Σάββατο 23 Αυγούστου 2014

ΒΟΣΝΙΑ - ΕΝΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΜΟΡΦΩΜΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ

images
Οι επικίνδυνες εξελίξεις πλέον δεν είναι μακριά αλλά διαδραματίζονται μέσα στην ίδια την καρδιά των Βαλκανίων...
 
Έχουμε προειδοποιήσει από το "ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ" εδώ και καιρό πως το φυτίλι του θανάτου δεν εσβησε ποτέ στο επικίνδυνο ισλαμικό θερμοκήπιο της Βοσνίας που πλέον έχει συγκροτηθεί σε κρατική οντότητα, αλλά ...πέρα βρέχει για τη διεθνή κοινότητα και φυσικά για την κοιμισμένη και ευρισκόμενη σε απόλυτη αφασία εξωτερική πολιτική της χώρας μας. 
 
Οι πληροφορίες όμως που...
σταδιακά γνωρίζουν το φώς της δημοσιότητας, έρχονται να μας επιβεβαιώσουν με τον πιο τραγικό τρόπο.

Σύμφωνα λοιπόν με δημοσίευμα του σημερινού "ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ", στο προσκήνιο της επικαιρότητας στη Βοσνία - Ερζεγοβίνη έρχεται η δράση ισλαμιστικών ομάδων κυρίως Ουαχαμπιτών (μουσουλμανική αίρεση που προέρχεται από τη μοναρχική οικογένεια των Σαούντ στη Σ. Αραβία), που είχαν πρωταγωνιστήσει στον πόλεμο που και με την Αμερικανονατοϊκή επέμβαση διέλυσε την πρώην Γιουγκοσλαβία, με αφορμή τη δράση και τα κηρύγματά τους, με στόχο τη στρατολόγηση νεαρών υπέρ του «Ισλαμικού Κράτους».

Σύμφωνα με προχτεσινό δημοσίευμα της βοσνιακής εφημερίδας Ντνέβνι Αβαζ (Dnevni Avaz) του Σαράγιεβο, ο ηγέτης ενός εκ των δύο μεγαλύτερων ισλαμικών κοινοτήτων της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης, Μπιλάλ Μπόσνιτς, κάλεσε τους νεαρούς να ενταχθούν στις τάξεις του «Ισλαμικού Κράτους» και στο «τζιχάντ» («ιερό πόλεμο») που διεξάγει στο Ιράκ και τη Συρία. 

AAA107021

Ο Νουσρέτ Ιμάνοβιτς, ηγέτης της δεύτερης μεγαλύτερης ουαχαμπίτικης κοινότητας, από το Γκόρνια Μάοκα, κοντά στην πόλη Μπρτσκο, έχει παραδεχθεί πως πήγε στη Συρία για να πολεμήσει σαν «εθελοντής», όχι όμως υπέρ του «Ισλαμικού Κράτους», αλλά υπέρ της άλλης, ανάλογης οργάνωσης, «Μέτωπο Νούσρα», που είναι πιο κοντά στις πρακτικές της «Αλ Κάιντα».

Η εφημερίδα «Οσλομπόντινιε», μεταφέροντας εκτιμήσεις αστυνομικών, υποστηρίζει πως τουλάχιστον 50 άνδρες από τη Βοσνία - Ερζεγοβίνη έχουν πολεμήσει στη Συρία, εκ των οποίων οι 32 έχουν επιστρέψει στη χώρα τους.

Τον περασμένο Ιούνη, το κοινοβούλιο της Βοσνίας ψήφισε νόμο, βάσει του οποίου η συμμετοχή πολιτών της χώρας σε ένοπλες συρράξεις στο εξωτερικό ή η προτροπή για ανάληψη τέτοιου είδους δράσης αποτελεί ποινικό αδίκημα που επισείει ποινή φυλάκισης έως δέκα χρόνια. Ωστόσο, έως σήμερα κανείς δεν έχει καταδικαστεί βάσει αυτού του νόμου.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: