Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Ο Αλέξης με εξουσία και οι Τούρκοι με «βουλιμία» – Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

vardAAA2
Η άνοδος στην εξουσία συνοδεύεται με συγχαρητήρια και ευχές, αλλά και με την υπόδειξη του Σοφοκλή ότι ¨ ΑΡΧΗ άνδρα δείκνυσι¨ υπονοώντας ότι η ποιότητα του άνδρα φαίνεται μόνο όταν αναλάβει αξιώματα και εξουσία.


Ο κ. Αλέξης Τσίπρας του Παύλου γεννήθηκε στις 28 Ιουλίου του 1974. Ουσιαστικά γεννήθηκε σε μία ημεροχρονολογία που ¨σύριζα¨ ξεκινούσε η ιστορική διαδρομή της Μεταπολίτευσης συμπίπτοντας με την ανείπωτη Εθνική Τραγωδία της Κύπρου.

Αν ο κ. Τσίπρας κόψει ¨σύριζα¨ τα κακώς κείμενα της Μεταπολίτευσης μέσα στην οποία ανδρώθηκε όπως όλοι μας θα το δούμε σύμφωνα με το προηγούμενο ρητό ¨ ΑΡΧΗ άνδρα δείκνυσι¨. Σε αντίθετη περίπτωση μπορεί να ανήκει και ο ίδιος στην χορεία των ηγετών ανδρών της περιόδου αυτής.

Και πάμε στα καθ ημάς…
Κατά μια παράξενη χρονική συγκυρία την επόμενη της επίσκεψης του κ. Νταβούντογλου στην Αθήνα τον περασμένο Δεκέμβριο ανακοινώθηκε ότι πάμε για εκλογή ΠΔ με όλη την σειρά γεγονότων που έφερε τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία με ισχυρό ποσοστό.

Στο χρονικό αυτό διάστημα οι Τούρκοι πέραν των συνηθισμένων παραβιάσεων και των ανακοινώσεων για δέσμευση περιοχών για στρατιωτικές ασκήσεις δεν τέντωσαν ιδιαιτέρως το σχοινί, αναμένοντας την έκβαση του αποτελέσματος των Ελληνικών Εκλογών.

Το έκαναν αυτό για να δούνε και να αντιδράσουν ολοκληρωμένα βάσει των πολιτικών εξελίξεων μας.
Αν βάλουμε δίπλα-δίπλα τους Γερμανούς, τους Ρώσους και τους Αμερικάνους περισσότερο από αυτούς για τις Ελληνικές Εκλογές προβληματιζόταν οι Τούρκοι.

Και γιατί;

¨τα νερά ήταν ήδη χαρτογραφημένα¨ στο επίπεδο των διαπροσωπικών σχέσεων με την ΝΔ και το Πασοκ.

Τόσα χρόνια ταξίδια, συνέδρια, συμφωνίες, μεικτά υπουργικά συμβούλια , χαμόγελα, οικειότητες έδινα στους γείτονες το know-how των συνομιλητών τους.
Με λίγα λόγια τους ήξεραν ¨απ έξω και ανακατωτά¨ εδώ και σαράντα χρόνια με κορυφαία την στιγμή που ο άνεμος σήκωσε την Ελληνική Σημαία από τα ΙΜΙΑ.

Τώρα όμως τι;

Ο Τούρκος στην σημερινή συγκυρία που όλα τα παγκόσμια γεωπολιτικά είναι ανοικτά γύρω του και θέλει να τελειώνει με τις εκκρεμότητες του Αιγαίου και της Κύπρου βλ ΑΟΖ, γκρίζες ζώνες, ενεργειακά κοιτάσματα κ.α.

Θα θελήσει να μειώσει το χρονικά διάστημα ¨γνωριμίας¨ με την σημερινή Ελληνική Κυβέρνηση ,ακριβώς γιατί δεν τον παίρνει ο χρόνος και καθ ότι τον πιέζουν μεγάλα προβλήματα στο εσωτερικό του.
Και πως ο Τούρκος θα μειώσει τον χρόνο προσαρμογής με τα νέα πολιτικά δεδομένα της Ελλάδος και θα μάθει το know-how των συνομιλητών του ;

Με ένα δυνατό γεωπολιτικό test που θα βάλει πιθανώς στο Αιγαίο, μπορεί δε παράλληλα να δώσουμε και εξετάσεις και στην Κύπρο βλ . ΑΟΖ
Κάποιοι μάλιστα που πληγώθηκαν πρόσφατα από την ισχυρή αντιμνημονιακή ετυμηγορία των Ελλήνων μπορεί παράλληλα με τα δική τους έμπνευσης οικονομικά test που θέλουν να βάλλουν στην χώρα να χαρούν ιδιαιτέρως για τις ¨εξετάσεις¨ που ετοιμάζουν οι Τούρκοι για εμάς.

Με λίγα λόγια το αμέσως επόμενο διάστημα ο Ελληνικός Λαός θα δώσει πολλές ¨εξετάσεις¨ και ο ΘΕΟΣ ΒΟΗΘΟΣ για όλους πιστούς και άθεους.
¨τα χρόνια είναι δύσκολα και αυτοί που δεν ζούνε πνευματικά εκ των πραγμάτων θα αναγκασθούν να ζήσουν πνευματικά¨ ΟΣΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ ο ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ

Και μια που μιλάμε για ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ τ
ην χτεσινή βραδιά της καταμέτρησης των ψήφων την προσευχητική σιγαλιά στο Περιβόλι της ΠΑΝΑΓΙΑΣ την διέκοπτε επανειλημμένα ο τρομερός θόρυβος από πολεμικά αεροσκάφη που μάλλον εμπλεκόταν σε αερομαχίες ανοικτά του Άθωνα στο Βόρειο Αιγαίο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: