Η Μεγάλη Εθνοσυνέλευση της Τουρκίας έδωσε στην δημοσιότητα ένα κοινό ανακοινωθέν, το οποίο αφορά τις εξελίξεις στην κυπριακή ΑΟΖ.


Η κίνηση της Άγκυρας έρχεται λίγο μετά την επιβολή ευρωπαϊκών κυρώσεων στην Τουρκία.
 
Το ανακοινωθέν έχει ως εξής: «Ως κόμματα που διατηρούμε κοινοβουλευτική ομάδα στην Μεγάλη Εθνοσυνέλευση της Τουρκίας, στο ζήτημα της κατανομής των πόρων των υδρογονανθράκων της Ανατολικής Μεσογείου, καταδικάζουμε με έντονο τρόπο όλες τις προσπάθειες, όλα τα σχέδια προς την κατεύθυνση των τετελεσμένων γεγονότων, την παραγνώριση των νόμιμων δικαιωμάτων και συμφερόντων, με βάση το διεθνές δίκαιο, των τ/κ και της Τουρκικής Δημοκρατίας, και καταδεικνύουμε με ξεκάθαρο τρόπο ότι είμαστε έναντι στις πολιτικές των κύκλων που διεξάγουν πολιτική σε αυτήν την κατεύθυνση».

Το ανακοινωθέν υπογράφουν τα δυο κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και το μικρότερο εθνικιστικό κόμμα της τουρκικής εθνοσυνέλευσης.

Από το κοινό ανακοινωθέν απέχουν το Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών και τα μικρότερα κόμματα που δεν φέρουν κοινοβουλευτική ομάδα στην βουλή, δηλαδή το συντηρητικό Κόμμα Ευτυχίας και το Εργατικό Κόμμα Τουρκίας.

Περισσότερα σε λίγο…
 
 
 
Yeni Akit Gazetesi @yeniakit
 
Türkiye'de Avrupa Birliği'ne çok sert tepki! TBMM'de ortak metin hazırlandıhttps://www.yeniakit.com.tr/haber/turkiyede-avrupa-birligine-cok-sert-tepki-tbmmde-ortak-metin-hazirlandi-848722.html 

Türkiye'de Avrupa Birliği'ne çok sert tepki! TBMM'de ortak metin hazırlandı

TBMM’de, AB Dış İlişkiler Konseyi Toplantısı Sonuç Bildirgesi’nde açıklanan yaptırımların, uluslar arası hukuka aykırı ve kabul edilemez bulunduğu belirtilen...
yeniakit.com.tr
Δείτε άλλα Tweet του χρήστη Yeni Akit Gazetesi
 
 
Aydınlık @AydinlikGazete
 
Ak Parti, CHP, MHP ve İyi Parti'den ortak 'Doğu Akdeniz' bildirisi http://www.aydinlik.com.tr/216189 
Προβολή εικόνας στο Twitter
Δείτε άλλα Tweet του χρήστη Aydınlık
 
 
Δείτε άλλα Tweet του χρήστη EHA News