Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018

Στον αέρα ξανά τα Mi-35P της ΕΦ μετά από καθήλωση 4 μηνών

Ξανά στον αέρα θα βρεθούν το Σάββατο 10 Νοεμβρίου σύμφωνα με την κυπριακή ιστοσελίδα PafosPress.com τα  ρωσικά επιθετικά ελικόπτερα της Εθνικής Φρουράς ΜΙ35P τα οποία είχαν προσωρινά (για διάστημα τεσσάρων μηνών) καθηλωθεί λόγω έλλειψης ανταλλακτικών από την κατασκευάστρια εταιρεία, χωρίς όμως να διευκρινίζεται πόσα από τα 11 ελικόπτερα θα πετάξουν ξανά.


Τα ελικόπτερα έμειναν προσγειωμένα στο έδαφος λόγω των κυρώσεων που επέβαλαν οι ΗΠΑ σε βάρος της Ρωσίας που είχε ως αποτέλεσμα να μπλοκαριστούν οι λογαριασμοί της ρωσικής μεσάζουσας εταιρείας.

Τα ελικόπτερα, 11 στο σύνολό τους, βρίσκονται στην βάση Ανδρέας Παπανδρέου στην Πάφου και η καθήλωσή τους έγινε ιδιαίτερο θέμα στα ΜΜΕ αφού η απουσία τους παρέλαση της 1ης Οκτώβρη ήταν πέραν από αισθητή.
 
Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το PafosPress.com τα ΜΙ35P θα εμφανιστούν ξανά στους κυπριακούς αιθέρες το προσεχές Σάββατο στην γιορτή της Αεροπορίας και στο Pafos Air Show 2018 και οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να τα απολαύσουν από κοντά.

Το Pafos Air Show 2018 διοργανώνεται από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς από την Πέμπτη 8 έως και το Σάββατο 10 Νοεμβρίου για τον εορτασμό του προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας Αρχαγγέλου Μιχαήλ και περιλαμβάνει τρείς ημέρες με πτήσεις και αεροπορικές επιδείξεις αεροσκαφών, επισκέψεις πολιτών στην μονάδα της ΠΑ.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: