Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

Στα ίχνη των επτά τζιχαντιστών στη χώρας μας η Αστυνομία

a6d90_-
Σε στενό κλοιό παρακολούθησης έχει θέσει η ΕΥΠ, η αστυνομία και οι άλλες κρατικές υπηρεσίες επτά  επικίνδυνους Σύριους που διαμένουν στη χώρα μας και θεωρούνται ύποπτοι ως εν δυνάμει τζιχαντιστές.


Πρόκειται για επτά άτομα, όλοι τους υπήκοοι Συρίας, που το τελευταίο διάστημα έχουν εκφράσει στο περιβάλλον τους την επιθυμία να μεταβούν στην Συρία και να πολεμήσουν στο πλευρό των τζιχαντιστών.

Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι οι πέντε από αυτούς πριν από λίγο καιρό προσπάθησαν με κάθε τρόπο να επιστρέψουν στη χώρα τους για να πάρουν μέρος στον πόλεμο που έχει κηρύξει το «Ισλαμικό Χαλιφάτο», αλλά δεν τα κατάφεραν και έτσι εξακολουθούν να  βρίσκονται στην Ελλάδα.

Οι αρχές βρίσκονται σε επιφυλακή και τους έχουν βάλει στο μικροσκόπιο, παρακολουθώντας όλες τους τις κινήσεις, επικοινωνίες και συναλλαγές επί 24ωρου βάσεως. 

Ωστόσο, διαψεύδουν κατηγορηματικά τον εντοπισμό πυρήνα τζιχαντιστών σε ελληνικό έδαφος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη δυο άτομα που μετέβησαν από την Ελλάδα στην Συρία για να πολεμήσουν στο πλευρό των τζιχαντιστών έχουν σκοτωθεί ενώ υπάρχει και μια γυναίκα που έφυγε πριν από δυο μήνες για την Συρία με σκοπό να συμμετέχει στις μάχες και έκτοτε τα ίχνη της έχουν χαθεί.

Κάτι αντίστοιχο φαίνεται ότι συμβαίνει και με ένα 27χρονο που πήρε την ελληνική ιθαγένεια το 2001 και βρίσκεται ήδη και πολεμά στο πλευρό των τζιχαντιστών από τον περασμένο Ιούλιο.

Μάλιστα, η συριακής καταγωγής μητέρα του  προχωρεί σε αναρτήσεις στο διαδίκτυο με «ύμνους» για τη δράση και τις βαρβαρότητες του ISIS.


Ο 27χρονος  διέμενε στην Αθήνα και έφυγε για την Συρία πριν από 3 μήνες χωρίς τη συγκατάθεση του πατέρα του ενώ η μητέρα φέρεται να διαμένει το τελευταίο διάστημα στην Συρία.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: