«Μήνυμα» στην Αθήνα φέρεται να έστειλαν οι Τούρκοι με την τελευταία άσκηση της Ταξιαρχίας πεζοναυτών, που δημοσιοποίησαν χθες, και περιλαμβάνει βίντεο με βολές αντιαρματικών συστημάτων (πιθανόν MILAN–TOW), Τούρκων πεζοναυτών σε μέρος το οποίο δεν κατονομάζουν, απέναντι όμως από τα Δωδεκάνησα.
 
Embedded video
Bahriye@Bahriye1773
 
Turkish Navy amphibious assault exercise in Aegean Sea, Dodecanese Islands region..ATGM launch by Turkish marines..🇹🇷🇹🇷🇹🇷
See Bahriye's other Tweets
 
 
«Η άσκηση των τουρκικών Ναυτικών Δυνάμεων και της Διοίκησης Αμφίβιων δυνάμεων ολοκληρώνει την προπαρασκευαστική εκπαίδευση στο Αιγαίο Πέλαγος. 17 πλοία, 3 ελικόπτερα, δύο περιπολικά, πεζοναύτες και ομάδες SAT–SAS που ανήκουν στην Διοίκηση των Ναυτικών Δυνάμεων της Τουρκίας, υλοποίησαν τρεις αποστολές σε συνεργασία με  τα ελικόπτερα.
Η άσκηση περατώθηκε στο Αιγαίο Πέλαγος στις 16 Νοεμβρίου 2018», αναφέρει *** το γενικό επιτελείο του τουρκικού ναυτικού.

Δημιουργούν συνεχώς ένα εκρηκτικό κλίμα έναντι της χώρας μας (η πολιτική ηγεσία μας όμως τηρεί «σιγή ιχθύος») για να πετύχουν με ψυχολογικά μέσα την θετική έκβαση των παράνομων απαιτήσεων τους.

Υπενθυμίζουμε και πάλι ότι η τουρκική υποβρύχια δύναμη κρούσης SAT (αντίστοιχη της ελληνικής ΜΥΚ) εκπαιδεύεται εντατικά εδώ και μήνες εκτελώντας αποστολές εξουδετέρωσης παράκτιων στόχων, σαμποτάζ, εξουδετέρωση προσωπικού μονάδων επιφανείας, κτλπ.

Αν συνδυάσουμε τον «άγριο» τουρκικό εθνικισμό που απειλεί την Ελλάδα με την προκλητική στάση των Αλβανών και των Σκοπιανών το ίδιο διάστημα, μπορούμε να δούμε σχηματοποιημένα την υλοποίηση ενός, τουρκικής εμπνεύσεως, σχεδίου πιέσεων κατά της Ελλάδος με προφανείς στόχους στο Αιγαίο αλλά και αλλού.
Σύμφωνα με το άρθρο μας *** (Μπαράζ Τουρκικών ασκήσεων – Η Τουρκία έβγαλε τον αποβατικό της στόλο στο Αιγαίο – Έθεσε σε συναγερμό τις δυνάμεις της), είχαμε αναφέρει ότι γινόμαστε μάρτυρες διαρκών προκλήσεων από την Τουρκία σε Αιγαίο και Κύπρο. Πέρα από τα λόγια, προχωρούν και σε δράσεις και προσπαθούν με κάθε τρόπο να δηλώσουν παρών.

Όμως το Ελληνικό ΠΝ και μονάδες επιφανείας, όπως και υποβρύχια, όποτε και εάν χρειαστεί θα δώσουν την πρέπουσα απάντηση στους Τούρκους που δείχνουν πως προβληματίζονται με τις τελευταίες εξελίξεις στην Κυπριακή ΑΟΖ.

Ακοίμητος φρουρός στα Δωδεκάνησα και σε κάθε σπιθαμή των ελληνοτουρκικών συνόρων είναι οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις οι οποίες αποτελούν το κύριο εμπόδιο για την επίτευξη τέτοιων σχεδίων.

Έχοντας ισχυρό το ελληνικό πολεμικό ναυτικό, την αεροπορία και τον στρατό ξηράς, οι Τούρκοι δεν θα επιδιώξουν τίποτα που θα επέφερε τρομερά πλήγματα σε μια χώρα που θάβει συνεχώς Τούρκους στρατιώτες από την Συρία (70 σκοτώθηκαν συνολικά εδώ και δύο μήνες στην Συρία), ενώ το εσωτερικό με τις διώξεις είναι διχασμένο λόγω της οργάνωσης FETO.