Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019

ΕΚΤΑΚΤΟ: Η Άγκυρα επιχειρεί να καταλάβει κι άλλο εθνικό έδαφος στην Κύπρο στον Άγιο Περνιακό

Λίγες ημέρες μετά την κατάληψη εθνικού κυπριακού εδάφους στα Στροβίλια στην Κύπρο η Άγκυρα προέβει σε νέες προκλητικές ενέργειες καθώς οι κατοχικές δυνάμεις στην περιοχή των κοινοτήτων Δένειας, Ακακίου και Μάμμαρη αποτελούμενες από δύναμη 25 ανδρών εμπόδισαν γεωργούς που μετέβησαν στην περιοχή του Αγίου Περνιακού, στα όρια του Κοινοτικού Συμβουλίου Δένειας, για να εκτελέσουν αγροτικές εργασίες στις καλλιέργειες τους


Μάλιστα σύμφωναμε μαρτυρίες, οι στρατιώτες του κατοχικού καθεστώτος παρατάχθηκαν για να εμποδίσουν τους γεωργούς. 

Από το μεσημέρι του Σαββάτου τα μέλη της Ειρηνευτικής Δύναμης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών αύξησαν τις περιπολίες στην περιοχή, τόσο από αέρος όσο και από ξηράς, σε μια προσπάθεια ελέγχου της κατάστασης
***Μιλώντας στην εκπομπή Alpha Eνημέρωση, ο Κοινοτάρχης Δένειας Χριστάκης Παναγιώτου ανέφερε ότι για το περιστατικό ενημερώθηκαν σχετικά το Υπουργείο Εξωτερικών και οι αρμόδιες υπηρεσίες της Κυπριακής Δημοκρατίας.

"Το ζητούμενο είναι γιατί να προχωρούν οι Τούρκοι ενώ 45 χρόνια τώρα δεν έφευγαν από τα φυλάκια τους για να έρθουν στη νεκρή ζώνη.

Τους τελευταίους τέσσερις μήνες, το κάνουν συνεχώς, άσχετα αν δεν δημοσιοποιούνται όλα τα περιστατικά.

Βγαίνουν από τα φυλάκια τους σε απόσταση 200-300 μέτρων και θέλουν να δείξουν ότι διεκδικούν νεκρή ζώνη με αυτή την κίνηση."

Ο Κοινοτάρχης Μάμμαρη Νίκος Κοτζιάπασιης εξέφρασε έντονη ανησυχία καθώς τις επόμενες 15 ημέρες οι γεωργοί αναμένεται να αρχίσουν το μάζεμα σανού από τις καλλιέργειες τους στην περιοχή. 

«Στην περιοχή Μάμμαρη κατά διαστήματα υπάρχει αυξημένη κινητικότητα.

Την σκοπιά μάλιστα μεταξύ Μάμμαρη-Γερολάκκου την έχουν φτιάξει, την έχουν ανακαινήσει και ευελπιστούμε να μην έχουμε κάποιο επεισόδιο».

Η κίνηση αυτή θεωρείται ως συνέχεια της επεκτατικής ενέργειας στα Στροβίλια

Σημειώνεται ότι οι τουρκικές κατοχικές δυνάμεις προωθήθηκαν αιφνιδιαστικά στην περιοχή των Στροβιλιών, κατέλαβαν κυπριακό έδαφος, εγκλωβίζοντας σ’ αυτό κι άλλους Ελληνοκύπριους.

Πρόκειται για επιβολή νέων τετελεσμένων επί του εδάφους που έγινε γνωστή τουλάχιστον 10 ημέρες μετά την τουρκική επιθετική ενέργεια!

Και στη νέα επιθετική ενέργεια πάλι το γεγονός δεν είχε ακουστεί ενώ έλαβε χώρα το μεσημέρι του Σαββάτου. 



***Μιλώντας στην εκπομπή Alpha Eνημέρωση,

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: