Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Πολέμιοι της Ελληνικής Γλώσσης

gloss

Επειδή μετά από πολύμηνη αναμονή, έστω, «ΤΑ ΝΕΑ» εδημοσίευσαν, ακρωτηριασμένη όμως και λογοκριμένη, την παρακάτω επιστολή μας, σας παρακαλούμε θερμώς να τη δημοσιεύσετε εσείς στην έγκριτη εφημερίδα σας «Ε.Ω.» για να αποδοθή δικαιοσύνη. 

Διότι, το φαινόμενο να ασκείται λογοκρισία σε μία χώρα, της οποίας το πολίτευμα αποκαλείται δημοκρατικό, είναι αφόρητο, τη στιγμή που αυτά συμβαίνουν μόνο σε ολοκληρωτικά καθεστώτα.

Ο κ. Γιάννης Χάρης, γνωστός και από προγενέστερες ενέργειές του (ιδές «Δέκα Μύθοι για την Ελληνική Γλώσσα» - το βιβλίο αυτό του κ. Γιάννη Χάρη, έχει εξαφανισθεί από την κυκλοφορία, προφανώς για ευνόητους λόγους) και όχι μόνον, μας εξόργισε, αναγκάζοντάς μας να διερωτηθούμε, πώς παραμένει ακόμη και αρθρογραφεί στην ανωτέρω εφημερίδα.

Την αφορμή και πάλι έδωσε με νέο δημοσίευμά του υπό τον τίτλο «Θάνατος είναι οι κάργιες που χτυπιούνται…» («ΤΑ ΝΕΑ», 30-31 Οκτωβρίου 2010).

Προς στιγμήν, σκεφθήκαμε ότι ένας σχολιασμός σαν αυτόν, που περιείχε το δημοσίευμα με το οποίο ανέλαβε την… υψηλή αποστολή να υπερασπιστεί τον Έλληνα και δη γλωσσολόγο κ. Φάνη Ι. Κακριδή (είναι απίστευτο, σήμερα που ετοιμάζεται η νεκρώσιμος ακολουθία της Ελληνικής Γλώσσας, Έλληνας γλωσσολόγος – όπως ο κ. Γιάννης Φ. Κακριδής – να μη γνωρίζει τη «σημασία των Αρχαίων Ελληνικών Κειμένων» και να περιφρονεί όσα έγραψαν επιφανείς επιστήμονες, οι οποίοι εκοινώνησαν από την αείροη πηγή της αρχαίας ελληνικής γλώσσης), μόνον οίκτο προξενεί και γι’ αυτό αξίζει περιφρονήσεως.

Όμως «και λαλείν οκνώ και σιωπώ ου δύναμαι», καθώς θα έλεγε ο Θ. Στουδίτης. Γι’ αυτό, απαντούμε στον σχολιαστή, προτάσσοντας τον λόγο του Αριστοτέλους, ο οποίος λέγει «αποδιδόναι εκάστω τα ίδια».

Με τα σκωπτικά σχόλια τα οποία εξετόξευσε εναντίον όλων των επιστημόνων (που αγωνίζονται να σώσουν τη «γλώσσα των εθνών», όπως αποκαλείται παγκοσμίως) ο σχολιαστής, αποκαλύπτεται η επί σειρά ετών δράση των ανθελληνικών χαλκέων της Ελληνικής Παιδείας, οι οποίοι, μη μπορώντας να αρθούν στο ύψος της επιστημονικής Αλήθειας, δρουν αναισχύντως ενώπιον της, πρωτοφανούς τραγικής γλωσσικής μας ευτέλειας, την οποίαν αποδέχονται, περιφρονώντας και το «Ζεύς έδωκεν ανθρώποις Αιδώ και Δίκη».


Ωστόσο, το απαράδεκτο δημοσίευμα, προσωπικώς (στο σχόλιό του, 30-10-2010 «ΤΑ ΝΕΑ») γράφει ανερυθρίαστα, πως ο τελών υπό τη δυσμένεια τού κ. Χάρη καθηγητής «διακινεί από περίοπτη θέση και σε επίσημες εκδηλώσεις της Ακαδημίας όλους τους γνωστούς μύθους που ευδοκιμούν κατά κανόνα σε κακόφημους ιδεολογικά χώρους»!!!) κατά του πολυβραβευμένου και διεθνώς ανεγνωρισμένου ακαδημαϊκού, Καθηγητού του Ε.Μ.Π. κ. Αντωνίου Κουνάδη, αλλά και των διαπρεπών επιστημόνων, των Καθηγητών κ. Σταύρου Παπαμαρινόπουλου και του κ. Ιωάννου Τσέγκου (ο κ. Γιάννης Χάρης δε διστάζει και να σπιλώσει πρόσωπα.

Αρκεί να κηδεύσουμε την Ελληνική Γλώσσα! Γι’ αυτό αποφαίνεται: «αναφέρεται και η περιβόητη έρευνα Τσέγκου, πρότυπο αντιεπιστημονικότητας»!! 

Εμείς λέμε: «Αιδώς κύριε»!) όπου, ειδικώς το «κατά μονοτόνων και πνευματοκτόνων» έργο του, θα λέγαμε ότι αποκαλύπτει τους υπαιτίους της πνευματικής άλωσης των Ελλήνων, το έδαφος της οποίας προετοίμασε η παρακμή του γλωσσικού οργάνου του Έθνους μας. 

Άλλωστε και ο ίδιος ο καθηγητής κ. Φάνης Ι. Κακριδής, μετά την παταγώδη αποτυχία του πειράματος διδασκαλίας των Αρχαίων Ελληνικών Κειμένων από μετάφραση, επεσήμανε (ιδές «ΒΗΜΑ», 1 Ιαν. 1987) πως: «…Η αλλαγή στην Παιδεία χρήζει αλλαγής…» και πως «η Εκπαίδευσή μας έχει τα χάλια της…» (παρά τις προηγούμενες νεωτεριστικές του απόψεις). 

Άραγε, ο σχολιαστής κ. Γιάννης Χάρης, αυτές τις επισημάνσεις, γιατί τις… αντιπαρέρχεται;
Αλλοίμονο για την Πατρίδα μας! 

Γιατί, τινές γλωσσολόγοι (!) δεν κατανόησαν ούτε στους σημερινούς καιρούς της τρομακτικής ηθικής καθίζησης, πως πρόκειται για τη γλώσσα η οποία για πρώτη φορά στην Ιστορία, κατόρθωσε ως όργανο σκέψεως που αποτελούσε, να καλλιεργήσει τον ανθρώπινο νου και να μεταδώσει στην υφήλιο, τα ακατάλυτα αγαθά του Πνευματικού εν γένει Πολιτισμού.

Ας αναλογισθεί ωστόσο ο συντάκτης της ιοβόλου επιστολής (και οι παρόμοιοι τύποι αυτού, οι οποίοι απασχολούν με ατελείωτα δημοσιεύματα τον Τύπο) τον μεγάλο κίνδυνο που περικλείει ο εθνοπατριδομηδενισμός μίας χώρας. Κάτι που δεν συμβαίνει σε κανένα άλλο λαό της Ευρώπης αλλά και του κόσμου ολόκληρου.
Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία


Μετά τιμής


Εκ της «Επιτροπής Γονέων και Κηδεμόνων επιστημόνων»
και της «Ενώσεως Επιστημόνων Γυναικών»
Χαρά Τσικοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια: