Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Φωτό-σοκ: Κουκουλοφόροι και ΜΑΤ ... μια φιλική παρέα!


Image
Φωτογραφία-ντουκουμέντο από τα χθεσινά επεισόδια με κουκουλοφόρους να ... αναμένουν εντολές για να κινηθούν, παρέα με άνδρες των ΜΑΤ σε μία γωνιά περί την πλατεία Συνάγματος δημοσιεύει το defencenet.gr. 


Η εικόνα είναι άκρως αποκαλυπτική και δείχνει τρεις κουκουλοφόρους, εκ των οποίων οι δύο έχουν καλυμμένα και τα πρόσωπά τους να συνομιλούν με άνδρες των ... ΜΑΤ. 

Λίγα λεπτά αργότερα απομακρύνθηκαν και τουλάχιστον ο ένας από αυτούς, αυτός που βρίσκεται δεξιά, εθεάθη στην επίθεση κατά της Αγροτικής Τράπεζας.

Σε ότι αφορά το βίντειο με τους παρακρατικούς σε πρωινές τηλεοπτικές εκπομπές πήρε κάποιος τηλέφωνο και είπε ότι λέγεται Αποστόλης Σουκαράς και είναι οδηγός της ΕΘΕΛ που έμπλεξε στα επεισόδια και δήθεν τραυματίστηκε. 

Είπε ότι δεν φόραγε κουκούλα αλλά ... τη σκισμένη του μπλούζα στο πρόσωπο (είναι ο γυμνός με το τατουάζ στο μπράτσο) για να προστατευθεί από τα χημικά και πως απευθύνθηκε στους αστυνομικούς προκειμένου να γλιτώσει από τα επεισόδια. 

Βέβαια δεν εξήγησε το λοστό από σίδερο "ντέξιον" γιατί τον κράταγε στο χέρι. Αν βέβαια ήταν αυτός ο ίδιος. 

Τώρα, ένας ημίγυμνος κτηνώδης από πλευράς σωματικής διάπλασης, τύπος, με τατουάζ και λοστό στο χέρι δεν μας κάνει και πολύ για συνδικαλιστής των ΕΘΕΛ. Έτσι ή αλλιως, παρακρατικοί δεν σημαίνει αναγκαστικά αστυνομικοί που δρουν υπό κάλυψη. 

Ούτως ή άλλως οι αστυνομικοί δεν νομίζουμε να έχουν κάποια σχέση με παρακρατικά σκουπίδια.

Κατά  τα λοιπά, εικόνες Συρίας επικρατούν σήμερα στο κέντρο της Αθήνας που όλα όλα δείχνουν χθες έγινε στόχος της μεγαλύτερης επιχείρησης προβοκατόρων κια παρακρατικών.

"Νεκρή πόλη" θυμίζει η Αθήνα με κομμάτια από μάρμαρο, πέτρες, κοντάρια, λοστούς, υπόλοιπα από χειροβομβίδες κρότου-λάμψης, φωτοβολίδες, πυροασβεστήρες κλπ να βρίσκονται σε κάθε γωνιά του κέντρου.

Η ατμόσφαιρα παραμένει αποπνικτική. Τόνοι χημικών ουσιών χρησιμοποιήθηκαν χθες για να διώξουν τους Αγανακτισμένους από την πλατεία Συντάγματος. επί δύο 24ωρα σχεδόν προβοκάτορες κουκουλοφόροι, αστυνομικοί και Αγανακτισμένοι πάλευαν για το ποιος θα κυριαρχήσει στην πλατεία Συντάγματος. 

Xθες δόθηκε η μεγαλύτερη αστική μάχη στην Αθήνα μετά τον Δεκέμβριο του 2008 αι είναι πραγματικά θαύμα το πως δεν έχουμε θρηνήσει νεκρούς.

Οι κουκουλοφόροι δεν άφησαν τίποτε όρθιο στο πέρασμά τους: διέλυσαν στην κυριολεξία την πλατεία Συντάγματος, ενώ εισέβαλαν και σε υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας, επί της Πανεπιστημίου, καταστρέφοντας γραφεία και ηλεκτρονικούς υπολογιστές, και αποσπώντας ένα χρηματοκιβώτιο, το οποίο παραβίασαν, χωρίς ώστε να βρουν χρήματα εντός του.
Το αποτέλεσμα όλων αυτών;

Η αστυνομία προχώρησε σε 43 προσαγωγές και 17 (!) συλλήψεις. Συνολικά 31 αστυνομικοί έχουν μεταφερθεί, τραυματίες, στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Από την άλλη πλευρά, 28 άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», 57 στο «Γεώργιος Γεννηματάς», εκ των οποίων σε έναν 15χρονο έγινε προληπτικά εισαγωγή, έξι στην Πολυκλινική Αθηνών, επτά στο νοσοκομείο «Ελπίς» και ένας στο «Σωτηρία». Δεκάδες άλλοι έχουν μεταφερθεί σε ιδιωτικές κλινικές

Ομάδα Αγανακτισμένων, στη διάρκεια πορείας, λίγο μετά τα μεσάνυκτα από το Γκάζι προς το Σύνταγμα, προχώρησε σε εικονική κατάληψη του δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού 9,84 διαμαρτυρόμενοι για την αστυνομική βία και τις προβοκάτσια που καταγράφηκε σε εικόνες και βίντεο.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής με αφορμή τις ακραίες εκδηλώσεις βίας διέταξε την διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, για το βίντεο που δημοσιεύει και το defencenet.gr  στο οποίο εμφανίζονται κουκουλοφόροι-μασκοφόροι με λοστούς να συνομιλούν με αστυνομικούς και εν συνεχεία να εισέρχονται υπό την προστασία τους στην ... Βουλή!
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: