Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018

Ο Ερντογάν Ετοιμάζεται Για Μεγάλο Πόλεμο – Απειλεί Για Θερμό Καλοκαίρι…

Πανικό δημιούργησαν στην Τουρκία οι δηλώσεις του ισλαμιστή προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος -υπό το βάρος της αποτυχημένης τουρκικής επιχείρησης στην Αφρίν της Συρίας- κάλεσε τους μάχιμους πολίτες της χώρας του να βρίσκονται σε εγρήγορση, σε περίπτωση επιστρατεύσεως.


Είναι χαρακτηριστικό ότι σε δύο ομιλίες του σε ισάριθμες τουρκικές πόλεις (στην Οσμανίγια και την Καχραμάνμαρα) ο πρόεδρος της Τουρκίας μίλησε για θερμό” καλοκαίρι.

Αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση των δηλώσεων του κ. Ερντογάν, χιλιάδες Τούρκοι έσπευσαν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του υπουργείου Άμυνας ώστε να πληροφορηθούν που θα παρουσιασθούν σε περίπτωση επιστράτευσης, με αποτέλεσμα να καταρρεύσει.
Ο κ. Ερντογάν δήλωσε συγκεκριμένα:

«Ας είμαστε όλοι σε ετοιμότητα για επιστράτευση, διότι βρισκόμαστε στις παραμονές μιας νέας αντίστασης (Σ.Σ.: εννοεί στην Αφρίν, όπου η τουρκική εισβολή δεν πάει καλά). Θα έχουμε θερμό καλοκαίρι. Αφού συσκεφθούμε με τη στρατιωτική ηγεσία και κληθεί ο λαός με φύλλα πορείας, ο λαός θα σπεύσει με πρώτο εμένα» τόνισε ο ισλαμιστής ηγέτης.

Σημειώνουμε ότι σύμφωνα με το τουρκικό σύνταγμα ο Πρόεδρος της χώρας εκτελεί και χρέη Αρχιστρατήγου σε περίοδο πολέμου.

Σε σχετικό ρεπορτάζ του Σκάι, ο ανταποκριτής του στην Τουρκία ανέφερε ότι «αν και δεν είναι η πρώτη φορά που κάνει τέτοιες δηλώσεις ο Ερντογάν, η παρούσα συγκυρία δημιουργεί προβληματισμό για την πορεία των στρατιωτικών επιχειρήσεων του τουρκικού στρατού στη Συρία». Σύμφωνα πάντα με τον κ. Ερντογάν, που αναφέρθηκε στο «ένδοξο» παρελθόν της Τουρκίας, “δεν γεννηθήκαμε σε 780 χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα (Σ.Σ.: σημερινή έκταση της Τουρκίας) από τα 18 εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα” συμπληρώνοντας με νόημα: “που φτάσαμε”…


Τουρκικός Τύπος: Εκβιασμός της ΕΕ εναντίον της Τουρκίας

Ως εκβιασμό της ΕΕ εναντίον της Τουρκίας βλέπει ο τουρκικός Τύπος την δήλωση του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλτν Τουσκ σχετικά με τη σύνοδο ΕΕ-Τουρκίας στις 26 Μαρτίου στη Βουλγαρία.

Η Χουριέτ σχολιάζει ότι στην Ευρώπη το κλίμα μετατράπηκε εντελώς εναντίον της Τουρκίας και τέθηκε υπό αμφισβήτηση και η σύνοδος της Βάρνας.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, ενώ προηγουμένως δεν υπήρχε καμιά αμφιβολία για την πραγματοποίηση της Συνόδου ωστόσο η Ε/κ πλευρά έβαλε ως στόχο της την Τουρκία και μαζί με την Ελλάδα ζήτησαν να συνδεθεί με την στάση της Τουρκίας στην περιοχή.
Οι μανούβρες των δύο χωρών είχαν αποτέλεσμα, σχολιάζει η εφημερίδα.

Η Μιλλιέτ με τίτλο “Ασχημος εκβιασμός από την ΕΕ εναντίον Τουρκίας”, αναφέρει ότι ο Πρόεδρος του Συμβουλίου έδωσε το μήνυμα ότι μπορεί η σύνοδος της Βάρνας να ακυρωθεί. Προσθέτει ότι η παρεμπόδιση από την Τουρκία των μονομερών δραστηριοτήτων των Ε/Κ στην περιοχή προκάλεσε τρέλα στην Μεσόγειο και ότι οι δηλώσεις της ΕΕ έδειξαν ότι υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά.

Οι υπόλοιπες εφημερίδες ανακοινώνουν αποχώρηση γεωτρύπανου από Μεσόγειο επικαλούμενες τηλεγράφημα του Ανατολού.
“Η Τουρκία προειδοποίησε και το SAIPEM έφυγε… Κρίση φυσικού αερίου στην Μεσόγειο”, είναι ο τίτλος της Χουριέτ η οποία γράφει ότι για δεύτερη φορά εμποδίστηκε χθες το ιταλικό γεωτρύπανο από τα τουρκικά πολεμικά πλοία.


πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: