Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Με το «καλημέρα» τα έβαλε με τους αποστράτους

Αψυχολόγητη ενέργεια χαρακτήριζαν έμπειροι πολιτικοί και στρατιωτικοί αναλυτές την ευθεία επίθεση του νέου υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Μπεγλίτη, προς τις Ενώσεις Αποστράτων και τις αστήρικτες κατηγορίες για δήθεν υποκίνηση από αυτές των εν ενεργεία στελεχών.

Μάλιστα έφτασε στο σημείο να πει ότι πίσω από όλα αυτά βρίσκεται… η αξιωματική αντιπολίτευση!

Συγκεκριμένα ο νέος ΥΕΘΑ, στην πρώτη του ομιλία στη Βουλή, είπε επί λέξει τα εξής απίστευτα: «Διαπιστώνω ότι υπάρχει, μέσα από ένα σύνολο διάσπαρτων δυνάμεων αποστράτων ή ενώσεων αποστράτων, μια κινητικότητα στο όνομα της έκφρασης και της υπεράσπισης κάποιων συντεχνιακών ή κορπορατιστικών (!) συμφερόντων.





Επισημαίνω μια τελευταία δήλωση-ανοιχτή επιστολή, μιας από αυτές τις ενώσεις αποστράτων, που φοβάμαι ότι κατά έναν τρόπο έμμεσο αγκαλιάζεται από δυνάμεις της αντιπολίτευσης, αν όχι από την αξιωματική αντιπολίτευση.

Κάνω λοιπόν, έκκληση να κοπεί κάθετα ο ομφάλιος λώρος που συνδέει, ενδεχομένως, πολιτικές δυνάμεις της αντιπολίτευσης με ενώσεις αποστράτων.

Επίσης, κάνω έκκληση στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να σταματήσει επιτέλους να βλέπει τον χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων ως έναν ιστορικά προνομιακό χώρο».


Οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν εντονότατες αντιδράσεις, τόσο από το σύνολο των Ενώσεων Αποστράτων, που πλέον έβαλαν στο «σκόπευτρο» τον νέο υπουργό και «πυροβολούν ομαδόν», όσο και από την αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία με μία σκληρή δήλωση του Τομεάρχη Άμυνας της ΝΔ, Μαργαρίτη Τζίμα, ξεκαθάρισε ότι: «Είναι έξω από τις πρακτικές της Νέας Δημοκρατίας ο επηρεασμός του ευαίσθητου χώρου των Ενόπλων Δυνάμεων».

Και ότι: «Οι πρακτικές που εφαρμόζει η κυβέρνηση στις Ένοπλες Δυνάμεις, σε συνδυασμό με τον ρεβανσισμό που επιδεικνύει, δεν της δίνουν το δικαίωμα να εξαπολύει αστήρικτες κατηγορίες σε βάρος της Νέας Δημοκρατίας».


Είναι πράγματι απορίας άξιον γιατί ο νέος υπουργός έστρεψε με το «καλημέρα» εναντίον του αποστράτους, εν ενεργεία στελέχη και αντιπολίτευση, και μάλιστα σε μια στιγμή που ζητείται –υποτίθεται– συναίνεση.
Την απάντηση μπορεί να τη δώσει μόνο ο ίδιος…

Το σίγουρο είναι ότι κατεγράφη έντονη δυσαρέσκεια και στα εν ενεργεία στελέχη και μάλιστα «βούιζε» προχθές όλο το Πεντάγωνο από τις σχετικές συζητήσεις.
Όμως ο κ. Μπεγλίτης αναφέρθηκε στην ομιλία του και σ’ άλλα θέματα και συγκεκριμένα:

• «Απεκάλυψε», προς εντυπωσιασμό αδαών βουλευτών ότι το ΜΤΣ χρεοκόπησε, γιατί δίνει μέρισμα σε... 18.200 στρατηγούς! Πυροτέχνημα. Το σωστό είναι ότι λαμβάνουν μέρισμα στρατηγού 18.200 στρατηγοί και μη στρατηγοί με «ευεργετικούς» νόμους ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Για τη λεηλασία, όμως, του ΜΤΣ ουδέν ανέφερε...
• Ανακοίνωσε, θριαμβευτικά, την κατάργηση των αντισταθμιστικών ωφελημάτων.

Ομολογώ ότι αξίζει συγχαρητηρίων. Αρκούσε αυτό; Δεν θα έπρεπε, όμως, να αναγγείλει ταυτόχρονα την παραπομπή στον Εισαγγελέα δεκάδων λαμόγιων που εισέπραξαν τεράστια ποσά χωρίς να προσφέρουν τίποτα (ίδετε ΑΩ TOR-M1) και τώρα χλευάζουν από τις πισίνες των επαύλεών τους ή τα «ράντσα» στα νησιά;

Ξανά ατιμωρησία, γιατί εμπλέκονται και «σύντροφοι». Αυτό αποτελεί καταισχύνη για τη Δημοκρατία και περιφρόνηση των πολιτών. Και κακή αρχή για τον νέο υπουργό.


• Τέλος (τι το ήθελε;), προσπάθησε να πείσει ότι οι αλόγιστες περικοπές δαπανών, που έχουν δημιουργήσει παραλυσία στο Στράτευμα, ήσαν «ωφέλιμες» και τις ονόμασε εκλογίκευση και εξορθολογισμό.

Πρόσθεσε ότι ουδόλως επηρέασαν τη μαχητικότητα του Στρατεύματος!

Τυφλή σύμπλευση με την πολιτική Βενιζέλου. Γιατί κρύβει την αλήθεια; 

Και η Αντιπολίτευση στην αποχαύνωσή της... Δεν βρέθηκε κάποιος να τον ρωτήσει:

Τι γίνεται με τα ανταλλακτικά των μαχητικών, τα πυρομαχικά των αρμάτων, τις μπαταρίες των υποβρυχίων κ.λπ.;

paron

Δεν υπάρχουν σχόλια: