Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Γκάουκ: «Με πονούν αυτά που έκαναν στο παρελθόν οι Γερμανοί»

31229818BABEC34FEB20B930B14D7CCB
Ενδείξεις σταθεροποίησης της Ελλάδας διακρίνει ο πρόεδρος της Γερμανίας Γιόαχιμ Γκάουκ που θα επισκεφθεί σύντομα την χώρα μας.

«Θα καταδείξω ότι με πονούν αυτά που έκαναν στο παρελθόν οι Γερμανοί», λέει προς την Deutsche Welle.

«Πιστεύω ότι οι πόροι, που είναι στη διάθεση της Ελλάδας μεσοπρόθεσμα θα δημιουργήσουν πολύ μεγάλη ανάπτυξη» επισημαίνει σε συνέντευξή του προς την Deutsche Welle o πρόεδρος της Γερμανίας Γιόαχιμ Γκάουκ.

Ενόψει της προγραμματισμένης για τις 5-7 Μαρτίου επίσκεψής του στην Ελλάδα και στην ερώτηση της Deutsche Welle, τι θα πει σε έναν Έλληνα νέο που είναι άνεργος εάν ο τελευταίος τον ρωτήσει γιατί θα έπρεπε να ψηφίσει ένα φιλοευρωπαϊκό κόμμα, ο γερμανός πρόεδρος, αφού υπενθυμίζει την αλληλεγγύη που δέχθηκε η Ελλάδα από την Ευρώπη, απαντά: «Θα τον ρωτήσω εάν πιστεύει ότι εκτός Ευρώπης θα είχε καλύτερες ευκαιρίες (δυνατότητες) και αυτό εγώ δεν το νομίζω».

Ο Γιόαχιμ Γκάουκ διακρίνει τις πρώτες ενδείξεις σταθεροποίησης της Ελλάδας και υπογραμμίζει: «Καλά θα κάνουμε, με την αρωγή μας και τις Task Force να συμβάλουμε στον σχεδιασμό της δημόσιας διοίκησης έτσι ώστε να σταθεροποιηθεί το φορολογικό σύστημα και να ανταποκρίνεται η δημόσια διοίκηση στις ευρωπαϊκές προδιαγραφές».

Δεν μπορώ να φανταστώ να απολύονται τόσοι άνθρωποι από το γερμανικό δημόσιο όσοι στην Ελλάδα

Δύο πράγματα δηλώνει ότι θα κάνει όταν πάει στην Ελλάδα, ο πρόεδρος της Γερμανίας. «Θα κάνω μνεία στην ολέθρια γερμανική ιστορία. 


Το έκανα και σε άλλες χώρες, που επισκέφθηκα και θα δείξω ότι με πονούν αυτά που έκαναν στο παρελθόν οι Γερμανοί».

«Θα πω επίσης», προσθέτει ο Γιόαχιμ Γκάουκ, «ότι μου είναι δύσκολο να φανταστώ να απολύονται τόσοι άνθρωποι από το γερμανικό δημόσιο όσοι στην Ελλάδα». 


Σε όλα αυτά επιδεικνύει κατανόηση, επισημαίνει ο γερμανός πρόεδρος, διευκρινίζοντας ότι αυτό που δεν κατανοεί είναι να επιρρίπτει κανείς στην καγκελάριο Μέρκελ την ευθύνη για την εξαθλίωση.

Ο πρόεδρος της Γερμανίας υπενθυμίζει ότι πολλές χώρες που εντάχθηκαν στην ΕΕ δεν αξιοποίησαν με τον καλύτερο τρόπο τα υπάρχοντα οικονομικά μέσα, από τα διαρθρωτικά και άλλα ταμεία και κάνει αναφορά στη σημασία της κατάρτισης, υπενθυμίζοντας τα πλεονεκτήματα του γερμανικού συστήματος επαγγελματικής εκπαίδευσης, το οποίο θα μπορούσε να αποτελέσει πρότυπο και για άλλες χώρες.



Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: