Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Ρωσία: Υπέρ των οικονομικών και πολιτικών συμφερόντων της Ελλάδας

o-upourgos-eksoterikon-tis-rosias-sergkei-labrof
EPA/MAXIM SHIPENKOV
«Η Ρωσία πάντοτε τασσόταν υπέρ των οικονομικών και πολιτικών συμφερόντων της Ελλάδας κι έτσι θα συνεχίσει» δήλωσε ο επίσημος εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Αλεξάντρ Λουκασέβιτς στο ΑΜΠΕ, εκτιμώντας ότι η χώρα μας δεν θα έχει εύκολες μάχες στην Ευρωπαϊκή Ένωση ως προς την οικονομική ημερήσια διάταξη όπως είπε.

Παράλληλα, σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ ευχήθηκε  απόψε στην καθιερωμένη δεξίωση προς τιμήν των ξένων ανταποκριτών στη Μόσχα, κάθε επιτυχία στην ελληνική κυβέρνηση  και ανακοίνωσε ότι έχει προσκαλέσει τον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Κοτζιά στη Ρωσία.

«Θυμάμαι τη συνάντησή μου με τον νέο πρωθυπουργό της Ελλάδας όταν βρισκόμουν εκεί πριν από ένα χρόνο και ακόμη ήταν στην αντιπολίτευση. Είναι ένας ενεργητικός, νέος πολιτικός. Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στην ελληνική κυβέρνηση» δήλωσε ο κ. Λαβρόφ στο ΑΜΠΕ.

 Όσον αφορά στις δηλώσεις του Λουκασέβιτς σχετικά με τις τοποθετήσεις της νέας κυβέρνησης είπε: «Ακούμε τις νέες δηλώσεις, που γίνονται στην Αθήνα, τις ακούγαμε και στο παρελθόν και ποτέ δεν θέσαμε υπό αμφιβολία τις παλαιότατες, ιστορικά διαμορφωμένες σχέσεις μας με την Ελλάδα.

Γι' αυτό και η σημερινή αλλαγή της κυβέρνησης μάς επιτρέπει να ελπίζουμε ότι οι σχέσεις μας αυτές θα δυναμώσουν, θα αναπτυχθούν και θα αποκτήσουν νέα δυναμική, εάν υπολογίσουμε τις θέσεις του νέου πρωθυπουργού».

Η Σύγχρονη Ρωσία
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: