Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020

Σκηνικό σύγκρουσης στήνουν οι Τούρκοι - Ακάρ: "Άμεση αποστρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου"

Του Ανδρέα Μουντζουρούλια
 
Συγκεκριμένα, ο κ. Ακάρ ζήτησε να αποστρατικοποιηθούν 16 νησιά που βρίσκονται στο Αιγαίο.
Μιλάνε και οι Τούρκοι για διεθνείς κανόνες!

Είναι πασιφανές πως η Άγκυρα θα κλιμακώσει το επόμενο διάστημα.
Οι δηλώσεις δεν γίνονται τυχαία.

Πραγματοποιούνται βάση σχεδίου, καθώς το επόμενο βήμα ίσως δεν θα είναι μόνο στα λόγια.

Καλά θα κάνει λοιπόν η πολιτική ηγεσία να προετοιμαστεί, καθώς η κατάσταση ξεφεύγει.

Πρόκειται για ένα οργανωμένο και καλά μελετημένο σχέδιο πρόκλησης με στόχο την πίεση γενικώς για την αποστρατικοποίηση των νησιών μας.

Την ίδια στιγμή όμως στα παράλια της Μικράς Ασίας έχει συγκεντρωθεί μια ισχυρότατη τουρκική πολεμική μηχανή της αποκαλούμενης «4ης Στρατιάς του Αιγαίου», η οποία απειλεί ξεκάθαρα ελληνικό έδαφος, το οποίο είναι μια ανάσα από τις κύριες προκεχωρημένες βάσεις της ΤΗΚ, του στρατού και του τουρκικού ναυτικού.   

Αιχμή του δόρατος της τουρκικής επιθετικότητας και επεκτατικότητας στο Αιγαίο είναι η περίφημη 4η Στρατιά του Αιγαίου με έδρα την Σμύρνη.

Η στρατιά του Αιγαίου ήταν από τη αρχή της ίδρυσης της σταθερά προσανατολισμένη προς τα νησιά του Αιγαίου, ενώ τα τελευταία χρόνια έχει ενισχυθεί σημαντικά με μεγάλο αριθμό αποβατικών σκαφών, γεγονός που αποδεικνύει και τον επιθετικό της χαρακτήρα σε αντίθεση με τα όσα ισχυρίζονται οι Τούρκοι ότι έγινε για την άμυνα της Μικράς Ασίας.

Σήμερα η Στρατιά του Αιγαίου έχει εξελιχτεί σε ένα από τα μεγαλύτερα στρατιωτικά σώματα της Τουρκίας.

Εκτός από τον αποβατικό στόλο περιλαμβάνει την 57η ταξιαρχία πυροβολικού με έδρα το προάστιο Μπουρνόβα στην Σμύρνη, την 19η ταξιαρχία πεζικού με έδρα το Αδραμύττιο, απέναντι από την Λέσβο, την 11η ταξιαρχία μηχανοκινήτου πεζικού με έδρα το Ντενιζλί, νοτιοανατολικά της Σμύρνης, την 3η εκπαιδευτική ταξιαρχία πεζικού με έδρα την Αττάλεια και την πρώτη εκπαιδευτική ταξιαρχία πεζικού με έδρα την Μαγνησία, βόρεια της Σμύρνης.

Yeni Şafak @yenisafak
 
Milli Savunma Bakanı Akar: Gayri askeri statüdeki 16 adayı anlaşmalara aykırı olarak silahlandıran Yunanistan, uluslararası hukuka uygun davranmalı.https://www.yenisafak.com/gundem/milli-savunma-bakani-akar-yunanistan-uluslararasi-hukuka-uygun-davranmali-3522849 
Embedded video
See Yeni Şafak's other Tweets
 
 

 
Yeni Akit Gazetesi @yeniakit
 
Türkiye’den Yunanistan’a sert mesaj! https://www.yeniakit.com.tr/haber/turkiyeden-yunanistana-sert-mesaj-1023114.html 

Türkiye’den Yunanistan’a sert mesaj! - Yeni Akit

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Yunanistan’ın gayri askeri statüdeki 16 adayı anlaşmalara aykırı olarak silahlandırmasına ilişkin açıklamalarda bulundu.
yeniakit.com.tr
See Yeni Akit Gazetesi's other Tweets
 
 



πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: