Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Ξεπούλημα ή τανκς - Οι παχύδερμοι εκβιασμοί μιας κυβέρνησης που πέφτει την Τετάρτη - Τι δεν είπε ο Πάγκαλος στην EL MUNDO


pagkalos-400
Μέσα από την μεγαλύτερη ισπανική εφημερίδα El Mundo ο γκράντε μαέστρο της πράσινης χούντας, Θεόδωρος Πάγκαλος, ο οποίος φέρεται να λειτουργεί ανεξάρτητα από την κυβέρνηση αλλά μόνο έτσι δεν είναι, μια ανάσα πριν την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου και του εφαρμοστικού νόμου, προφανώς επειδή μυρίζει μπαρούτι και τρέμει το φιλοκάρδι τους για την Τετάρτη, προέβη σε μια ακόμη προκλητικότατη πολεμική πράξη.


Μάκαριοι όσοι πίστεψαν ότι ο ανασχηματισμός θα έστελνε μια και καλή το βαθύ ΠΑΣΟΚ στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας ή ότι o ευγενής Ευάγγελος Βενιζέλος θα διαπραγματευόταν με το ΔΝΤ. 


Το βαθύ ΠΑΣΟΚ που πριονίζει τα θεμέλια της Ελλάδος από το 1981 είναι εδώ, ενωμένο και πιο δυνατό όσο ποτέ, 30 χρόνια μετά να βαρέσει τη χαριστική βολή.

Τι είπε - τι δεν είπε ο Πάγκαλος στην EL MUNDO
Σε πρώτη φάση αυτό που είπε ο κ. Πάγκαλος είναι αν δεν περάσει το μεσοπρόθεσμο και ο εφαρμοστικός νόμος, η επόμενη μέρα για την Ελλάδα και τους Έλληνες θα είναι ιδιαίτερα δύσκολη. 


Και είναι αλήθεια.

Η μετάβαση σε διαφορετικό νόμισμα έχει συνέπειες. 

Και θα χρειασθεί χρόνος και μεγάλη προσπάθεια απ' όλους για να ανακάμψει η χώρα. 

Και θα ανακάμψει. 

Το κυριότερο είναι ότι θα έχει γλυτώσει από τις συμβάσεις δουλείας και τα μνημόνια με τους δήθεν πιστωτές και το ΔΝΤ. 

Αυτό και μόνο φτάνει για να γίνει η περιβόητη επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας. Αυτά δεν τα είπε ο κ. Πάγκαλος...

Για παράδειγμα, σαν μην έφτανε το μνημόνιο, ακόμα και ο εφαρμοστικός νόμος που θα ψηφισθεί (;) την Πέμπτη, προβλέπει ότι από την «αξιοποίηση» της δημόσιας περιουσίας ότι εισπραχθεί πάει για την αποπληρωμή του χρέους.

Το δεύτερο που λέει στην EL MUNDO, ο κ. Πάγκαλος και είναι επίσης αλήθεια είναι ότι αν οι Έλληνες αποσύρουν τις καταθέσεις τους από τις ελληνικές τράπεζες - υπολογίζονται σε περίπου 200 δισεκατομύρια ευρώ - πράγματι ο θόρυβος από την κατάρρευση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος θα ξεκουφάνει τον μισό πλανήτη και θα καταστρέψει την ευρωζώνη. 

Και αυτό είναι αλήθεια!
Δεν είπε γιατί όμως...
Όλες οι ελληνικές τράπεζες χρωστάνε, έχουν ανοιχτά δάνεια παντού στο εξωτερικό, τα οποία εξυπηρετούν με τα χρήματα των καταθέσεων και το ρολάρισμα των χρημάτων των καταθετών στις αγορές ομολόγων, στα ασφάλιστρα κινδύνων, στα χρηματιστήρια, κ.α., και έχουν δανεισθεί από ξένες ιδιωτικές τράπεζες μέχρι την παγκόσμια τράπεζα για να συντηρούν τα ανοίγματα τους. Αυτά τα 200 δισεκατομύρια ευρώ των καταθέσεων δεν φτάνουν να κλείσουν τις τρύπες που έχουν ανοίξει. Πράγματι λοιπόν η κατάρρευση τους θα συμπαρασύρει στον ορυμαγδό όχι μόνο την ευρωζώνη αλλά και κάθε είδους πολυεθνικές που ρουφάνε το αίμα του ελληνικού λαού για περισσότερο από 20 χρόνια. Οι οποίες σε συνεργασία με τις ιδιωτικές τράπεζες ρήμαξαν την ελληνική βιομηχανία για να απολαμβάνουν τις πλέον δεσπόζουσες θέσεις για τα προϊόντα τους και ολοένα μεγαλύτερα μερίδια στην ελληνική αγορά. 


Αλήθεια επίσης είναι -αλλά δεν το είπε όμως...- ότι οι πολιτικές ισορροπίες που απειλούνται και τα κατεστημένα συγκοινωνούντα συμφέροντα που θα διαλύσουν είναι αμέτρητα. 


Όλα αυτά θα γίνουν όπως αν βαρέσει κανόνι πχ. και η Γερμανία με δημόσιος χρέος - 2,3 τρισεκατομύρια ευρώ -πολλαπλάσιο της Ελλάδος...


Όμως και ο ελληνικός λαός έχει κάθε δικαίωμα να πάει στην τράπεζα και να ζητήσει να πάρει τα χρήματα του πίσω...


Ο λόγος για τον οποίον όμως για να μην καταστραφεί η Ευρώπη πρέπει να καταστραφεί μόνο η Ελλάδα δεν γίνεται αντιληπτός, στην συνέντευξη του αντιπροέδρου της κυβέρνησης στην ισπανική εφημερίδα. Και ας αναφέρει στην EL MUNDO, ο κ. Πάγκαλος ότι είναι «τεράστια βλακεία» να προωθείται η θέση για την επιστροφή της Ελλάδος στο δικό της νόμισμα.

Κι αυτό αλήθεια είναι πάλι.

Είναι τεράστια βλακεία να προωθείται η θέση αυτή διότι απ' τη μια στιγμή στην άλλη θα γνωρίσουν τι θα πει φτώχεια, εξαθλίωση και πείνα οι ομοτράπεζοι τραπεζίτες του κ. Θεόδωρου Πάγκαλου... αλλά και όσοι διαπλέκονται μαζί τους.

Πόσο αποφασισμένο είναι το βαθύ ΠΑΣΟΚ να υποτάξει τον ελληνικό λαό και να γλυτώσει τους τραπεζίτες από την καταστροφή είναι ξεκάθαρο στο σημείο που αποκαλύπτει ότι η κυβέρνηση του δεν θα διστάσει να κατεβάσει τανκς στους δρόμους όχι φυσικά για να προστατεύσει την κοινωνική συνοχή, αλλά για να εμποδίσει τους πολίτες να πάνε να πάρουν τα χρήματα τους από τις τράπεζες.

Η λύση που προσφέρει μόνη της η κυβέρνηση της χώρας είναι μια: Προσφέρεται να πέσει και πρέπει να την βοηθήσουμε να πέσει. 


Η επιστροφή στην δραχμή, το άνοιγμα της ελληνικής οικονομίας σε αγορές πλην της ευρωζώνης και η ενδυνάμωση της εγχώριας βιομηχανίας είναι οι μόνες διέξοδοι για να βγει η Ελλάδα απο τέλμα.-

Μάνος Μεϊμαράκης
elkosmos

Δεν υπάρχουν σχόλια: