Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

Διαλύουν τις ΕΔ.Τελεία και παύλα.Ανικανότητα ή σκοπιμότητα;


Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ
Αν αυτό που ενδιαφέρει την κυβέρνηση, είναι μόνο πόσα λεφτά θα μαζέψει από τους πολίτες -ένστολους και μη- για να συνεχίσει να τα ρίχνει σε μια μαύρη τρύπα που δεν μας οδηγεί πουθενά,τότε καλά κάνει και διαλύει την Εθνική Άμυνα της χώρας. 



Ας καθήσουν τα φοβερά ...τζιμάνια της να υπολογίσουν μήπως τελικά είναι και καλύτερα να κάνουν ένα διαγωνισμό -έτσι για να έχουμε και...διαφάνεια- και να πουλήσει και την ασφάλεια της χώρας σε κάποια ιδιωτική εταιρεία security! 

Αν συμφέρει ,γιατί να μην το κάνει,αφού το μοναδικό ζητούμενο γι΄ αυτή τη χώρα είναι οι...δείκτες!

Ας αφήσουμε το ατυχές ομολογούμε χιούμορ και ας δούμε την πραγματικότητα που είναι εξαιρετικά σκληρή:

•1000 στραβά κι ανάποδα είχαν και έχουν οι ΕΔ. Είναι μεγαλύτερες απ΄ ότι πρέπει ,δυσλειτουργικές και ακριβές. Αλλά το μόνο που δεν φταίει για όλα αυτά είναι το μισθολόγιο των στρατιωτικών. 


Τελεία και παύλα.

•Αντί αυτή η κυβέρνηση που ως αντιπολίτευση παρουσίαζε σχέδια επί σχεδίων για την αναδιοργάνωση των ΕΔ, να προχωρήσει σε βαθειές τομές που θα απέφεραν τεράστιο οικονομικό όφελος, διαλύει τις ΕΔ. 


Ας μην μασάμε τα λόγια μας. Ούτε εμείς οι δημοσιογράφοι. Πρόκειται για διάλυση.Τελεία και παύλα.

•Η κυβέρνηση με τα οικονομικά μέτρα που έχει λάβει στο χώρο των ΕΔ έχει πλήξει το ανθρώπινο δυναμικό και κανέναν άλλο! Σε πολλές περιπτώσεις λειτουργεί θα έλεγε κανείς ακόμη και με εκδίκηση! 


Τι ακριβώς εκδικείται δεν είναι κατανοητό και μάλλον πρέπει να το αναζητήσουμε στη σφαίρα της ψυχοθεραπείας. Το μόνο σίγουρο είναι ότι όποιος φοράει στολή σ΄ αυτή τη χώρα μπαίνει στο στόχαστρο.Τελεία και παύλα.

•Η ζημιά που έχει προκληθεί στις ΕΔ είναι τεράστια κι ελπίζουμε όχι ανεπανόρθωτη. 


Δεν έχει υπάρξει περίοδος στη μεταπολίτευση που το ηθικό του ανθρώπινου δυναμικού να είναι τόσο χαμηλό!

Κυριαρχούν η απογοήτευση, η απελπισία, η απόγνωση,η κατάθλιψη κι όλα αυτά μαζί οδηγούν στην αδιαφορία. Τελεία και παύλα.

•Ακόμη και χθες που επισήμως πλέον ανακοινώθηκε η τροπολογία με την οποία κόβεται το 20% του Επιδόματος Απασχολησης,υπήρχαν στελέχη που δεν μπορούσαν να το πιστέψουν. 


Δείγμα κι αυτό της απόλυτης σύγχυσης στην οποία έχουν οδηγήσει οι κυβερνητικές επιλογές το ανθρώπινο δυναμικό των ΕΔ.Τελεία και παύλα.

•Ένα είναι το ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί:όλα αυτά γίνονται από ανικανότητα,από λάθος εκτιμήσεις ή μήπως από σκοπιμότητα; Και τα τρία είναι καταδικαστέα. Αλλά το τελευταίο -που δεν θέλουμε να το πιστέψουμε- είναι εγκληματικό για τη χώρα.


 onalert

Δεν υπάρχουν σχόλια: