Τρίτη 23 Μαΐου 2017

Ισλαμική φρίκη στο Μάντσεστερ: «Χέρια και πόδια μικρών παιδιών σκορπίστηκαν παντού» (φωτό, βίντεο) (upd)

ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 22 ΝΕΚΡΟΙ ΚΑΙ 79 ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ
ΒΙΝΤΕΟ NTOKOYMENTO ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΕΚΡΗΞΗΣ
Της Χριστίνας Φλάσκου(Ανανέωση): O αριθμός των νεκρών με τον έως τώρα απολογισμό να φτάνει στους 22 νεκρούς και 79 τραυματίες.

Η τραγωδία αποκτά μεγαλύτερη διάσταση, καθώς τα μισά από τα θύματα είναι παιδιά, όπως ***πρώτο μετέδωσε στην Ελλάδα από ενωρίς τα ξημερώματα σήμερα το pronews.gr. 
Δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ανώνυμα ότι επρόκειτο για επεισόδιο με βομβιστή αυτοκτονίας.





Αυτό επιβεβαίωσε η βρετανική αστυνομία, η οποία σε δήλωσή της ενημέρωσε πως ο δράστης της επίθεσης είναι νεκρός.
Οπως δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας του Μάντσεστερ, οι αρχές εκτιμούν πως ο δράστης έδρασε μόνος, με έρευνες να βρίσκονται σε εξέλιξη σχετικά με το εάν είναι μέλος οργάνωσης. Πιστεύεται πως ο «άνδρας είχε εκρηκτικό μηχανισμό, ο οποίος προκάλεσε το μακελειό».

Η Αστυνομία της Περιοχής Μάντσεστερ ολοκλήρωσε μια ελεγχόμενη έκρηξη σε ύποπτο αντικείμενο αρκετές ώρες μετά την έκρηξη, και αργότερα δήλωσε ότι ήταν ρούχα που είχαν εγκαταλειφθεί κοντά στο στάδιο.


Η αστυνομία του Μάντσεστερ είπε ότι απάντησε σε αναφορές για έκρηξη που έγινε στην είσοδο του σταδίου, που έχει χωρητικότητα 21.000 ατόμων, λίγο μετά τις 10:35 μ.μ. τοπικής ώρας χθες (00:35 π.μ. ώρα Ελλάδας σήμερα).


Το ακροατήριο στη συναυλία περιελάμβανε και πολλά παιδιά και μέχρι στιγμής δεν έχουν επιβεβαιωθεί οι ταυτότητες των νεκρών και των τραυματιών, ενώ δεν έχουν γίνει και συλλήψεις.

Επιπρόσθετα, επιβεβαιώθηκαν οι αρχικές υποψίες Αμερικανών αξιωματούχων για βομβιστή επίθεσης πίσω από το μακελειό στο Μάντσεστερ.

Όπως ανέφερε ο αρχηγός της αστυνομίας του Μάντσεστερ «είμαστε σε θέση επιβεβαιώσουμε ότι ο δράστης της δολοφονίας σκοτώθηκε αφού πυροδότησε εκρηκτικό μηχανισμό».

------------------------------------------------
Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες από αυτόπτες μάρτυρες για το χθεσινό  τρομοκρατικό χτύπημα στο «Manchester Arena» με τους τουλάχιστον 19 νεκρούς και τους 50 τραυματίες, ενώ την ίδια στιγμή υπάρχουν αρκετοί γονείς που ψάχνουν ακόμα τα παιδιά τους. Παράλληλα, στο φως της δημοσιότητες ήρθε ένα νέο βίντεο από τη στιγμή της έκρηξης.

Ενδεικτικές της σφοδρότητας της επίθεσης είναι και οι μαρτυρίες «ενώ αποχωρούσαμε μια έκρηξη σημειώθηκε εκατοστά από μένα. Το δέρμα και ανθρώπινα μέλη απλώθηκαν παντού, στα μαλλιά μου και την τσάντα μου. Ακόμα βρίσκω κομμάτια από ένας Θεός ξέρει τι στα μαλλιά μου».

«Περίμενα τα παιδιά μου να βγουν. Ακούσαμε το τελευταίο τραγούδι και είδαμε αρκετό κόσμο να βγαίνει. Ξαφνικά είδαμε μια λάμψη και ακούσαμε έναν θόρυβο. Ένιωσα έναν πόνο στο πόδι μου.

Η γυναίκα μου είπε "πρέπει να ξαπλώσω" και όπως είδα είχε τραυματιστεί στην κοιλιά» περιγράφει ο Γκάρι Γουόκερ από το Λιντς που περίμενε τις δύο κόρες του μετά τη συναυλία.


«Η Αριάνα είπε "γεια σου Μάντσεστερ", τα φώτα άναψαν και ακούστηκαν δύο μεγάλοι θόρυβοι. Τότε ο κόσμος άρχισε να τρέχει και να φωνάζει. Έβλεπα γύρω μου κόσμο με αίμα στο πρόσωπό του» δήλωσε άλλος αυτόπτης μάρτυρας.

***Η έκρηξη φαίνεται να σημειώθηκε στο φουαγιέ του συναυλιακού χώρου - στον χώρο όπου ελέγχονταν όλοι όσοι ήθελαν να παρακολουθήσουν τη συναυλία - ενώ οι θεατές είχαν ξεκινήσει να αποχωρούν.

Σύμφωνα, μάλιστα, με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης η επίθεση έγινε με βόμβα στην οποία υπήρχαν καρφιά αν και η πληροφορία αυτή δεν έχει επιβεβαιωθεί από τις βρετανικές αρχές.
Δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι, επίσης, δήλωσαν ανώνυμα ότι υπάρχει υποψία να επρόκειτο για επεισόδιο με βομβιστή αυτοκτονίας.

Αυτόπτες μάρτυρες κάνουν λόγο για τραύματα που είδαν και έμοιαζαν με αυτά που προκαλούνται από θραύσματα.

«Αντιμετωπίζουμε το συμβάν ως τρομοκρατική επίθεση» δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας του Μάνστεστερ με την κυβέρνηση να μιλά σε επίσημη ανακοίνωσή της για ένα «τρομακτικό τρομοκρατικό συμβάν».
Υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους γιόρτασαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την έκρηξη που έγινε στο Μάντσεστερ, παρά το γεγονός ότι δεν έχει γίνει επίσημη ανάληψη ευθύνης από τους ισλαμιστές.
Το Zerohedge, το NBC και το Sputnik ανέφεραν ότι οι νεκροί ξεπερνούν 20 και οι τραυματίες περισσότεροι από 100, ενώ γονείς αναζητούν τα παιδιά τους που ήταν μέσα στην συναυλία, καθώς το κοινό της Αριάνα Γκράντε είναι κυρίως νεαρά αγόρια και κορίτσια και υπάρχουν φόβοι ότι τα περισσότερα θύματα είναι παιδιά.
Οι αρχές ανέφεραν ότι περίπου στις 03:30 εντοπίστηκε δεύτερος εκρηκτικός μηχανισμός και θα γίνει ελεγχόμενη έκρηξη στην περιοχή Cathedral Gardens.

Τα βίντεο που έχουν δει το φως της δημοσιότητας αποτυπώνουν τον πανικό από όσα συνέβησαν μετά την έκρηξη. Θεατές της συναυλίας που δεν είχαν βγει από την αίθουσα πηδούν ο ένας πάνω στον άλλο για να φύγουν γρήγορα ενώ όσοι βρίσκονταν κοντά στις εξόδους τρέχουν αλλόφρονες προς κάθε κατεύθυνση.
Στο twitter αναρτήθηκε βίντεο, έξω από το «Manchester Arena», στο οποίο ακούγεται ο ήχος της έκρηξης, που προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 19 ατόμων.
Το βίντεο φέρεται να το κατέγραψε ο Τζο Γκρέγκορι που περίμενε τη σύντροφό του να βγει από τον συναυλιακό χώρο.
Παράλληλα ακούγεται και η αντίδραση του ανθρώπου που τραβάει το βίντεο, ο οποίος φωνάζει «Όχι!» καταλαβαίνοντας προφανώς τι έχει συμβεί.






















For all updates on the incident at Manchester Arena please follow @gmpolice on Twitter

Βίντεο από τη στιγμή της έκρηξης









Δεν υπάρχουν σχόλια: