Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Με τσιμέντο από τη Τουρκία χτίζουν στη 1η Στρατιά!


Όπως και να το κάνουμε το να μαθαίνεις ότι η 1η Στρατιά,”χτίζεται” με τσιμέντο από τη Τουρκία δεν χωνεύεται εύκολα,ακόμη και για τους φανατικούς οπαδούς της ελληνοτουρκικής φιλίας ή της παγκοσμοιοποίησης.
 
Τη καταγγελία είχε κάνει η Ομοσπονδία Υπαλλήλων και τεχνιτών Τσιμέντων Ελλάδος και την επιβεβαίωσε ο ΥΕΘΑ Π.Μπεγλίτης απαντώντας σε ερώτηση βουλευτών.

Σύμφωνα με την απάντηση του κ.Μπεγλίτη:


“Ο έλεγχος της αγοράς υλικών ανήκει στην αρμοδιότητα της 2ης Κλαδικής Δ/νσης της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας (ΓΓΒ) και η Στρατιωτική Υπηρεσία ουδεμία ευθύνη φέρει για την εισαγωγή και διάθεση του συγκεκριμένου τύπου τσιμέντου που χρησιμοποιήθηκε στο έργο της διαμόρφωσης περιβάλλοντος χώρου των ΣΟΑ SEEBRIG.


Η Προϊσταμένη Αρχή του εν λόγω έργου (1η ΣΤΡΑΤΙΑ/ΔΜΧ) ενημέρωσε με σχετικό έγγραφο το Υπουργείο Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας ότι:

α.   
Δεν έχει διενεργηθεί από μέρους της προμήθεια τσιμέντων τουρκικής προέλευσης. Παρόλα ταύτα, μετά τη διενέργεια ελέγχου διαπιστώθηκε ότι το συγκεκριμένο τσιμέντο χρησιμοποιείται από τους Αναδόχους του συγκεκριμένου έργου.

β.     Ενημέρωσε την 735 ΔΣΕ, η οποία είναι η Επιβλέπουσα Υπηρεσία, αλλά και τους Αναδόχους του έργου, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για την προμήθεια των υλικών κατασκευής και ζήτησε προφορικά τη μη χρησιμοποίηση του συγκεκριμένου υλικού.

γ.    Δέσμευσε την ποσότητα του υλικού που βρέθηκε στο χώρο του Εργοταξίου, μέχρις ότου εξαχθούν τα αποτελέσματα του ελέγχου, που θα διεξαχθεί από αρμόδιες Υπηρεσίες, κατά τη κρίση της ΓΓΒ του Υπουργείου Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, των τιμολογίων, δελτίων αποστολής και δειγμάτων συσκευασίας που ήδη έχουν αποσταλεί.


Η 735 ΔΣΕ, πραγματοποίησε ελέγχους στην αντοχή του σκυροδέματος των τμημάτων του έργου, όπου είχε χρησιμοποιηθεί ο συγκεκριμένος τύπος τσιμέντων και από τα αποτελέσματα δεν προέκυψε πρόβλημα μειωμένης αντοχής".


Αφού είναι τόσο καλό,σημαίνει ότι θα πάρουμε κι άλλο από τους Τούρκους;

onalert

Δεν υπάρχουν σχόλια: