Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Οι γυναίκες του Γ' Ράϊχ!Ποιες ήταν ,ποιος ο ρόλος τους


Μπορεί να θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο πόλεμος είναι καθαρά υπόθεση των ανδρών.

Όμως παντού και πάντα κρύβεται μια γυναίκα. 

Στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο οι γυναίκες που έπαξαν το ρόλο τους ,μικρό ή μεγάλο,ουσιαστικό ή “διακοσμητικό” στη ναζιστική Γερμανία ήταν αρκετές.

Η εφημερίδα Pravda ,έκανε τη σχετική έρευνα:




• Hanna Reitsch


Η Hanna Reitsch γεννήθηκε στην Πολωνία και ήταν ο κορυφαία πιλότος πριν από τον πόλεμο, έγινε η πρώτη γυναίκα που ταξίδεψε στις Άλπεις με ένα ανεμοπλάνο . Έγινε επικεφαλής πιλότος δοκιμών για τη Luftwaffe το 1937 και διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στα Junkers Ju 87 Stuka και Dornier Do 17 καθώς επίσης ήταν ανάμεσα στους πρώτους που πέταξε Focke-Achgelis Fa 61 το πρώτο ελικόπτερο του κόσμου.

Ένθερμος υποστηρικτής του Χίτλερ και της πολιτικής του, ήταν η μόνη γυναίκα που τιμήθηκε με το Σιδηρούν Σταυρό, τόσο πρώτης όσο και δεύτερης κατηγορίας και αγαπήθηκε από την ιεραρχία του Ναζιστικού Κόμματος. Έγινε ένα από τα αγαπημένα “παιδιά” του Χίτλερ και εργάστηκε σε πολλά νέα καινοτόμα σχέδια,όπως αυτό του Messerschmitt 163, έναν πειραματικό πύραυλο-αναχαίτισης.
Ήταν παρούσα στο καταφύγιο όπου ο Χίτλερ αυτοκτόνησε. Επέζησε του πολέμου και πέθανε στη Φρανκφούρτη το 1979, σε ηλικία 67 ετών.



•Eva Braun

Πιθανώς η πιο διάσημη γυναίκα του Γ΄Ράϊχ. Γνώρισε τον Χίτλερ το 1929 ενώ εργαζόταν για τον επίσημο φωτογράφο του Τρίτου Ράιχ Heinrich Hoffmann ως βοηθός και μοντέλο σε ηλικία 17 ετών. Λίγο μετά γνώρισε τον Αδόλφο, και σύντομα έγινε ερωμένη του.

Συχνά παραπονιόταν ότι την παραμελεί και την επέκρινε για τις συνήθειες της να φορά make up και να καπνίζει . Επιχείρησε δύο φορές να αυτοκτονήσει .,Είναι γενικά αποδεκτό από τους ιστορικούς ότι είχε ελάχιστη ή καμία επιρροή στις αποφάσεις του Χίτλερ.

Την τρίτη φορά που αποφάσισε να αυτοκτονήσει το έκανε μαζί με το Χίτλερ
στις 30 Απριλίου 1945 όταν, μετά τη σύναψη γάμου την ίδια ημέρα, και οι δύο αυτοκτόνησαν στο υπόγειο καταφύγιο του για να αποφύγουν τη σύλληψη από τους συμμάχους.

• Leni Riefenstahl


Η Λένι Ρίφενσταλ γεννήθηκε το 1902 στο Βερολίνο και ήταν διάσημη χορεύτρια μπαλέτου, ηθοποιός, σκηνοθέτης και παραγωγός. Στις αρχές της δεκαετίας του 1930, άρχισε να διευθύνει το δικό κινηματογραφικό στούντιο. Ο Χίτλερ τη διόρισε ως παραγωγό του Ναζιστικού Κόμματος αν και πάντα μετά τον πόλεμο υποστήριζε ότι δεν ήταν ποτέ μέλος του κόμματος.

Ήταν δημιουργός του  ντοκιμαντέρ που λεγόταν «Ο Θρίαμβος της Θέλησης» .

Μετά τον πόλεμο φυλακίστηκε και τελικά απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες για εγκλήματα πολέμου το 1952 και το 1954 παρουσίασε μία ταινία που είχε γυρίσει κατά τη διάρκεια του πολέμου.

Σε ηλικία 70 ετών άρχισε να κάνει …υποβρύχια ντοκυμαντέρ και στα 90 της εντάχθηκε…στην Greenpeace! Πέθανε σε ηλικία 101 ετών το 2003.



• Maria Magdalena Goebbels


Η Johanna Maria Magdalena Goebbels ήταν η Πρώτη Κυρία του Τρίτου Ράιχ και η σύζυγος του υπουργού Προπαγάνδας Γιόζεφ Γκέμπελς. Συνάντησε τον Goebbels, όταν έγινε γραμματέας του και τον παντρεύτηκε το 1931, μετά από το διαζύγιο από τον πρώτο σύζυγό της.

Η Μάγδα ήταν φανατική θαυμάστρια του Χίτλερ και ονόμασε όλα τα παιδιά της με τα ονόματα που αρχίζουν με H προς τιμήν του.

Ήταν στο καταφύγιο του Χίτλερ κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών του και αφαίρεσε τη ζωή των έξι παιδιών της, όταν το τέλος του πολέμου ήρθε.

Η Μάγδα άνοιξε το στόμα των παιδιών της όταν κοιμόντουσαν και τα δηλητηρίασε με κυάνιο. Αυτή και ο σύζυγός της αυτοκτόνησαν στον κήπο της Καγκελαρίας του Ράιχ.


onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: