Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

"Να αγοράζετε όπλα μαζί με τους Τούρκους"!!! Η πρόταση της μελέτης Μαθιοπούλου για το ΥΕΘΑ!


Να αγοράζουμε όπλα μαζί με τους Τούρκους! Ειδικά αεροσκάφη που είναι και ακριβά!!!

Αυτή ήταν μία από ...τις πρωτοποριακές προτάσεις στις οποίες είχε καταλήξει η μελέτη για την Πολιτική Εθνικής Άμυνας ,που είχε γίνει το 2000 από το Τεχνικό Πανεπιστήμιο Μπράουνβαϊγκ, με επικεφαλής τη κ.Μαργαρίτα Μαθιοπούλου ,η οποία είχε φιλική σχέση με τον τότε υπουργό Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλο!



Την αποκάλυψη της πρότασης στην οποία κατέληγε μεταξύ άλλων η μελέτη,την κάνει η ίδια σε συνέντευξή της στο ΒΗΜΑ, όπου απειλεί με δικαστικά μέτρα όποιο ΜΜΕ θεώρησε σκόπιμο να διερευνήσει τα όσα έγραφε το περιοδικό DER SPIEGEL, για πιθανή ανάμιξή της στην υπόθεση των υποβρυχίων αλλά και για την ανάθεση της μελέτης για την Πολιτική Εθνικής Άμυνας.

Η μελέτη μας κόστισε περίπου 90.000 ευρώ και η κ.Μαθιοπούλου ,υποστηρίζει στις δηλώσεις της ότι ούτε ένα ευρώ δεν πήγε για αμοιβή οποιουδήποτε ασχολήθηκε με την συγγραφή της. «Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι ουσιαστικά ήταν ένα δώρο προς το ελληνικό υπουργείο Άμυνας»,λέει η ίδια,υποστηρίζοντας ότι τα χρήματα κάλυψαν απλά τα έξοδα για την πραγματοποίηση της μελέτης.
Επίσης λέει,ότι από το ίδιο πόνημα προέκυπτε η παρότρυνση προς την ελληνική κυβέρνηση να σταματήσει την αγορά των αρμάτων μάσης LEOPARD και «να εξετάσει ένα κοινό πρόγραμμα προμηθειών με την Τουρκία,ιδιαίτερα σε ότι αφορά την ακριβή προμήθεια μαχητικών αεροσκαφών»!!!

Ευτυχώς οι προτάσεις της ερευνητικής ομάδας Μαθιοπούλου δεν εισακούστηκαν!

πηγη 

Δεν υπάρχουν σχόλια: