Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Το Μεσοπρόθεσμο «παραλύει» τη χώρα για 48 ώρες


«Λουκέτο» για 48 ώρες μπαίνει στη χώρα λόγω της γενικής απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, εν όψει της ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.


Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις διοργανώνουν συλλαλητήρια, ενώ τα συνδικάτα καλούν τους εργαζόμενους σε διαμαρτυρία αύριο το πρωί στο Σύνταγμα και την ίδια μέρα διοργανώνουν συγκέντρωση στις 19.00 το απόγευμα στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Το ΠΑΜΕ διοργανώνει τρεις συγκεντρώσεις, σήμερα και αύριο.
Πως θα κινηθούν τα Μέσα

Ακινητοποιημένοι για 48 ώρες θα παραμείνουν οι συρμοί του Προαστιακού και του ΗΣΑΠ. Επίσης 48ωρο χειρόφρενο θα τραβήξει και ο ΟΣΕ.

Τα λεωφορεία θα εξυπηρετούν μόνο τις γραμμές των Special Olympics.


To Μετρό θα λειτουργήσει κανονικά

Εναέρια ταλαιπωρία

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας αποφάσισε να συμμετάσχει στην απεργία της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ με δύο 4ωρες στάσεις εργασίας, σήμερα και αύριο. Από τις 8:00 το πρωί έως τις 12:00 το μεσημέρι και από τις 18:00 το απόγευμα ως τις 22:00 το βράδυ τα αεροπλάνα θα παραμείνουν στο «έδαφος».

Με στάσεις εργασίας, περίπου τις ίδιες ώρες, θα συμμετάσχουν στην απεργία και τα μέλη της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Πολιτικής Αεροπορίας, ΟΣΥΠΑ

Συγκεκριμένα, ανακοίνωσαν ότι και τις δύο ημέρες, θα πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας από τις 7:00 το πρωί έως τις 12:00 το μεσημέρι και από τις 18:00 το απόγευμα έως τις 22:00 το βράδυ.

Υπενθυμίζεται ότι στη διάρκεια των στάσεων εργασίας μπορούν να εξυπηρετηθούν μόνο πτήσεις:

- Πολιτικών και στρατιωτικών αεροσκαφών, που υπερίπτανται και διασχίζουν το FIR Αθηνών - Μακεδονίας.

- Ελληνικών και ξένων στρατιωτικών αεροσκαφών, που συμμετέχουν σε προγραμματισμένες ασκήσεις.


- Αεροσκαφών που βρίσκονται σε κατάσταση ανάγκης.
- Νοσοκομειακές πτήσεις.


- Πτήσεις στις οποίες επιβαίνουν αρχηγοί Κρατών - Πρωθυπουργοί.
- Πτήσεις που χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών.

Προβλήματα αναμένεται να παρουσιασθούν και στα δρομολόγια της ακτοπλοΐας.

Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία αποφάσισε να μη συμμετάσχει στη 48ωρη απεργία της ΓΣΕΕ, ωστόσο στις πρωτοβάθμιες ναυτεργατικές οργανώσεις δηλώνουν ότι θα απεργήσουν. 

Ειδικότερα, 48ωρη απεργία θα πραγματοποιήσουν οι ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΟΝ (μηχανικοί) και ΠΕΗΗΕΝ (ηλεκτρολόγοι – ηλεκτρονικοί των πλοίων). 24ωρη απεργία για στις 29 Ιουνίου αποφάσισε η ΠΕΝΕΝ (ναυτικοί).

Απεργούν επίσης οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΛΤΑ) και των λιμένων στις χώρας, οι αυτοαπασχολούμενοι (μηχανικοί, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι), το προσωπικό των δημοσίων νοσοκομείων και του ΕΚΑΒ, αλλά και οι ιδιώτες γιατροί, καθώς και οι δικαστικοί υπάλληλοι.

Απεργούν επίσης οι εργαζόμενοι στα υπουργεία, στις εφορίες, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τα ασφαλιστικά ταμεία και στις πολεοδομίες. 

Στην κινητοποίηση θα συμμετάσχει το προσωπικό τραπεζών, ενώ οι εργαζόμενοι στα μέσα ενημέρωσης θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από στις 11 το πρωί έως στις 3 το μεσημέρι , σήμερα και αύριο.

Σήμερα και αύριο στα Δημόσια νοσοκομεία και στα πολυϊατρεία του ΙΚΑ θα εξυπηρετούνται μόνο τα επείγοντα και έκτακτα περιστατικά από το προσωπικό ασφαλείας
Παράλληλα, η Ομοσπονδία εργαζομένων στο ΕΣΥ (ΠΟΕΔΗΝ) ανακοίνωσε ότι με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν , τα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ, τα Θεραπευτήρια Χρονίων Παθήσεων και οι υπηρεσίες Πρόνοιας.

Εξάλλου, ο Ιατρικός Σύλλογος στις Αθήνας (ΙΣΑ) καλεί τα μέλη του σε αποχή από τα καθήκοντά στις και μαζική συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση.

Κλειστά αύριο τα φαρμακεία
Κλειστά θα παραμείνουν τα φαρμακεία όλης της χώρας την Τετάρτη 29 Ιουνίου, (08.30-14.30) ημέρα της γενικής απεργίας, κατά της ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, που προωθεί η κυβέρνηση.

Έκκληση να μην κατεβάζουν τα σκουπίδια
Έκκληση απηύθυνε ο δήμος Αθηναίων ώστε οι δημότες να μη βγάζουν στο δρόμο απορρίμματα για στις επόμενες δύο ημέρες , αφού οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση συμμετέχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις και επομένως δεν θα γίνεται αποκομιδή των σκουπιδιών.
newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια: