Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018

Μας φοβούνται και προετοιμάζονται: Θα υπάρχουν εξελίξεις στο Αιγαίο λένε οι Τούρκοι

«Έχουμε μια σοβαρή εξωτερική απειλή» – Φτιάχνουν νέο στόλο


«Τρέχουν» και δεν φτάνουν στο τουρκικό πολεμικό ναυτικό διότι θα  «υπάρξουν εξελίξεις στο Αιγαίο και την Α.Μεσόγειο…πολύ σύντομα λόγω εξωτερικής απειλής» ( Ελλάδα) , ανέφεραν πριν λίγο  τα χείλη του Τούρκου ΥΠΑΜ.

Είναι σαφές, πως παρά την αδράνεια της εξωτερικής μας πολιτικής, ο Ελληνικός Στόλος είναι πανέτοιμος, όπως και άπαντες στις ΕΔ.

Η μη ορθή στάση των Ελληνικών Κυβερνήσεων δεν σημαίνει και απαραίτητα πως η Άγκυρα μπορεί να προχωρήσει και να ξεπεράσει τις κόκκινες γραμμές. Εξάλλου, όποτε και εάν χρειαστεί, όπως έχουμε αποδείξει, τα στελέχη του στρατού μας έχουν την ικανότητα να στείλουν το μήνυμα.
 
Ο Τούρκος  υπουργός άμυνας Νουρεττίν Κανικλί, ανέφερε ότι « τα πλοία κλάσης MİLGEM, κατασκευάζονται ταχύτατα ενώ ξεκίνησε και η κατασκευή υποβρυχίων .

«Έχουμε μια σοβαρή εξωτερική απειλή » , είπε  ο ίδιος. Ο Τούρκος αξιωματούχος  δήλωσε ότι παράγονται όσο γίνονται πιο γρήγορα τέσσερις φρεγάτες , ενώ επικρατεί πραγματικά οργασμός στα ναυπηγεία της χώρας από τις παραγγελίες του τουρκικού πολεμικού ναυτικού .

Ο ίδιος απάντησε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων πριν από τη συνεδρίαση της Ομάδας του Κόμματος ΑΚΡ.

Όσον αφορά το πρόγραμμα κατασκευής φρεγατών και Κορβετών  MILGEM, ο Canikli  τόνισε ότι το σχέδιο  είναι περίπλοκο, αλλά υλοποιείται κανονικά .
 
« Η ικανότητα του Ναυπηγείου της Κωνσταντινούπολης δεν αρκεί.
Οι ειδικοί εργάτες δεν αρκούν αλλά το λύσαμε και αυτό το πρόβλημα .
Ειδικά στη Μεσόγειο, οι εξελίξεις στο Αιγαίο αποκαλύπτουν  την ανάγκη μας να έχουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα  πολύ ισχυρά πολεμικά πλοία και υποβρύχια.
Έχουμε μια σοβαρή εξωτερική απειλή», είπε.
 
Ο Canikli, ο οποίος δήλωσε ότι ήδη παράγονται τέσσερα εγχώρια πλοία, δήλωσε ότι όλα βαίνουν βάσει προγράμματος .

Ερωτήσεις σχετικά με τη χρήση UCAV στο  Αφρίν  ο Canikli είπε, «χρησιμοποιούμε τέτοια εναέρια οχήματα  στην εκστρατεία μας .
Στον τομέα των άμεσων συγκρούσεων, αυτά τα UCAV  μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα.
Τα οχήματα αυτά τα διαθέτουν τηλεχειριστήριο και ένα ελεγχόμενο σύστημα που έχει εμβέλεια  5 χιλιόμετρα ».

«Έχουμε  σχέδια επίσης για την ανάπτυξη συστημάτων αυτοπροστασίας των αρμάτων μάχης μας με την ανάπτυξη νέων συστημάτων ενεργητικής προστασίας. Είναι ένα εντελώς αυτόχθων σύστημα.
 
Όταν το άρμα μάχης θα δέχεται αντιαρματικό πύραυλο , το σύστημα αυτό θα το ανιχνεύει μέσω ειδικών  ραντάρ και θα εξαπολύει βομβίδες σε  ορισμένη  απόσταση για να τον καταστρέφει» , είπε ο ίδιος.

Το κίνδυνο ανάφλεξης στην περιοχή επισήμανε όλως τυχαίως χθες και ο Αμερικανός πρέσβης.

 Υπενθυμίσουμε ότι ο  κ. Πάιατ αφού  σκιαγράφησε  τις θέσεις των ΗΠΑ για τα ενεργειακά θέματα στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, εξέφρασε την ανησυχία του για τη χρησιμοποίηση από την Τουρκία των ναυτικών της δυνάμεων τόσο στο Αιγαίο όσο και  για την παρενόχληση της Κύπρου στην εξερεύνηση των ενεργειών της κοιτασμάτων.

Βιάζονται λοιπόν  οι νέο-οθωμανοί διότι έχουν μυριστεί ότι η Ελλάδα πιθανόν θα ανακηρύξει ΑΟΖ και θέλουν να είναι έτοιμοι να εξαπολύσουν την απειλή τους , ακόμη και με πολεμικό επεισόδιο για να πετύχουν να υφαρπάξουν ελληνική θαλάσσια περιοχή  σε Δωδεκάνησα και Βόρειο Αιγαίο με σκοπό να διχοτομήσουν το ελληνικό Αρχιπέλαγος.

Δεν πρόκειται όμως να πετύχουν απολύτως τίποτα διότι η απάντηση των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων θα είναι δυσανάλογα ισχυρή για να την αντέξουν χωρίς να διαλυθούν.









πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: