Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Τα συγχαρητήρια του Β.Πούτιν στον ΣΥΡΙΖΑ και το ευρωπαϊκό πολιτικό σκηνικό

o
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν συνεχάρη τον  Αλέξη Τσίπρα,  ηγέτη του ΣΥΡΙΖΑ για την νίκη του στις βουλευτικές εκλογές, σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου του Κρεμλίνου, γράφει το πρακτορείο ειδήσεων sputniknews.com.


Η Μόσχα είναι έτοιμη για συνεργασία με τη νέα ελληνική κυβέρνηση, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στο ότι η Ρωσία  και η Ελλάδα θα συνεχίσουν να αναπτύσσουν την  παραδοσιακή εποικοδομητική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, σε όλους τους τομείς και θα συνεργαστούν για την επίλυση της πρόσφατης ευρωπαϊκής κρίσης.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας επιθυμούσε την επιτυχία του ηγέτη του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζει το ρωσικό άρθρο , που παρουσιάζει το email του ρώσου προέδρου.

πουτιν-τσιπρας
Ο ΣΥΡΙΖΑ, ή Ριζοσπαστικός Συνασπισμός της Αριστεράς, νίκησε με ποσοστό  36,34 τοις εκατό των ψήφων, λαμβάνοντας ει 149 έδρες, δύο μόλις πριν την απόλυτη πλειοψηφία.

Οι ΑΝΕΛ  είναι στην έκτη θέση , με 4,75 τοις εκατό των ψήφων, και αναμένεται να κερδίσουν 13 έδρες, οι οποίες είναι αρκετές για να χτίσουν την  συμμαχία τους, για την επίτευξη πλειοψηφίας στο κοινοβούλιο, μαζί με τον  ΣΥΡΙΖΑ, αφήνοντας το κυβερνών κόμμα της Νέας Δημοκρατίας πολύ πίσω.

Σύμφωνα με ανάλυση στο pentapostagma.gr, το Κρεμλίνο για τους δικούς του γεωπολιτικούς και γεωστρατηγικούς λόγους, αναμένει καλύτερη συνεργασία με την νέα  ελληνική πολιτική συμμαχία.

Η σκέψη αυτή έχει να κάνει στο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποίησε αντιογερμανική ρητορική το προηγούμενο διάστημα,  κατηγορώντας την γερμανίδα καγκελάριο, αλλά και στην συνολικότερη πολιτική της λιτότητας στην ΕΕ. Το Κρεμλίνο   ελπίζει   σε αντιστροφή του κλίματος των κυρώσεων κατά της Ρωσίας, από την ΕΕ.

Κακά τα ψέματα στην Ευρώπη , η επίδραση της άθλιας  γερμανικής πολιτικής, η οποία δεν υπολογίζει ανθρώπους, παρά μόνο νούμερα με κενό περιεχόμενο, έχει κινητοποιήσει δυνάμεις, που οδηγούν τους ευρωπαίους στα άκρα.  Είτε αυτά είναι αριστερά , είτε είναι δεξιά, αναβιώνοντας την εποχή του μεσοπολέμου .

Η πολιτική κατεύθυνση της ευρωπαϊκής κοινωνίας σε αυτά τα άκρα ενέχει σοβαρούς κινδύνους πόλωσης , μέσα στις ίδιες τις χώρες με πολλές  συγκρούσεις. Εάν σε όλο αυτό το σκηνικό προστεθεί και το ζήτημα των μουσουλμάνων , η κατάσταση τότε είναι χαώδης….
.pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: