Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

ΚΟΜΜΑ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ «Χρειάζεται ηγέτης για την έξοδό μας από τα αδιέξοδα»


Ανήμερα του εορτασμού της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων, στα Εισόδια της Θεοτόκου, ξεκίνησε τη… σταδιοδρομία του στην πολιτική ζωή του τόπου το νεοσύστατο κόμμα των αποστράτων με την ονομασία Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας.

Η επίσημη ανακοίνωση της ίδρυσης κόμματος έγινε σε μια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας και παραβρέθηκαν περισσότερα από οχτακόσια άτομα, στην πλειονότητά τους απόστρατοι του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Οι ιδρυτές του νέου κόμματος στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε δεν έκρυψαν ότι η ονομασία του κόμματος είναι εμπνευσμένη από το Στρατιωτικό Σύνδεσμο της 15ης Αυγούστου του 1909 στο Γουδή, ο οποίος είχε παρέμβει τότε στα πολιτικά δρώμενα της εποχής και επέβαλλε τον Ελευθέριο Βενιζέλο σαν ηγέτη της Ελλάδας.

Εξάλλου το ίδιο ξεκάθαρα τόνισαν ότι επιδιώκουν και οι ίδιοι, δηλαδή να αναδείξουν μέσω της κίνησής τους το νέο ηγέτη που θα βοηθήσει τη χώρα να βγει από τα πολλαπλά αδιέξοδα στα οποία έχει περιέλθει από τα υπάρχοντα πολιτικά κόμματα.

Ως άμεσες προτεραιότητες του νέου κόμματος η προσωρινή δωδεκαμελής Διοικούσα Επιτροπή έχει ορίσει ότι είναι ο επανέλεγχος του δημόσιου χρέους της χώρας, ο επανακαθορισμός του ή η διαγραφή του, η εκμετάλλευση των πλεονεκτημάτων που προσφέρει το ότι το 90% του εξωτερικού χρέους υπόκειται στο ελληνικό δίκαιο, η διεκδίκηση της εξόφλησης του αναγκαστικού κατοχικού δανείου από τη Γερμανία και η αναδιάρθρωση του δημόσιου τομέα με στόχο τη βελτίωση της απόδοσής του.

Ταυτόχρονα αποσκοπούν στη νέα οργάνωση του Δημοσίου με τη λογική του ελάχιστου, απαραίτητου και ορθά κατανεμημένου προσωπικού, στο ενιαίο μισθολόγιο για το στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα και τους ΟΤΑ, στην καταπολέμηση της γραφειοκρατίας με μηχανοργάνωση του Δημοσίου και αξιοποίηση του Διαδικτύου, στην κατάργηση όλων των μη παραγωγικών οργανισμών, στη συγχώνευση συναφών υπηρεσιών, αλλά και στη συνεχή αξιολόγηση των υπάλληλων.

Οι επιδιώξεις

Οι επιδιώξεις του νέου πολιτικού σχηματισμού είναι, όπως αναφέρθηκαν, οι εξής:

• Η αποκατάσταση της εθνικής υπερηφάνειας και αξιοπρέπειας και η διασφάλιση της εθνικής κυριαρχίας.

• Η άμεση και χωρίς περιορισμούς κάθαρση του δημόσιου βίου και την απονομή δικαιοσύνης.

• Η οργάνωση ενός μικρού και ευέλικτου κρατικού μηχανισμού με έμφαση στις σύγχρονες τεχνολογίες με αξιοκρατία, διαφάνεια, ισονομία και ήθος.

• Η ελεύθερη αλλά όχι ασύδοτη οικονομία στην ιδιωτική πρωτοβουλία.

• Η δημιουργία σταθερού φορολογικού και ασφαλιστικού καθεστώτος.

• Η εφαρμογή πενταετούς κυλιόμενου προγράμματος υλοποίησης στόχων, με έλεγχο υλοποίησης ανά εξάμηνο.

• Η σύζευξη με τον απόδημο ελληνισμό και η διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς του έθνους και της ορθοδοξίας.

• Ο εξορθολογισμός των δημόσιων δαπανών, η δίκαιη κατανομή των φορολογικών βαρών.

• Οι ισχυρές, ευέλικτες και εκσυγχρονισμένες Ένοπλες Δυνάμεις ως δύναμη αποτροπής για τους επιβουλείς, εγγύηση της ανεξαρτησίας της χώρας και όπλο στα χέρια της εξωτερικής μας πολιτικής.

«Δεν θα κλέψουμε»

Μιλώντας εξάλλου στο «Κουτί της Πανδόρας», ο πρόεδρος της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής του Συνδέσμου, Νίκος Αλικάκος, δήλωσε:

«Η δραστηριοποίηση των ανθρώπων μας έχει στόχο να παρέμβει πολιτικά και να οδηγήσει το σημερινό πολιτικό σύστημα στην εξαφάνισή του.

Τα σημερινά πολιτικά κόμματα είναι πολιτικοί δυνάστες που εγκλωβίζουν τις λαϊκές μάζες.

Έχουν λειτουργήσει μέχρι σήμερα σαν κερδοσκοπικές εταιρείες και το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν να εξαπατούν τον ελληνικό λαό.

Ουδέποτε υπήρξε η πραγματική λαϊκή βούληση να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη.

Η μεταπολίτευση σβήνει και μετά το οριστικό τέλος της θα πρέπει να αναλάβουν νέες πολιτικές δυνάμεις.

Εμείς σε αυτό το κομμάτι θέλουμε να συμβάλουμε. […]

Αν μας δοθεί πολιτικά η δυνατότητα, πιστεύω ότι μέσα σε δύο χρόνια το κράτος θα μπορεί να έχει πρωτογενές πλεόνασμα στον προϋπολογισμό του, αλλάζοντας και την οικονομική διαχείριση του πολιτικού συστήματος και τη χρηματοδότηση των κομμάτων.

Εμείς δεν θα κλέβουμε».

Όσον αφορά το ιδεολογικό υπόβαθρο του Συνδέσμου, ο κ. Αλικάκος τόνισε:

«Το δικό μας κόμμα είναι ένα πολιτικό πατριωτικό κόμμα, δεν μας ενδιαφέρουν οι ιδεολογίες.

Μέχρι τώρα οι ιδεολογίες ήταν πρόταγμα για άλλους σκοπούς.

Δεν μπορούμε να ενταχθούμε στις υφιστάμενες ιδεολογίες», ενώ στη συνέντευξη που έδωσε την Τρίτη στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Real FM ανέφερε ότι στόχος είναι η εθνική ενότητα και η δημιουργία νέων κόμματων, ενώ δεν απέκλεισε τη συνεργασία ακόμα και με ένα νέο αριστερό σχηματισμό που να διακατέχεται από πατριωτικές ιδέες.

paraskevi13.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: