Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Εδώ το Αιγαίο φλέγεται ,εμείς …κυνηγάμε «μάγισσες»

newego_LARGE_t_1101_54238056
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος – Συγγραφέας – Τουρκολόγος 
Εφημερίδα Sabah, 21 Φεβρουαρίου 2014, ανακοίνωση του τουρκικού Γενικού Επιτελείου. 


«Για άλλη μια φορά τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη F16 που εκτελούσαν «εκπαιδευτική» πτήση πάνω από τον «διεθνή» εναέριο χώρο του Αιγαίου παρενοχλήθηκαν από ελληνικά και μάλιστα τα ελληνικά εγκλώβισαν τα τουρκικά με άμεσο κίνδυνο να βληθούν». 

Φυσικά η ανακοίνωση δεν αναφέρει τις ανυπολόγιστες συνέπειες που θα μπορούσε να έχει μια τέτοια εξέλιξη, ένα τέτοιο τυχαίο γεγονός στην «καυτή» ζώνη του εναέριου χώρου του Αιγαίου.


Το τελευταίο επεισόδιο είναι συνέχεια μιας σειράς άλλων παρομοίων επεισοδίων. 

Στις 4/2 πάλι με ανακοίνωση του τουρκικού Γενικού Επιτελείου οι Τούρκοι υποστήριξαν ότι ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη παρενόχλησαν τέσσερις φορές τα τουρκικά F16 που εκτελούσαν «ερευνητικές» πτήσεις σε «διεθνή» εναέριο χώρο, σύμφωνα πάντα με τις τουρκικές απόψεις. 

Το πιο «ενοχλητικό» για τους Τούρκους, τα ελληνικά εγκλώβισαν για άλλη μια φορά στα ραντάρ τους τα τουρκικά τα οποία στοχοποιήθηκαν προκαλώντας μεγάλη ένταση πάνω από τον εναέριο χώρο του Αιγαίου.



Η νέα αυτή ανακοίνωση του τουρκικού Γενικού Επιτελείου είχε έρθει λίγες μέρες μετά την τελευταία, στις 3/2, όπου πάλι σύμφωνα με τους Τούρκους, τα ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη παρενόχλησαν τα τουρκικά προκαλώντας ξανά ένταση. 


Τα εκπληκτικό μέσα σε δέκα μέρες, τρεις παρόμοιες ανακοινώσεις.
Φαίνεται πως το τουρκικό Γενικό Επιτελείο αποφάσισε να καλύψει, φυσικά πάντα με την τουρκική εκδοχή, το «σκοτάδι» της ελληνικής ενημέρωσης πάνω σε ένα τόσο κρίσιμο θέμα.

Άλλωστε τώρα τα ελληνικά ΜΜΕ έχουν «μεγάλο έργο» να εκτελέσουν κυνηγώντας τις «μάγισσες» της Χρυσής Αυγής!

Δεν είναι άσχετο με όλη αυτή την κατάσταση που ίσως δείχνει τις προθέσεις κάποιων κύκλων της Άγκυρας να εξάγουν την μεγάλη εσωτερική της κρίση προς τα δυτικά και οι πρόσφατες πληροφορίες που έρχονται πάλι από το τουρκικό Επιτελείο Ναυτικού, (Haberler.c

om 1/1/2014), που αναφέρουν ότι η Τουρκιά θα αναπτύξει δύναμη από δέκα ολοκαίνουργια μη επανδρωμένα αεροσκάφη τύπου, GİHA, παραγωγής της τουρκικής πολεμικής βιομηχανίας, Aselsan, τα οποία θα κάνουν περιπολίες σε όλο το μήκος και το πλάτος του Αιγαίου.
 
Με λίγα λόγια η Τουρκία προχωρεί στην μόνιμη εγκατάσταση δέκα κατασκοπευτικών αεροσκαφών που θα παρακολουθούν και θα κάνουν συνεχείς αναφορές στο τουρκικό Επιτελείο Ναυτικού όλων των ελληνικών κινήσεων στο ελληνικό Αιγαίο.

Τον Μάιο του 2006 από ένα «τυχαίο» επεισόδιο έχασε την ζωή του ο ηρωικός Έλληνας πιλότος Κωνσταντίνος Ηλιάκης για να υπερασπιστεί την ελληνική ακεραιότητα.

Αλήθεια, έχουν αναλογιστεί τις ευθύνες τους όλοι αυτοί οι καρεκλοκένταυροι των Αθηνών που υποτίθεται ότι κυβερνούν αυτόν τον τόπο, και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να μένουν δεμένοι στις καρέκλες τους αδιαφορώντας με σκανδαλώδη τρόπο για τα όσα καθημερινά συμβαίνουν πάνω από το Αιγαίο;


Τι θα κάνουν αν κάτι δεν πάει καλά και ανάψει, ω μη γένοιτο, μια «τυχαία φωτιά»;


Το πρόβλημα υπάρχει, θέλουν δεν θέλουν και είναι πολύ μεγαλύτερο από το κρατηθούν στις καρέκλες τους κυνηγώντας «αποδιοπομπαίους τράγους».

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: