Ζαλίζουν τα ποσά από τον τζίρο του παράνομου χρυσού, που διακινούσε το κύκλωμα και ο γνωστός ενεχυροδανειστής Ριχάρδος καθώς σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ ανέρχονται στα 300 εκατ. ευρώ.


 
Ο ενεχυροδανειστής Ριχάρδος εκτός από την άγνωστη ζωή του ως μέλος του πολυδαίδαλου κυκλώματος, είχε μια τηλεοπτική ζωή, που είναι γνωστή στον καθένα που παρακολουθεί τηλεόραση αλλά και μια… χρυσή ζωή στο Facebook όπου πόσταρε φωτό από την καθημερινότητά του με ακριβές σαμπάνιες, χρυσά έπιπλα, μεταξωτές ρόμπες, ξενύχτια στα μπουζούκια και εκδρομές στο εξωτερικό.
Το καινούριο μου απόκτημα!!!!
Δείτε μερικές από τις δημοσιεύσεις και τα σχόλια που συνοδεύουν κάθε φωτογραφία στο συγκεκριμένο λογαριασμό:
Λεω να μην πιω αποψε
Που ειναι ο γιαννης ο μ ο φιλος μου να μου σερβιρει να πιω μαζι του
Πολυ ορεξη για μαθηση μεχει πιασει τελευταια
Ακριβινανε τα γουστα μου απο μοετ don perignion για αποψε
Σιγα σιγα το ελατωνω το πουστικο
Χωρισα με την γυναικα μου 540 euro για τρια xo τριανταπεντε ετων κονιακ θα με κανουν να νιωσω καλυτερα αρχιζω.....
σπίτι μου με τις προμηθειες
Κονιάκ 25 ετών ότι καλύτερο για απόψε
Hello
Το πρώην παλάτι του βασιλιά Westin palace το καλύτερο πενταστερο hotel
Χώρισα και ήρθα σε λατινικες χώρες να ξεχάσω λίγο και να ανοίξω κι άλλα μαγαζιά



Χ
OI ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ
 
Στις συνομιλίες που έχουν καταγράψει οι αστυνομικοί μετά την άρση του απορρήτου ακούγονται τόσο ο γνωστός ενεχυροδανειστής Ριχάρδος, όσο και άλλοι από τους συλληφθέντες να αναφέρονται σε μεταφορά χρυσού, συναλλαγές ως και ανακαινίσεις σκαφών.

Κατά τους αστυνομικούς είναι οι συνομιλίες που “καίνε” τους κατηγορούμενους καθώς αποδεικνύουν την εμπλοκή τους στο λαθρεμπόριο….
Το ψυγείο μου
Στους παρακάτω διαλόγους με τον όρο “fine” οι κατηγορούμενοι αναφέρονται σε χρυσό 24 καρατίων, ενώ με τον όρο “ταξιδιώτης” αναφέρονται σε ασυνόδευτο πακέτο με χρυσό που μεταφερόταν παράνομα από Αθήνα προς Κωνσταντινούπολη με τουριστικά λεωφορεία. Τα ποσά σε κάθε αποστολή η ανταλλαγή είναι τεράστια.
Ξεκινάω παιδιά!!!!
Όσο για τα χρήματα που άλλαζαν χέρια στην Κωνσταντινούπολη και αλλού είναι ενδεικτικός ο παρακάτω διάλογος.
Σύμφωνα με την έρευνα των αστυνομικών ο τζίρος των δυο κυκλωμάτων ήταν περίπου 400.000 ευρώ την ημέρα. Μόνο για τα… έξοδα κίνησης τα ποσά υπολογίζονται σε 100.000 ευρώ την ημέρα. Στους παρακάτω διαλόγους των φερόμενων ως μελών των κυκλωμάτων η αναφορά σε “γραμμές” έχει να κάνει με χιλιάδες ευρώ και κάπως έτσι μόνο για δυο συναλλαγές τα ποσά που ακούγονται είναι περίπου 30.000 ευρώ.

Κάπως έτσι, λένε οι αστυνομικοί, τα κέρδη, ειδικά για για τα αρχηγικά μέλη των κυκλωμάτων ήταν τεράστια. Κάπως έτσι δικαιολογείται και η πλούσια ζωή, τα πολυτελή σπίτια και τα σκάφη. Είναι ενδεικτικός άλλωστε ο διάλογος γνωστού ενεχυροδανειστή στον οποίο αναφέρεται στην ανακαίνηση του σκάφους του που κόστισε… 360.000 ευρώ!

Όταν ο γνωστός παρουσιαστής «διαφήμιζε» τον Ριχάρδο