Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ; ΟΧΙ, ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!


Οι φίλοι και αναγνώστες του ΕΛ.Κ.Ε.Δ.Α. γνωρίζουν τον Γιάννη Κολοβό από τα συνέδριά μας στην Κύπρο.

Τό 2008 είχε εκδοθεί από τις Εκδόσεις ''Πελασγός'' το προφητικό του βιβλίο «Το τέλος μίας ουτοπίας: η κατάρρευση των πολυπολιτι­σμικών κοινωνιών στήν Δυτική Ευρώπη».

Τρία χρόνια αργότερα, οι προβλέψεις αυτές του Γιάννη Κολοβού έχουν δυ­στυχώς επα­λη­θευθεί πλήρως.

Οι κυρίαρχες ψευτοπροοδευτικές και νεοταξικές μειο­ψηφίες, επέφεραν τις συνέπειες της συνεχι­ζόμενης μεγάλης εισροής παρανόμων μετανα­στών, αλλά και της επιβολής της φιλοσοφίας της πολυπολιτισμικότητας στην ελληνική κοινωνία.

Ο συγγραφέας, βασιζό­μενος στην αρνητική εμπειρία των χωρών της Δυτικής Ευρώπης, υπογράμ­μιζε και σταθερά υπογραμμίζει  ότι η έλλειψη σοβαρής και μακροπρό­­θεσμης μετανα­στευ­τι­κής πολιτικής γιά την Ελλάδα, σέ συνδυασμό με την συνεχιζόμενη αθρόα εισερχόμενη παράνομη μετανάστευση κυρίως μουσουλμανικών πληθυσμών, όχι μόνο δεν θα προ­ωθή­σει τήν κοινωνική ενσωμάτωση των εγκατεστημένων μεταναστών, αλλά, αντιθέτως, θα οδηγήσει σε κοινωνικό θρυμματισμό, σε γκετοποίηση και σε συγκρούσεις με εθνο­τικό και θρησκευτικό χαρακτήρα.

Οι μετανάστες, ιδίως οι μουσουλμάνοι, δεν ενσωμα­τώνονται – απλά «συνυπάρχουν» με τους γηγενείς, οι γηγε­νείς χαρα­κτη­ρίζονται από αυξανόμενη δυσανεξία απέναντι στούς μετανάστες, ολόκληρες περιοχές της Αθήνας καί άλ­λων μεγάλων πόλεων γκετοποιούνται, οι εθνοτικές και θρη­σκευτικές συγκρού­σεις αποτελούν ολοένα και συχνότερο φαι­νόμενο, ενώ πρόσφατα ζήσαμε σοβαρές φυλετικές τα­ραχές.

Οι Εκδόσεις ''Πελασγός'', με αίσθημα ευθύνης απέναντι στον αναγνώστη αλλά και με προσήλωση στην ορθή ενημέρωση της ελληνικής κοινωνίας, προχωρούν στήν επανέκδοση τριών κεφαλαίων απο το βιβλίο «Τό τέλος μίας ουτοπίας: η κατάρ­ρευση των πολυπολιτισμικών κοινωνιών στην Δυτική Ευρώ­πη», καθώς και των προτάσεων που παρέθεσε ο συγγραφέας γιά την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Τα κεφάλαια αυτά ανατέμνουν την πολυπολιτισμικότητα, τόσο ως θεωρία όσο και ως πρακτική, και καταδεικνύουν τα θεωρητικά της αδι­έξοδα αλλά και την αποτυχία της στην πράξη.

Το σκεπτικό και η επιχειρηματολογία που ανα­πτύσσονται μέσα στο βιβλίο αυτό, είναι χρήσιμα εργαλεία για την αντιμετώπιση των ''επαγγελματιών του αντιρατσισμού και της πολυπολιτι­σμι­κό­τητας'', τους οποίους κυ­ρίαρχες ψευτοπροοδευτικές μειοψηφίες προσπαθούν να επιβάλ­λουν στήν ελληνική κοινωνία, παρά την άποψη και τα πιστεύω της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών.

Οι οποίοι σε όλες ανεξαιρέτως τις μέχρι σήμερα δημοσκοπήσεις, απορρίπτουν σε ποσοστά 80 και 90%  τον ετσιθελικό  ''πολυπολιτισμό'' κάποιων...

www.elkeda.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: