Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

Τουρκία: Η σφαγή γυναικών δεν έχει φαίνεται τελειωμό…

tAAAurkey-eu
Συνολικά 61 γυναίκες δολοφονήθηκαν στην Τουρκία το 2013, από τους συζύγους, πρώην και νυν και από τους φίλους τους, σύμφωνα με την επίσημη στατιστική, η οποία όμως απέχει πολύ από την πραγματικότητα.


Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η τουρκική αστυνομία από τις 61 γυναίκες που δολοφονήθηκαν οι 13 τελούσαν υπό αστυνομική προστασία (;) και οι 4 είχαν εφοδιαστεί από την αστυνομία με ειδική συσκευή που έδινε σήμα συναγερμού στο οικείο αστυνομικό τμήμα!

Άλλες 4 είχαν αλλάξει την εμφάνισή τους με πλαστική, 34 είχαν αλλάξει τα προσωπικά τους στοιχεία και τα στοιχεία ταυτότητάς τους και σε 4 είχαν διατεθεί αστυνομικοί σωματοφύλακες! 

Παρόλα αυτά δολοφονήθηκαν.


Μέσα στο 2013, βάσει των επίσημων στοιχείων, συνολικά 583 γυναίκες κακοποιήθηκαν στην Τουρκία και πολλών εξ αυτών απειλήθηκε η ζωή τους. 

Η τουρκική κυβέρνηση έχει θέσει σε εφαρμογή πρόγραμμα προστασίας σχεδόν 6.000 γυναικών σε όλη τη χώρα, η ζωή των οποίων απειλείται άμεσα.

Τα ανωτέρω είναι μάλλον ενδεικτικά για το ευρύτερο πολιτιστικό επίπεδο, μέρους τουλάχιστον της τουρκικής κοινωνίας. 

Αλλά υπάρχει και η τουρκική «δικαιοσύνη», η οποία, με ορισμένες, τουλάχιστον περίεργες αποφάσεις της, επιτρέπει, ή τουλάχιστον ανέχεται και υποδαυλίζει έμμεσα αυτή την κατάσταση.

Σε πρόσφατη περίπτωση βιασμού 15χρονης, για παράδειγμα, το δικαστήριο απάλλαξε τον δράστη, γιατί το θύμα είχε πιεί μια μπύρα, ένδειξη, κατά τον δικαστή, ότι επιθυμούσε την ερωτική συνεύρεση με τον δράστη…

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: