Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Η Αίγυπτος δεν είναι Ελλάδα.5 Μαρτίου αρχίζουν οι δίκες υπουργών.


Η δίκη του πρώην υπουργού Εσωτερικών της Αιγύπτου Χαμπίμπ ελ Άντλι, που αντιμετωπίζει κατηγορίες για ξέπλυμα χρήματος θα ξεκινήσει στις 5 Μαρτίου, όπως δήλωσε σήμερα δικαστική πηγή. 

   
Ο ελ Άντλι συνελήφθη στις 17 Φεβρουαρίου μαζί με τους πρώην υπουργούς Τουρισμού Ζοχέιρ Γκαράνα, Στέγασης Αχμαντ αλ Μαγράμπι και τον επιχειρηματία Άχμαντ Εζ.
 

Οι συλλήψεις αυτές εντάσσονται στο πλαίσιο πολλών διαδικασιών δίωξης που ξεκίνησαν εναντίον υψηλόβαθμων πολιτικών αξιωματούχων και μελών του επιχειρηματικού τομέα, μετά την παραίτηση στις 11 Φεβρουαρίου του πρώην προέδρου της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ ύστερα από λαϊκή εξέγερση. 

   

Οι τέσσερις άνδρες, τα περιουσιακά στοιχεία των οποίων έχουν παγώσει, ενώ τους έχει απαγορευθεί και να φύγουν από τη χώρα, έχουν τεθεί υπό προσωρινή κράτηση και θα δικαστούν απο ποινικό δικαστήριο. 

   


Εκτός από τις κατηγορίες για ξέπλυμα χρήματος ο ελ Άντλι κατηγορείται για τις "βιαιότητες" που έχουν διαπράξει οι δυνάμεις ασφαλείας από τότε που ανέλαβε το υπουργείο Εσωτερικών και για τη χρήση βίας εναντίον των φιλοδημοκρατικών διαδηλωτών στη διάρκεια της λαϊκής εξέγερση που οδήγησε στην πτώση του καθεστώτος του Μουμπάρακ.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: