Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

Γραφείο στρατολόγησης τζιχαντιστών στην Κωνσταντινούπολη

syria-turkey2-630x400
Το Ισλαμικό Κράτος στρατολογεί εθελοντές για να γίνουν τζιχαντιστές και να πολεμήσουν στη Συρία και στο Ιράκ μέσω ενός γραφείου διασύνδεσης στην Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα με ρεπορτάζ γερμανικού τηλεοπτικού σταθμού.


Ο γερμανικός τηλεοπτικός σταθμός ARD μετέδωσε ότι το γραφείο στρατολόγησης λειτουργεί με Τούρκους τζιχαντιστές, οι οποίοι βοηθούν τους ξένους εθελοντές να διασχίσουν τα τουρκικά σύνορα και να ενταχθούν στις δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους.

Μάλιστα, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, οι εθελοντές λαμβάνουν και 400 ευρώ μισθό για να πολεμάνε, πολλά χρήματα για τα δεδομένα της Μέσης Ανατολής.

Σύμφωνα με το ιρανικό σάιτ presstv.ir, δεν είναι η πρώτη φορά που τα Μέσα αποκαλύπτουν τις στενές σχέσεις της κυβέρνησης Ερντογάν με το Ισλαμικό Κράτος.

Μέλος της τουρκικής αντιπολίτευσης έχει καταγγείλει στο τουρκικό κοινοβούλιο ότι η κυβέρνηση Ερντογάν νοσηλεύει τραυματίες τζιχαντιστές σε τουρκικά νοσοκομεία.

Τουρκικά Μέσα έχουν μεταδώσει ότι τέσσερις Τούρκοι αξιωματικοί συνελήφθησαν στη Φαλούτζα του Ιράκ με την κατηγορία ότι εκπαίδευαν τους τζιχαντιστές.

Το tribune σε σειρά αναρτήσεών του έχει μεταδώσει πολλές φορές ότι πίσω από το Ισλαμικό Κράτος βρίσκονται ο Ερντογάν με τον Νταβούτογλου.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: