Κυριακή 24 Αυγούστου 2014

“Τούρκικα παζάρια” με θύματα δεκάδες επαγγελματίες στο βωμό του “success story” του Σαμαρά

15402942__article
To βαπόρι από την Τουρκία δεν έφτασε ποτέ…
Αναδημοσιεύουμε το ρεπορτάζ του rodiaki.gr σχετικά με τις χρυσές δουλειές που κάνουν τούρκοι επιχειρηματίες εκμεταλλευόμενοι την αφέλεια δημάρχων που προσπαθούν να προσεγγίσουν εύπορους τούρκους τουρίστες ακολουθώντας πιστά το πολυδιαφημιζόμενο «success story» του Σαμαρά.


Θύματα των Τούρκων έπεσαν οι δήμαρχοι Πάτμου και Λέρου - Τους έταξαν δρομολόγια χωρίς τα νησιά να είναι πύλες εισόδου
Πήραν χαμπάρι οι “μπουνταλάδες” Τούρκοι την εθνικά επικίνδυνη αφέλεια ορισμένων δημάρχων νησιών μας, όπως της Λέρου και Πάτμου, και τους δουλεύουν ψιλό γαζί.

Ο δήμαρχος Λέρου Μιχάλης Κόλλιας αρκούμενος στις διαβεβαιώσεις Τούρκων τουριστικών πρακτόρων και πλοιοκτητών ότι θα προωθήσουν στο νησί του χιλιάδες τουρίστες ξεκίνησε τις διαδικασίες για τον χαρακτηρισμό του λιμανιού της Αγίας Μαρίνας ως “πύλη εισόδου” αλλά ούτε πύλη εισόδου λειτούργησε, ούτε Τούρκους τουρίστες είδε το νησί του, πλην ορισμένων που ήρθαν με κότερα.

Ο δήμαρχος πάλι της Πάτμου Γρηγόρης Στόικος, και μαζί του δεκάδες επαγγελματίες του νησιού της Αποκάλυψης, έπεσαν θύματα του Τούρκου πλοιοκτήτη της, χρεοκοπημένης κατά τις πληροφορίες, εταιρείας TURKISH SEALINES που εδρεύει στο Bodrum, ο οποίος τους είχε υποσχεθεί να δρομολογήσει το φετινό καλοκαίρι υδροπτέρυγο για τη μεταφορά Τούρκων εύπορων τουριστών.

Το φιάσκο του Δημάρχου και η εξαπάτηση δεκάδων επαγγελματιών της Πάτμου που έσπευσαν να προπληρώσουν εκατοντάδες ευρώ για να διαφημιστούν από τον Τούρκο πλοιοκτήτη, μέσω του τουριστικού οδηγού που, υποτίθεται, θα κυκλοφορούσε – ειδικά αφιερωμένος στην Πάτμο – αποκάλυψαν προ ημερών τα “Πατμιακά Χρονικά” στην ηλεκτρονική τους έκδοση με δημοσίευμα της εκδότριας Σμαράγδας Μουλιάτη, η οποία χαρακτηρίζει την όλη ιστορία ως ένα ακόμη σκάνδαλο με το ερώτημα “το φέσι που μας βάλανε ποιος θα το βγάλει;” 

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα ο ιδιοκτήτης της τουρκικής εταιρείας υδροπτέρυγων Bulent Guven επισκέφθηκε τον δήμαρχο Πάτμου στο γραφείο του στις 27 του περασμένου Μαΐου και του ανακοίνωσε ότι από τις 4 Ιουνίου ένα υδροπτέρυγο θα πραγματοποιούσε ένα δρομολόγιο την εβδομάδα από Bodrum προς Πάτμο με Τούρκους τουρίστες.

Σ’ ένα κλίμα τουριστικής ευφορίας ο Δήμαρχος φωτογραφήθηκε με τον Τούρκο επιχειρηματία και τους συνοδούς του, οι οποίοι στο μεταξύ ξαμολήθηκαν στην τουριστική αγορά μαζεύοντας διαφημίσεις από τους ανυποψίαστους επαγγελματίες του νησιού έναντι 300-400 ευρώ. 

Φυσικά το υδροπτέρυγο δεν έφτασε ποτέ στην Πάτμο, και τώρα οι εξαπατηθέντες επαγγελματίες που έχαψαν το παραμύθι για τους Τούρκους εύπορους τουρίστες, πνέουν μένεα κατά του Δημάρχου.

Αξιοσημείωτο, σύμφωνα πάντα με το αποκαλυπτικό δημοσίευμα, είναι και το γεγονός ότι οι Τούρκοι πήγαν στην Πάτμο απεσταλμένοι από τον αντιπρόεδρο του Επιμελητηρίου Άγγελο Καλαθιανάκη.

 Και το ερώτημα που κυριαρχεί στην Πάτμο και όχι μόνο είναι γιατί το Επιμελητήριο να εμπλακεί σε μια υπόθεση εξαπάτησης, διότι ο αντιπρόεδρός του είχε πρωτοστατήσει και για τη σύνδεση της Πάτμου με τη Σάμο είτε με τούρκικο υδροπτέρυγο είτε με το πλοιάριο “Κάλυμνος Σταρ”.

Μάλιστα το Επιμελητήριο είχε αποφασίσει την επιδότηση του πλοίου της Καλύμνου εφάπαξ με το ποσό των 12.000 ευρώ, αλλά, τελικώς, κρίθηκε ότι το συγκεκριμένο πλοίο δεν μπορούσε να ανταποκριθεί, λόγω των δυσμενών συνθηκών της θάλασσας Πάτμου – Σάμου.

Η ιστορία που αποκαλύπτουν τα “Πατμιακά Χρονικά” έρχεται, δυστυχώς, να επιβεβαιώσει την επικίνδυνη αφέλεια και άγνοια ορισμένων δημάρχων που δεν εννοούν να αντιληφθούν πρώτον ότι τουρκικά πλοία δεν μπορούν να επιβιβάζουν και ν’ αποβιβάζουν μεμονωμένους επιβάτες από και προς τα ελληνικά νησιά και δεύτερον ότι δεν μπορούν οργανωμένα γκρουπ Τούρκων τουριστών να αποβιβαστούν σε ελληνικό νησί αν δεν είναι χαρακτηρισμένο ως “πύλη εισόδου”.

Και τόσο η Λέρος όσο και η Πάτμος δεν αποτελούν πύλες εισόδου. Δεν το γνώριζαν, άραγε, οι δήμαρχοι πριν ανοίξουν κερκόπορτες στους Τούρκους τυχοδιώκτες επιχειρηματίες;

ΠΗΓΗ:  http://www.xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: