Δευτέρα 8 Ιουλίου 2019

Ευάγγελος Κάσσος: Από τα θρανία του 1ου ΓΕΛ Καρδίτσας στα έδρανα του Harvard!!!

Ένας απόφοιτος Δημόσιου Λυκείου το Φθινόπωρο θα σπουδάζει σε ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου


Τον Μάρτιο του 2019 ο Ευάγγελος όπως τα περισσότερα παιδιά στην Γ’ Λυκείου έκανε τα φροντιστήρια του και ετοιμαζόταν για τις πανελλήνιες εξετάσεις.
Ανεξάρτητα όμως από τους περισσότερους συμμαθητές του, αυτό ήταν το σχέδιο Β.
Ο πρώτος στόχος ήταν να γίνει δεκτός σε ένα από τα μεγάλα Αμερικάνικα κολλέγια στα οποία έκανε αίτηση. Harvard, Stanford, Yale, MIT, Amherst, ονόματα τα οποία φιγουράρουν στις πρώτες θέσεις των κορυφαίων πανεπιστημίων του κόσμου κάθε χρονιά.
Τελικά ο Ευάγγελος έγινε δεκτός σε τρία πανεπιστήμια, Harvard, Stanford, Amherst, επέλεξε το πρώτο και η διαδικασία των πανελλήνιων ήταν πλέον παρελθόν. 
Ο Ευάγγελος ετοιμάζεται για το μεγάλο ταξίδι στις Ηνωμένες Πολιτείες και το KarditsaLive.Net μίλησε μαζί του γι’ αυτή τη μεγάλη δοκιμασία που τον περιμένει.
KarditsaLive.Net: Ευάγγελε συγχαρητήρια για την υποτροφία στο Harvard. Ποια διαδικασία ακολούθησες και σε επέλεξαν στο διεθνούς φήμης Αμερικάνικο Πανεπιστήμιο;
Κάσσος: Ουσιαστικά ξεκίνησα την προετοιμασία μου τον Ιούνιο του 2018, πήρα τα πρώτα μου βιβλία και ξεκίνησα να διαβάζω για τις εξετάσεις.
Στη συνέχεια τον Οκτώβριο- Νοέμβριο έδωσα τα SAT και SAT subject test και έκανα την πρώτη μου αίτηση στο Harvard, που ήταν εξαρχής η πρώτη μου επιλογή, και σε άλλα τέσσερα πανεπιστήμια το Yale, MIT, Stanford και Amherst.
Επίσης τον Νοέμβριο είχα την πρώτη μου συνέντευξη με το Harvard και τα ξημερώματα πλέον της 27ης Μαρτίου 2019 ανακοινώθηκαν τα επίσημα αποτελέσματα που με ενημέρωναν ότι έγινα δεκτός .

για τη συνέχεια KarditsaLive

Δεν υπάρχουν σχόλια: