Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

Τα πρωτοσέλιδα των τουρκικών εφημερίδων για τις παραιτήσεις των αρχηγών

 


Ο "σεισμός" που προκλήθηκε με  την παραίτηση όλης της ηγεσίας του τουρκικού στρατού αποτυπώνεται και στα πρωτοσέλιδα του τουρκικού τύπου.




Η εφημερίδα "Αkşam" έχει τίτλο " ο στρατός υποχώρησε" και τονίζει πως οι αρηχγοί παραιτήθηκαν μετά απο τις διαδοχικές συλλήψεις αξιωματικών. Η τουρκική εφημερίδα κάνει αναφορά και στο νέο αρχηχό των Ενόπλων Δυνάμεων ο οποίος θα είναι ο Νετζντέτ Οζέλ 



"Θα παραιτηθούμε όλοι- Κάντε αυτό που νομίζετε" είναι ο τίτλος της εφημερίδα "Radikal" που κάνει αναφορά στο διάλογο ανάμεσα στον πρώην αρχηγό των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων Ισίκ Κοσάνερ και τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σχετικά με τις συλλήψεις των αξιωμτικών.Μετά την αντίδραση του τούρκου πρωθυπουργού όλη η ηγεσία παραιτήθηκε.


Η εφημερίδα "Vatan" έχει τίτλο "σεισμός παραιτήσεων" και τονίζει πως ο Κοσάνερ παραιτήθηκε δύο χρόνια πριν τη λήξη της θητείας του.


Η "Ηürriyet" για άλλη μια φορά δείχνει πως είναι καθεστωτική εφημερίδα και ο τίτλος της αντρί να κάνει αναφορά στην κρίση που έχει προκύψει αντιθέτως κάνει αναφορά στο νέο αρχηγό. " 


Νέος αρχηγός είναι ο Οζέλ" είναι ο τίτλος της τουρκικής εφημερίδα που με μικρούς τίτλους κάνει αναφορά στο θέμα των παραιτήσεων.
onalert 

Δεν υπάρχουν σχόλια: