Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Στον 21ο αιώνα τα Α/Α Oerlikon Skyguard/Skyshield


Ένα σύστημα που διαθέτει και η Πολεμική Αεροπορία σε πρότερη διαμόρφωση, ετοιμάζεται να μπει στον 21ο αιώνα, μέσω ενός προγράμματος που ανέπτυξε η Rheinmetall.

Η τελευταία συνδύασε όπλα λέιζερ επί του γνωστού αντιαεροπορικού συστήματος Skyguard – Skyshield της ελβετικής Oerlikon.

Οι δοκιμές του συστήματος έγιναν πριν από λίγο καιρό στην Ελβετία, όπου το σύστημα κατέστρεψε μη επανδρωμένο αερόχημα – στόχο, καθώς και άλλης μορφής στόχους.

Στο αντιαεροπορικό σύστημα έγιναν αρκετές προσθήκες.

Εγκαταστάθηκαν δύο όπλα λέιζερ ισχύος 5kW το καθένα, επί του πυργίσκου Skyshield, με την καθοδήγηση να αναλαμβάνει το σύστημα ελέγχου πυρός Skyguard 3.

Ένα δεύτερο όπλο λέιζερ, ισχύος 1kW είχε τοποθετηθεί επάνω σε όχημα.

Και τα δύο όπλα χρησιμοποιήθηκαν σε διαφορετικά σενάρια εμπλοκής στόχων, τα οποία αφορούσαν ασύμμετρες απειλές, τρομοκρατικές απειλές, καταστροφή εισερχομένων πυραύλων, βλημάτων ρουκετών και όλμων, καθώς και αεροσκαφών.

Το όπλο ισχύος 1kW κατέστρεψε ελαστική λέμβο, που προσομοίωνε ταχύ σκάφος.

Τέλος, επισημάνθηκε ότι η αύξηση της ισχύος στα 10kW και των δύο όπλων του πυροβόλου Skyshield μείωσε τον χρόνο εμπλοκής του στόχου, αυξάνοντας έτσι την ικανότητα του συστήματος να αντιμετωπίζει περισσότερες απειλές.


defence-point.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: