Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

Τουρκία: Κάτι θυμίζει στην Ελλάδα η οικονομική κατάσταση

bubbleburst
Αυξάνεται ραγδαία ο αριθμός των Τούρκων που αδυνατούν να καταβάλουν τις δόσεις των δανείων τους και των πιστωτικών τους καρτών.


Το ποσοστό των κακοπληρωτών αυξήθηκε κατά 30% σε έναν χρόνο, σύμφωνα με την τουρκική στατιστική υπηρεσία.
 
Σύμφωνα με την Τουρκική Ένωση Τραπεζών, μόνο τον Ιούνιο, 186.000 Τούρκοι δεν κατέβαλαν τις δόσεις για την εξόφληση των δανείων και των πιστωτικών τους καρτών.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή αιτία για τη μη καταβολή των δόσεων είναι ο συνεχώς αυξανόμενος πληθωρισμός και η επίσης συνεχώς αυξανόμενη ανεργία.
 
Η αύξηση, δε, του αριθμού αυτών που αδυνατούν να πληρώσουν σημειώθηκε, παρά τα αυστηρά μέτρα που έχει λάβει, από τον Φεβρουάριο, η τουρκική κυβέρνηση, για περιορισμό της χρήσης ειδικά των πιστωτικών καρτών.
 erdogobpaint
Παρόλα αυτά η συνεχής αύξηση του πληθωρισμού και το υψηλό επίπεδο ανεργίας εξανεμίζουν τις οικονομίες των Τούρκων και τους υποχρεώνουν να αγοράζουν με πιστωτικές κάρτες ακόμα και βασικά αγαθά διαβίωσης.
 
Σύμφωνα με τον Τούρκο οικονομολόγο Μουσταφά Σενμέζ, η δραματική αύξηση της ανεργίας θα επιδεινώσει ακόμα περισσότερο την κατάσταση.

«Ήταν αναμενόμενο ο αριθμός των ανέργων να ξεπεράσει τα 3 εκατ.

Αυτό έχει σαν συνέπεια την πτώση της αγοραστικής δύναμης των νοικοκυριών.

Οι άνεργοι δεν μπορούν να πληρώσουν τα δάνεια ή τις πιστωτικές τους κάρτες».
 erdogan-carte
Ο ίδιος προειδοποίησε επίσης ότι η δραματική αύξηση στις τιμές των τροφίμων πλήττει ακόμα περισσότερο την πλειοψηφία των Τούρκων πολιτών.

Όλα τα ανωτέρω αποδεικνύουν και τη λογική των προειδοποιήσεων του «defence-point.gr» σε πολλαπλά δημοσιεύματα, αφού επικαλούμενοι επιφανείς οικονομολόγους, σημειώναμε ότι η τουρκική οικονομία δείχνει να έχει στηθεί σε «πήλινα πόδια» και πως ο όγκος της χώρας θα προκαλέσει «κρότο» μεγαλύτερο από αυτόν στην Ελλάδα.

Η δε χώρα μας, υπό προϋποθέσεις θα μπορούσε όπως εισήλθε πρώτη σε σοβαρή κρίση, να εξέρχεται σταδιακά, ενώ άλλοι θα αγωνίζονται…

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: