Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018

Τα πρώτα χιόνια έφερε η «Πηνελόπη» (φωτογραφίες - βίντεο)

Τα πρώτα χιόνια και απότομη πτώση της θερμοκρασίας έφερε η «Πηνελόπη» στη χώρα μας.


Ήδη σε πολλές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας και στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας, το τοπίο έχει γίνει άσπρο ενώ η θερμοκρασία έχει σημειώσει πτώση ακόμα και 10 βαθμούς σε λίγες ώρες.

Στην υπόλοιπη χώρα οι άνεμοι είναι θυελλώδεις ενώ αυτή την ώρα πυκνή ομίχλη έχει καλύψει την Πάρνηθα.  Χαρακτηριστική είναι η εικόνα από το Καταφύγιο Μπάφι, όπως αποτυπώθηκε σε βίντεο που αναρτήθηκε στο Facebook.


Τα πρώτα χιόνια στην Κοζάνη
Το βράδυ της Τετάρτης έπεσαν τα πρώτα χιόνια στην Κοζάνη, χωρίς, ευτυχώς, να δημιουργηθούν ιδιαίτερα προβλήματα. Ισχυρή ήταν η χιονόπτωση που σημειώθηκε στις ορεινότερες περιοχές του νομού.

«Στα λευκά» η Σαμοθράκη
Ισχυρή χιονόπτωση σημειώθηκε και στη Σαμοθράκη, με τις θερμοκρασίες να είναι ιδιαίτερα χαμηλές. Λόγω του χιονιά σήμερα ήταν κλειστός ο παιδικός σταθμός και το νηπιαγωγείο. 

Λευκό τοπίο στα Τρίκαλα
Από νωρίς το πρωί έπεσαν οι πρώτες νιφάδες χιονιού στα Τρίκαλα, δημιουργώντας ένα εκπληκτικό τοπίο. Δείτε φωτογραφίες από το Trikalaola.gr.




Προβλήματα από την κακοκαιρία στη Λέσβο
Στη Λέσβο, οι καταρρακτώδεις βροχές προκάλεσαν μεγάλες ζημιές σε σπίτια αλλά και στο οδικό δίκτυο με τους άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας να καλούνται να απεγκλωβίσουν πολλούς ανθρώπους που κινδύνευσε η ζωή τους.

Επίσης, κατολισθήσεις βράχων σημειώθηκαν στην περιοχή Καβάκι στον δρόμο μεταξύ Πέτρας και Μολύβου στη βόρεια Λέσβο.

Η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας – Που χρειάζονται αλυσίδες
Γρεβενά:
Η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εγνατία Οδό, καθώς και σε όλο το Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο, διεξάγεται κανονικά.
Καστοριά
Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων από το 180 έως 280 χλμ. της Επαρχιακής Οδού Καστοριάς - Φλώρινας (μέσω Βιτσίου).
Η κυκλοφορία των οχημάτων σ τον κάθετο άξονα της Εγνατίας Οδού, καθώς και στον Εθνικό και υπόλοιπο Επαρχιακό οδικό δίκτυο, διεξάγεται κανονικά.
Κοζάνη
Η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εγνατία Οδό, στον κάθετο άξονα της Εγνατίας Οδού , καθώς και σε όλο το Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο, διεξάγεται κανονικά.
Φλώρινα
Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων:
- από το 8ο έως το 25ο χλμ. της Εθνικής Οδού Φλώρινας - Καστοριάς (μέσω Βίγλας)
- από το 20ο έως το 30ο χλμ. της Επαρχιακής Οδού Φλώρινας - Καστοριάς (μέσω Βιτσίου) και
- στην Επαρχιακή οδό Αετού-Νυμφαίου.
Η κυκλοφορία των οχημάτων στον κάθετο άξονα της Εγνατίας Οδού, καθώς και στον υπόλοιπο Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο, διεξάγεται κανονικά.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: