Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

EKTEΛΟΥΣΕ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΧΕΡΣΑΙΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ EKTAKTO


Συντριβή αεροσκάφους Α-7 στην Κομοτηνή - Σώος ο χειριστής (upd)

Σε αναγκαστική εγκατάλειψη αεροσκάφους A-7 προχώρησε πριν από λίγη ώρα ο χειριστής του μετά απο βλάβη που πιθανότατα παρουσίασε το βομβαρδιστικό ενώ πετούσε στην περιοχή της Κομοτηνής σε εκπαιδευτική άσκηση.


Ο χειριστής του εγκατέλειψε επιτυχώς και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση περισυλλογής του και μεταφοράς του στο νοσοκομειο της Κομοτηνής.

Το Α-7 που ανήκει στην 116 Πτέρυγα Μάχης είχε απογειωθεί μαζί με ένα ακόμη προκειμένου να εκτελέσουν εκπαιδευτική άσκηση εικονικής προσβολής στόχων. Από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, αλλά πιθανότατα από μηχανική βλάβη, ο χειριστής του αναγκάστηκε να το εγκαταλείψει.

Το βομβαρδιστικό συνετρίβη στις 09:45. Σημειώνεται πώς τα Α-7 αποσύρονται εντός του επόμενου μήνα και η Μοίρα αναστέλλει τη λειτουργία της οριστικά στα τέλη Οκτωβρίου.

Οι πρώτες ενδείξεις και πληροφορίες από αξιόπιστες πηγές δείχνουν ως αιτία της πτώσης τη μηχανική βλάβη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας

"Την Τρίτη 26 Αυγούστου 2014 και ώρα 09:45, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής αποστολής ζεύγους αεροσκαφών Α-7 της 116ΠΜ/336Μ και ενώ βρισκόταν Βόρεια της Κομοτηνής, εκτελέσθηκε επιτυχής εγκατάλειψη από τον Ιπτάμενο του Νο 1 αεροσκάφους του σχηματισμού, ο οποίος περισυνελλέγη σώος και διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο. Τα αίτια του ατυχήματος διερευνώνται".

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος επικοινώνησε άμεσα με τον πιλότο του Α-7 ο οποίος πραγματοποίησε επιτυχή εγκατάλειψη του μαχητικού αεροσκάφους. 

Ο κ. Αβραμόπουλος συνεχάρη τον πιλότο της Πολεμικής Αεροπορίας για την άμεση και σωστή αντίδρασή του.

Είναι το δέυτερο ατύχημα από την αρχή του 2014 με αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας.

Το προηγούμενο συνέβη στις 5 Μαϊου στη Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης όταν ένα πυροσβεστικό αεροσκάφος τύπου Canadair CL- 415, «τούμπαρε» και μισοβυθίστηκε στη θάλασσα κατά τη διάρκεια άσκησης υδροληψίας.

 Και στο ατύχημα με το Canadair δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί αφού οι δύο χειριστές του πυροσβεστικού αεροσκάφους βγήκαν εγκαίρως από το Cl-415.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: