Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018

Πόλεμο Ελλάδας-Τουρκίας βλέπει η βρετανική Εxpress: «Και μετά Γ' ΠΠ... »


Πόλεμο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας βλέπει η βρετανική Express με αφορμή την χθεσινή δήλωση του ηγέτη της τουρκικής αντιπολίτευσης Kemal Kılıçdaroğlu όπου είπε ότι εάν «κερδίσει τις εκλογές της χώρας όταν οι Τούρκοι προσφύγουν στις κάλπες την επόμενη χρονιά θα ξεκινήσει πόλεμο κατά της Ελλάδας για να πάρει τα 18 νησιά για τα οποία η Αθήνα δεν έχει κανένα έγγραφο ιδιοκτησίας»


***Μάλιστα ο τίτλος της βρετανικής εφημερίδας είναι σαφής: 

World War 3: Turkish politician promises to INVADE GREECE if victorious in the election

Ο λόγος είναι απλός: Πρόκειται για δύο χώρες υποτιθέμενες σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ. Ένας πόλεμος μεταξύ τους θα φέρει το χάος, αλλά με έναν χαοτικό ηγέτη όπως τον Ρ.Τ.Ερντογάν και ένα πολιτικό σύστημα που έχει ακριβώς τις ίδιες μεγαλομανίες με αυτόν δεν μπορεί να γίνει κι αλλιώς.

Είπε ακριβώς ότι «θα εισβάλει για να καταλάβει τα 18 ελληνικά νησιά στο Αιγαίο όπως έκανε ο πρώην (κεμαλιστής) πρωθυπουργός Βulent Ecevit όταν εισέβαλε στην Κύπρος το 1974»

Ταυτόχρονα οπι δηλώσεις αυτές υποστηρίχθηκαν από την ηγέρια του νέου κόμματος “Good Party”, Meral Akşener, ο οποίος επίσης θα κατέβει στις προεδρικές εκλογές και θα επιθυμούσε και αυτός έναν πόλεμο με την Ελλάδα.

Σημείωσε ότι «πρέπει να γίνει ότι απαιτείται» σε post στο Twitter.

Τα σχόλια αυτά γίνονται σε μια στιγμή που ο πρόεδρος Erdoğan βρίσκεται σε μια στενάχωρη θέση λόγω της στρατιωτικής επιχείρησης στην Αφρίν στην βόρεια Συρία

Ο Τούρκος ηγέτης πρόσφατα προειδοποίησε τον Σύρο πρόεδρο Bashar al-Assad ότι διακινδύνεψε πόλεμο με την Άγκυρα εάν αποφάσιζε να επέμβει στην σύγκρουση στην βόρεια περιοχή.

Κάτι βέβαια που ο Σύρος πρόεδρος το κάνει ανεπίσημα με μονάδες παραστρατιωτικών

Σε πρόσφατη ομιλία του συνέχισε την επιθετική του ρητορική και είπε ότι θα μπορούσε να αντιμετωπίσει την Ελλαδα λέγοντας για «εκείνους που πέρασαν την γραμμή στο Αιγαίο και στην Κύπρο»

«Το θάρος τους υπάρχει μόνο μέχρι να δουν τον στρατό μας, τα πλοία μας τα αεροσκάφη μας... Ότι κι αν είναι η Αφρίν για εμάς, τα δικαιώματά μας στο Αιγαίο και στην Κύπρο είναι τα ίδια. Μην νομίζετε ποτέ ότι η έρευνα φυσικού αερίου στα νερά της Κύπρου και οι οπορτουνιστικές προσπάθειες στο Αιγαίο δεν έχουν μπει στο στόχαστρο μας»

Η βρετανική εφημερίδα κάνει εκτενή αναφορά και στα σχέδια αναβίωσης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας από τον Ρ.Τ.Ερντογάν η οποία είχε επιβιώσει για 6 αιώνες.

***Μάλιστα ο τίτλος της βρετανικής εφημερίδας είναι σαφής

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: