Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

O H.Παναγιώταρος είχε αποκαλύψει το σκάνδαλο με την ΜΚΟ ΕΣΕΠΑ αλλά δεν το ερεύνησαν!

PanagiotarosL
Ο βουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου Ηλίας Παναγιώταρος είναι αυτός που πρώτος αποκάλυψε το νέο μεγάλο σκάνδαλο με την ΜΚΟ του "Εθελοντικού Σώματος Ελλήνων Πυροσβεστών Αναδασωτών" (ΕΣΕΠΑ) και ττις απόπειρες δωροδοκίας αξιωματούχων οργανισμών της τοπικής αυτοδιοίκησης του προέδου της Νίκου Σαχινίδη.


Και αν είχε δεχθεί η κυβέρνηση να ερευνήσει το θέμα (το υπουργείο Οικονομικών δήλωσε αναρμόδιο για να απαντήσει, ενώ ο Νίκος Δένδιας απάντησε πως κατόπιν της ποινικής δίωξης στα μέλη της Χρυσής Αυγής και την προφυλάκισή τους, αδυνατεί να μπει σε θέματα που θέτουν οι βουλευτές της οργάνωσης όσο εκκρεμεί η υπόθεση!) θα είχαν σωθεί κάποια λεφτά του δημοσίου

Το περασμένο Νοέμβριο o H.Παναγιώταρος είχε κάνει ερώτηση στην Βουλή για το θέμα, αναφέροντας καταγγελίες πως η ΜΚΟ ζητά χρήματα από δήμους για να παρέχει τις υπηρεσίες της.

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής της ΧΑ είχε αναφερθεί σε καταγγελία του δημάρχου Ζαγοράς στη Μαγνησία, ο οποίος ανέφερε πως είχε υπογράψει πρωτόκολλο συνεργασίας με το ΕΣΕΠΑ ύψους 12.000 ευρώ, αλλά ένα μήνα αργότερα το Σώμα του ζήτησε επιπλέον 4.000 ευρώ. 

Παράλληλα, σύμφωνα με τον κ. Παναγιώταρο, ο δήμαρχος Σκύρου είχε απευθυνθεί στη δικαιοσύνη καταγγέλλοντας το πρωτόκολλο συνεργασίας που είχαν υπογράψει με το ΕΣΕΠΑ όπως και σε άλλες περιπτώσεις δήμων που πλήρωναν για τις υπηρεσίες της εθελοντικής οργάνωσης.

Στην ερώτηση για το αν έχει πάρει δωρεές το ΕΣΕΠΑ τα τελευταία τρία χρόνια και πώς έχουν αξιοποιηθεί, ο Κυριάκος Γεροντόπουλος απάντησε στις 18 Δεκεμβρίου πως η εν λόγω ΜΚΟ είναι εγγεγραμμένη στο Ειδικό Μητρώο της Υπηρεσίας Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας (ΥΔΑΣ) του υπουργείου Εξωτερικών, αλλά δεν έχει λάβει χρηματοδότηση. 

Η συγκεκριμένη ΜΚΟ απέσπασε περισσότερα από 2.500.000 ευρώ από δήμους και ιδιωτικές επιχειρήσεις. 

Μάλιστα και στις δύο περιπτώσεις παρουσίαζαν ψευδή στοιχεία για τη δράση τους, ενώ σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας ο πρόεδρος της οργάνωσης αποπειράθηκε να δωροδοκήσει αξιωματούχους της τοπικής αυτοδιοίκησης προκειμένου να εξασφαλίσει τη συνεργασία της ΕΣΕΠΕ με δήμους.

Πριν λίγο εξέδωσε ανακοίνωση για το πρώτο σκάνδαλο της ΜΚΟ του Άλεξ Ρόντου ο Λαϊκός Σύνδεσμος: "Τα 9 εκατ. ευρώ που έκλεψαν οι φίλοι του Τζέφρυ Παπανδρέου είναι ένα τίποτα μπροστά στα δισεκατομμύρια των κλοπιμαίων της "Νέας Πασοκρατίας".

Η συμμορία Σαμαρά - Βενιζέλου είναι 100 % υπεύθυνη για την διαιώνιση της διαφθοράς και την απόλυτη ανοχή των κλεφτών. 

Για μια ακόμη φορά βουλευτές, υπουργοί και εν ενεργεία πολιτικοί παράγοντες που αποδεδειγμένα έχουν κλέψει, μένουν στο απυρόβλητο και η πολυδιαφημισμένη ιστορία της αμαρτωλής ΜΚΟ των παπανδρεϊκών ήρθε στο φως λόγω των εσωκομματικών του διαλυμένου ΠΑΣΟΚ. Χρυσή Αυγή για να καθαρίσει ο τόπος από τα πολιτικά λαμόγια".

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: