Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

Νέο χτύπημα στο δολάριο από τον Β.Πούτιν - Ρωσία-Αργεντινή θα συναλάσσονται στα εθνικά τους νομίσματα


Rvsia-Agedina
ΤΟ ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ ΘΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΟ ΚΕΝΟ ΠΟΥ ΑΦΗΣΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΑΜΑΡΑ

Μετά την Κίνα και την Ινδία ο Β.Πούτιν προχωρά σε νέο χτύπημα εναντίον του δολαρίου αφού με την Αργεντινή η Ρωσία θα συναλάσσεται με τα εθνικά νομίσματα των δύο χωρών.

Η Αργεντινή ήδη έχει ερθει σε συμφωνία με την Ρωσία για να καλύψει τα κενά που υπάρχουν στην ρωσική αγορά, μετά το εμπάργκο της Ρωσίας στα προϊόντα της ΕΕ και ανάμεσα σε αυτά και της Ελλάδας. 

Σημειώνεται ότι πολύ δύσκολα θα μπορέσει κάποτε στο μέλλον η Ελλάδα να διεκδικήσει ξανά μια θέση στην ρωσική αγορά καθώς, η "πίτα" θα έχει μοιραστεί στους νέους εμπορικούς εταίρους, όπως η Αργεντινή, η Τουρκία, και η Αίγυπτος, που αμέσως φρόντισαν για τα εθνικά τους συμφέροντα. 

Ταυτόχρονα η "χρεοκοπημένη" Αργεντινή προχωρά σε νέες εξαγωγικές επιτυχίες και στηρίζει το εθνικό της νόμισμα. 

Εμείς που δεν χρεοκοπήσαμε έχουμε ανεργία 27% και άδειες τσέπες.

Η Μόσχα και το Μπουένος Άιρες θα διαγράψουν από τις εμπορικές συναλλαγές τους το δολάριο επιφέροντας πλήγμα καθώς ουσιαστικά έχει ξεκινήσει η αποδολαριοποίηση του πλανήτη που σε βάθος αρεκτών χρόνων θα καταστήσει το αμερικανικό νόμισμα αδύναμο λόγω του ότι επί δεκαετίες τυπώνεται πληθωριστικά και καταχρηστικά από την FED.

Ειδικότερα, η Αργεντινή ζήτησε να χρησιμοποιηθoύν για τις μεταξύ τους εμπορικές συναλλαγές ρούβλια και πέσος. 

Με αυτό τον τρόπο θα στηριχθεί και το αργεντίνικο πέσος.

Το θέμα αυτό συζητήθηκε πρόσφατως στις ρωσοαργεντίνικες συνομιλίες. Επίσης, οι δύο χώρες ζήτησαν την εντατικοποίηση των αμοιβαίων εμπορικών συναλλαγών.

Ειδικότερα, η Αργεντινή σχεδιάζει να αυξήσει τις εξαγωγές προς τη Ρωσία των γεωργικών προϊόντων αντικαθιστώντας την ΕΕ.

 Το Μπουένος Αέρες ειδικεύεται στην παραγωγή βοείου κρέατος,και μπορεί να αντικαταστήσει παρόμοια προϊόντα που προέρχονται από την ΕΕ,και τα οποία δεν θα μπορούν να διατεθούν πλέον στην ρωσική αγορά λόγω του ρωσικού εμπάργκο.

"Η Ρωσία ελπίζει να ενισχύσει το εμπόριο με την Αργεντινή το 2015 στα 2,5 - 3 δισ. δολάρια" δήλωσε ο επικεφαλής της Rosselkhoznadzor Σεργκέι Ντάνκβερτ.

Σε διμερείς συνομιλίες συζητήθηκαν, επίσης, οι προοπτικές των αμοιβαίων επενδύσεων, η συνεργασία στον τομέα της ενέργειας, συμπεριλαμβανομένης της πυρηνικής ενέργειας, καθώς και την εμβάθυνση της συνεργασίας στους τομείς της μηχανικής, των μεταφορών και της νανοτεχνολογίας.

Μπουένος Άιρες και η Μόσχα συμφώνησαν επίσης να αναπτύξουν ένα λεπτομερές σχέδιο της διμερούς συνεργασίας για την ανάπτυξη και την προώθηση έργων βασικών υποδομών, καθώς και για τη βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος μεταξύ των δύο χωρών. 

Για το επόμενο έτος η Αργεντινή αναμένει να παραδώσει τα εμπορεύματα στη Ρωσία το ποσό των $ 500 εκατομμύρια.

Πολλοί "έγκριτοι" οικονομολόγοι στα δυτικά ΜΜΕ δήλωναν ότι αφού η Δύση κατάφερε να υποτιμηθεί το ρούβλι 15% η Ρωσία θα αντιετώπιζε οικονομικά προβλήματα. .

Ομως η Μόσχα έκοψε τις εισαγωγές, και βρίσκει άλλες αγορές με τις οποίες θα συναλάσσεται με το εθνικό της νόμισμα, χωρίς "μεσάζοντα" το δολάριο.

Εάν αθροιστούν οι αγορές Κίνας, Ινδίας, Αργεντινής και στο μέλλον το σύνολο των BRICS το δολάριο θα υποστεί σημαντικά πλήγματα, και το μόνο που θα το κρατάει ζωντανό θα είναι η φανατική στήριξή του από την υποτακτική ΕΕ, της οποίας οι ηγέτες αδιαφορούν για τα ευρωπαϊκά συμφέροντα και μυστηριωδώς νοιάζονται μόνο για αυτά της Ουάσιγκτον. 

Ίσως τελικά το ότι σχεδόν όλοι τους σπούδασαν σε αμερικανικά πανεπιστήμια, και πήγαν σε αμερικανικά κολέγια να έχει ιδιαίτερη σημασία. 

Η παιδεία του καθενός καθορίζει πάντοτε την πραγματική του εθνική συνείδηση.
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: