταθεροποιηθεί στην τροχιακή θέση των 39 μοιρών ανατολικά, όπου δικαιώματα σε συχνότητες έχουν η Ελλάδα και η Κύπρος.



Δεν υπάρχουν σχόλια: