Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

AWACS στον αέρα,κομμάντος SAS στη Μάλτα.Κάτι τρέχει στη Λιβύη;

Η  έκτακτη σύνοδος του Βορειοατλαντικού Συμβουλίου με τη συμμετοχή των πρεσβευτών των χωρών μελών του ΝΑΤΟ, για να συζητήσουν το θέμα της Λιβύης, σηματοδοτήθηκε από τη δήλωση του Anders Fogh Rasmussen στο Twıtter, ο οποίος είπε ότι το ΝΑΤΟ μπορεί να αναλάβει δράση, εάν τα μέλη του συμφωνήσουν να προχωρήσουν σε δράση. 

Ήδη όμως από το μεσημέρι της Τετάρτης o Ιταλός δημοσιογράφος 
David Cenciotti είχε αναφέρει την παρουσία ΝΑΤΟϊκών κατασκοπευτικών αεροσκαφών, τα οποία μέσα από το FIR Μάλτας, παρακολουθούσαν στενά την αεροπορική κίνηση στην περιοχή της Λιβύης. 

Ολλανδός ραδιοναυτίλος που ενημερώνει διαρκώς για την κατάσταση στην περιοχή της Μεσογείου αναφέρει την αναμονή άφιξης αμερικανικών αεροσκαφών, ενώ παράλληλα επιβεβαιώνει τη δραστηριότητα των κατασκοπευτικών αεροσκαφών στη Μεσόγειο.

Ήδη τα αεροδρόμια στη Λιβύη έχουν κλείσει, εκτός από το αεροδρόμιο της Τρίπολης, σύμφωνα με ενημέρωση του
Eurocontrol  στο Twitter. 

Όλες οι επικείμενες πτήσεις αεροσκαφών, ακόμα και για να απομακρύνουν κόσμο από τη Λιβύη, κατευθύνονται πλέον στη Μάλτα.

Στη Μάλτα παρέμεναν μέχρι νωρίς το πρωί και ελικόπτερα Chinook των Βρετανικών Ενόπλων Δυνάμεων, με πλήρωμα ειδικούς κομάντος της SAS, τα οποία αναμένεται να αναλάβουν δράση εάν χρειαστεί. 


Ο επίσημος πάντως λόγος της άφιξής τους στη Μάλτα είναι για να συμμετέχουν σε αποστολές απομάκρυνσης Ευρωπαίων πολιτών, εάν απαιτηθεί. 

Δείτε όλη την ιστορία

storify.com/ioann_a/nato-action-in-libya


http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=3527

Δεν υπάρχουν σχόλια: