Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Κατάντια: Μας απειλεί με έξοδο του «Barbaros» στην Κυπριακή ΑΟΖ και ο Οζντίλ Ναμί.

Karagiozomongoloi_mparmparos
Το Μπαρμπαρός, που βρίσκεται αγκυροβολημένο στο λιμάνι της Αμμοχώστου ως χειρονομία καλής θέλησης για την υποστήριξη των προσπαθειών του Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ για την επανέναρξη των συνομιλιών, θα μπορούσε να επαναλάβει τις έρευνες μέσα στις επόμενες ημέρες εάν η ε/κ πλευρά συνεχίσει “την επιθετική στάση της”, δήλωσε ο “υπουργός” εξωτερικών, Οζντίλ Ναμί.


Σε δηλώσεις του στον παράνομο Μπαϊράκ σήμερα το πρωί, ο  Ναμί είπε ότι η έκθεση του ΓΓ του ΟΗΕ για την ανανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ είναι ισορροπημένη και αναφέρει ανοιχτά ότι είναι η ε/κ πλευρά που εγκατέλειψε το τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Ναμί9Σύμφωνα με τον ίδιο, η αναφορά σε “απομόνωση” των Τ/κ είναι μια θετική εξέλιξη, υποστηρίζοντας ότι αυτό πρέπει να αναφέρεται και στο ψήφισμα του ΣΑ.
“Ενώ συνεχίζονται οι προσπάθειες ειρήνευσης δεν υπάρχει χώρος για απομόνωση.

Η άρση της απομόνωσης είναι και ένας χρέος της ΕΕ προς τους Τ/κ”.
Ισορροπημένη, είπε, ήταν και η ενημέρωση του κ. Έιντε προς τα μέλη του ΣΑ.

Ήθελαν επίσης, πρόσθεσε, να υπάρχει αναφορά πως η NAVTEX από την Τουρκία εκδόθηκε κατόπιν αιτήματος των Τ/κ. Υποστήριξε επίσης ότι ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης μετά τη δημοσιοποίηση του προσχεδίου έκθεσης είχε κατηγορήσει τον ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών για εκβιασμό ενώ ισχυρίστηκε πως η “υστερία του Ε/κ ηγέτη το τελευταίο διάστημα πηγάζει από το ότι απέτυχε να εξασφαλίσει την υποστήριξη που ζητούσε από τη διεθνή κοινότητα”.
Κληθείς να σχολιάσει το θέμα των Βαρωσίων που χρησιμοποιείται από μερικούς “υποψηφίους” στα κατεχόμενα, ο Οζντίλ Ναμί είπε ότι αυτό αποτελεί μέρος του εδαφικού, το οποίο δεν έχει ακόμη συζητηθεί από τους ηγέτες στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.
ΚΥΠΕ
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: