Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018

Πώς η κυβέρνηση έπεσε στην παγίδα του «γελαστού» Ζ.Ζάεφ και των Αμερικανών - ΗΠΑ: «Λύση αλλιώς αλίμονό σας... »

Στην κυβέρνηση νιώθουν πλέον ότι έχουν παγιδευτεί από την «χαμογελαστή» κυβέρνηση Ζ.Ζάεφ η οποία εξυπηρετεί τους ίδιους ακριβώς σκοπούς της προηγούμενης σκοπιανής διακυβέρνησης του Ν.Γκρουέφσκι, αλλά και από τις πιέσεις-παραινέσεις των υποτιθέμενων Αμερικανών συμμάχων και από την υπόγεια και ύπουλη πολιτική του επίσης υποτιθέμενου «εταίρου» της Γερμανίας.


Η σκοπιανή κυβέρνηση αποφάσισε να «διαψεύσει» με ανακοίνωσή της τον επικεφαλής της, τον ίδιο τον Ζ.Ζάεφ λέγοντας πως «συμφώνησε σε αλλαγή ονόματος όχι συντάγματος» και ότι «δεν είναι δική του πρόταση οι τέσσερις σύνθετες ονομασίες»!

Η Αθήνα δεν μπορεί πλέον να κρύψει τη δυσφορία της αλλά είναι αργά. Κατάλαβαν αυτό ***που εδώ και μήνες στο pronews.gr αναφέραμε ότι πίσω από το μειλίχιο ύφος και τις φιλικές διακηρύξεις του Ζόραν Ζάεφ για το Σκοπιανό κρύβεται μία σκιώδης στρατηγική η οποία εξελίσσεται κατά γράμμα.

Δεν υπάρχει τίποτα μέχρι τώρα που να έχει δοθεί λεκτικά από τον Σκοπιανό πρωθυπουργό και να μην έχει αναιρεθεί την επόμενη ημέρα κιόλας.

Η κυβέρνηση των Σκοπίων διαψεύδει «κατηγορηματικά» ότι ο πρωθυπουργός της χώρας Ζόραν Ζάεφ, στη συνέντευξή του στο Reuters, ανέφερε ότι τα Σκόπια είναι έτοιμα να προχωρήσουν σε κάποια αλλαγή του συντάγματός τους. 

Ο πρωθυπουργός, όπως διευκρινίζεται, έκανε λόγο για κάποια αλλαγή του ονόματος και όχι του συντάγματος!

Σε σχετική ανακοίνωσή της, η κυβέρνηση σημειώνει συγκεκριμένα ότι ο Ζόραν Ζάεφ σε ερώτηση του Reuters απάντησε πως η χώρα «είναι έτοιμη να προχωρήσει σε κάποια αλλαγή του ονόματός της, όμως δεν μπορεί να πάει περαιτέρω, διότι πρόκειται για ένα πολύ δύσκολο ζήτημα».

Ακόμη, η κυβέρνηση διαψεύδει πως ο Ζόραν Ζάεφ, στην ίδια συνέντευξή του, ανέφερε πως η χώρα του έχει προτείνει τέσσερις επιλογές για τη διευθέτηση της διαφοράς με την Ελλάδα σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας της.

Στην ανακοίνωσή σημειώνεται πως η κοινή γνώμη στη χώρα και διεθνώς γνωρίζει ότι πρόκειται για προτάσεις του διαμεσολαβητή του ΟΗΕ για το ζήτημα της ονομασίας, Μάθιου Νίμιτς.

«Αυτό σημαίνει πως οι προτάσεις αυτές υφίστανται, όπως είπε και ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ, όμως δεν πρόκειται για προτάσεις της “Δημοκρατίας της Μακεδονίας”» αναφέρεται στη σχετική διάψευση της σκοπιανής κυβέρνησης 

Θυμίζουμε ότι οι τέσσερις προτάσεις για ονομασία είναι:
Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας
Δημοκρατία της Άνω Μακεδονίας
Δημοκρατία της Μακεδονίας του Βαρδάρη και
Δημοκρατία της Μακεδονίας (Σκόπια)


Εκεί όμως που στην Αθήνα ένιωσαν πραγματικά προδομένοι ήταν η παραδοχή την επόμενη ημέρα του κορυφαίου Αμερικανού διπλωμάτη James Pardew μετά από συνάντησή του με τον Ζόραν Ζάεφ. 
Ο Pardew επισήμανε ότι αν δεν επιτύχουν οι διαπραγματεύσεις για το όνομα των Σκοπίων, η Ελλάδα ενδέχεται να απομονωθεί. 

Δηλαδή οι ΗΠΑ μας απειλούν εάν δεν αποδεχθούμε την εκχώρηση του ονόματος και των ιστορικών δικαιωμάτων της Μακεδονίας. Ακόμα και οι δικοί τους ακαδημαϊκοί στα δικά τους πανεπιστήμια που διδάσκουν την αληθινή Ιστορία απορούν με την κακεντρεχή αυτή προσπάθεια της αμερικανικής κυβέρνησης.

Ναι είπαμε θέλουν να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους.
Άλλο τρόπο δεν έχουν;

«Ο Πρωθυπουργός Ζάεφ προσφέρθηκε και έκανε κάποιες παραχωρήσεις, αλλά η Ελλάδα πρέπει να σκεφτεί τι θα συμβεί αν δεν βρεθεί λύση με τα Σκόπια.
Θέλει πραγματικά να προκαλέσει εχθρότητα και να αυξήσει τις εντάσεις στα Δυτικά Βαλκάνια;
Πιστεύω ότι θα απομονωθεί η Αθήνα» τόνισε χαρακτηριστικά.

Και μας δουλεύουν και μας λένε ότι κάνουν και παραχωρήσεις.

***που εδώ και μήνες στο pronews.gr 
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: