Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014

Στα Σκόπια… «σβήνουν όλα τα χρέη»

pic-0-norm
Χαρούμενοι είναι οι Σκοπιανοί, καθώς, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων TRT, από σήμερα θα μπορούν να καταθέτουν τις αιτήσεις τους για το «σβήσιμο όλων των χρεών τους»


Το κρατικό τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων TRT, μεταδίδει από τα Σκόπια ότι «χαμογελούν οι χρεωμένοι πολίτες της "Μακεδονίας"».

Ο λόγος που κάνει χαρούμενους τους Σκοπιανούς είναι ότι από σήμερα θα μπορούν να καταθέτουν τις αιτήσεις τους στο Κέντρο Κοινωνικών Υποθέσεων για το «σβήσιμο όλων των χρεών τους από τις αποδείξεις μέχρι και τα χρέη στα κρατικά δάνεια και τις πιστωτικές κάρτες».

Οι αιτήσεις των καταθετών θα αξιολογηθούν από μία ειδική επιτροπή, που θα συσταθεί για την περίσταση αυτή και θα σβήσουν όλα τα χρέη των πολιτών -για μία και μόνο φορά- από το κράτος.

Το σχέδιο αυτό καλύπτει μία ομάδα πολιτών, στην οποία συγκαταλέγονται όσοι δέχονται κρατική μέριμνα, οι άνεργοι, αυτοί που έχουν χάσει την εργασία τους στα τελευταία πέντε χρόνια και οι πολίτες με ειδικές ανάγκες. 

Ο αριθμός αυτών των κατηγοριών πολιτών, που το κράτος θα σβήσει τα χρέη τους, ανέρχεται στους 100 χιλιάδες, σύμφωνα με τις αρχές.

Ο υπουργός Οικονομίας των Σκοπίων, κ. Ζόραν Σταβρέσκι, στις δηλώσεις του αναφορικά με την εξέλιξη αυτή, τόνισε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να εκπληρώσει όλες τις υποσχέσεις που έχει δώσει στους πολίτες προεκλογικώς, και με το σχέδιο αυτό θα βοηθήσει τους πολίτες που "πνίγονται" στα χρέη λόγω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.
Ο Μακεδών
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: