Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

Ρατσιστική επίθεση κατά των Ελλήνων από Αλβανό συγγραφέα

AAAeksofilo-bibliou-duka

Ένα άκρως ρατσιστικό κατα του ελληνισμού βιβλίο που εκδίδεται στην Αλβανία και γράφτηκε από Αλβανό συγγραφέα έφερε στην δημοσιότητα η ιστοσελίδα http://aftonomi.gr.

Προκειται για το βιβλίο με τίτλο, «Έλληνα ο Έλληνα γκορτσοκεφάλα έλα και φίλα με στην κωλ@ρ@» του Αλβανού συγγραφέα Arben Duka.

 

Στο εν λόγο βιβλίο ο Arben Duka παρουσιάζει τους Έλληνες ως φοβητσιάρηδες, «καρπαζοεισπράκτορες», ανήθικους και μπαμπέσηδες, παράλληλα παρουσιάζει τον βορειοηεπιρώτη εθνικό ευεργέτη Ευάγγελο Ζάππα ως Αλβανό, ενώ κατ΄αυτόν οι Αλβανοί ήταν εκείνοι που έφεραν την Ανεξαρτησία στην Ελλάδα.

Μάλιστα αναφέρει πως οι Αλβανοί προϋπήρχαν των Ελλήνων και ισχυρίζεται πως τα αλβανικά εδάφη εκτείνονται μέχρι την Πρέβεζα.

20131001134120!Arben_Duka arben-duka kokkkk 

Arben Duka

Για του λόγου το αληθές παραθέτουμε σε πιστή μετάφραση μερικούς από τους πιο “κόσμιους” στοίχους του εν λόγο βιβλίου για να καταλάβετε για το ανθελληνικό μένος του Αλβανού συγγραφέα:

Τι ειν’ αυτοί σ’ αυτή την άκρη Ωχ αμάν είναι Έλληνες Προσοχή μην σας πιάσουν

Γιατί τα’ αρχ!#@ θα σας κλ@σ$#ν!

-------------------------------Πριν αρχίσουμε μπουνιές Την 2η Αυγούστου θυμηθείτε Φάγατε ξύλο και δεν χορτάσατε

Μπροστά σας βάλαμε σαν κοπάδι αγελάδων

 

------------------------------Η ηθική σας δεν μπορεί να αναστηθεί με ανταρτικά τραγούδια που κοροϊδεύουν τον Τούρκο και την Αλβανία που σε πνίγουν με φτύσιμο.

-----------------------------Γιατί εμείς είμαστε δοκιμασμένοι και η Ιστορία το έχει γράψει όταν δεν είχαμε ψωμί, μωρέ σκ@τ! τρώγαμε φωτιά και μπαρούτι!

 

----------------------------Δοκίμασε το ρε χαλέ ή με τον τούρκο ή με μας, δοκίμασέ το πουτ@ν@ς γιέ Ν’ αφήσεις σ’ αυτό το μέρος τα βρακιά σου.

---------------------------Γαύγισε, γαύγισε τραγουδώντας

 

Η ιστορία όμως έχει γραφτεί Άσπρη σφραγίδα πάνω σε μαύρη

Από την Βιόσα ως την Πρέβεζα…

 

---------------------------Αλβανοί καπεταναίοι με ντουφέκια πλυμένα με χρυσό μόνο με το «τραγούδι» του ντουφεκιού την Ανεξαρτησία έφεραν στους Έλληνες.

----------------------------

Γιατί εμείς είμαστε εδώ πιο πριν κι από εσάς γι’ αυτό μην γαυγίζετε και κλαψουρίζετε γιατί μας έχετε κάποια χρωστούμενα….

--------------------------- Οι στοίχοι αυτοί είναι ότι πιο κόσμιο μπορεί να διαβάσει κανείς στο βιβλίο και αποτελούν μόνο ένα μέρος. 

Μάλιστα ο «συγγραφέας» τους διαθέτει προς μελοποίηση χωρίς αμοιβή σε όλους τους πολυφωνικούς ομίλους της Αλβανίας ενώ το κόστος των γυρισμάτων του βιντεοκλίπ του τραγουδιού το έχει αναλάβει η εφημερίδα «Ndryshe».

 

Ο Arben Duka γεννήθηκε στις 12 Μαίου 1957 στο χωριό Λάμποβο Αργυροκάστρου και αποφοίτησε την Στρατιωτική Ακαδημία επί δικτατορίας Χότζα.

Διατέλεσε αξιωματικός του αλβανικού Στρατού και δηλώνει φανατικός θαυμαστής του αιμοσταγή δικτάτορα.

 

Αργότερα σπούδασε στο πανεπιστήμιο "ALEKSANDER XHUVANI", έχει εκδώσει πάνω από 50 ποιητικές συλλογές, ενώ από το 1974 έχει γράψει πάνω από 3.000 τραγούδια όλων των ειδών.

Είναι κάτοχος δεκάδων βραβείων και διακρίσεων (!) ενώ έχει λάβει 7 φορές το πρώτο βραβείο του Εθνικού Φεστιβάλ Τραγουδιού στην Αλβανία.

 

Έχει γράψει τους στοίχους για τον ύμνο της Αλβανικής Αστυνομίας, ενώ μεταξύ άλλων έχει λάβει τιμητική διάκριση και από την Ένωση των Βετεράνων Πολέμου στην Αλβανία. Στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές στην Αλβανία ήταν υποψήφιος με το νεοϊδρυθέν Τσάμικο Κόμμα «Aleanca Popullore», το οποίο συμμετείχε στον συνασπισμό του πρωθυπουργού Εντι Ράμα (!).

 

Είναι υποστηρικτής των Τσάμηδων και κάθε εθνικιστικού στοιχείου που βάλει κατά της Ελλάδας και των Ελλήνων.

Η σελίδα του στο Facebook έχει ξεπεράσει τα 9.000 likes ενώ το προσωπικό του προφίλ 5.000 φίλους. Γράφει συνεχώς στα αλβανικά ΜΜΕ, ενώ διατηρεί και προσωπικό blog στην ιστοσελίδα της εφημερίδας “Shqiptarja”, ιδιοκτησίας του ανθέλληνα Κότσο Κοκεδήμα.

 

Αν και το βιβλίο κυκλοφορεί στην Αλβανία αρκετό καιρό καμία αντίδραση δεν έχει καταγραφεί από την Ελλάδα παρα το γεγονός ότι το συγκεκριμένο “δημιούργημα” εαν αφορούσε κάποια άλλο Έθνος ή κάποια άλλη χώρα θα είχε προκαλέσει την αντίδραση εγχώριων και διεθνών πολιτικών, δημοσιογράφων, ακτιβιστών, “προοδευτικών” πολιτών και όλων αυτών που μάχονται κατά του φασισμού, του εθνικισμού, της μισαλλοδοξίας και του ρατσισμού.

 

Δυστυχώς στην περίπτωση αυτή δεν υπάρχει και ούτε πρόκειται όπως φαίνεται να υπάρξει κάποια αντίδραση από τις παραπάνω ομάδες ευαίσθητων πολιτών διότι απλά αφορά τους Έλληνες και την Ελλάδα. 

 

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι η Αλβανία είναι υποψήφια προς ένταξη στην ΕΕ και κάθε τέτοιου είδους δημοσιεύματα δεν συνάδουν με την προσπάθεια μιας χώρας που επιθυμεί και επιδιώκει να ενταχτεί στην ευρωπαϊκή οικογένεια ενώ μεταξύ των κομμάτων που συγκροτούν τον συνασπισμό που κέρδισε τις εθνικές εκλογές το 2013 με ηγέτη τον Έντι Ράμα είναι το ανθελληνικό κόμμα των Τσάμηδων «Aleanca Popullore», στον οποίο όπως αναφέρθηκε συμμετείχε ως υποψήφιος και ο Arben Duka.

Τελικά σε αυτή την γωνιά της Ευρώπης δεν υπάρχει μόνο ο ελληνικός "εθνικισμός" όπως κάποιοι φωνασκούν, αλλά και ο αλβανικός με τον οποίο κανένας στην Ελλάδα δεν φαίνεται να ασχολείται.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: