Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

Jerusalem Post: Ο νέος έλληνας εθνικιστής υπουργός Άμυνας προκάλεσε αερομαχία με την Τουρκία

kamenosAAA
Μεγάλο σουξέ φαίνεται ότι έχει στο Ισραήλ ο έλληνας υπουργός άμυνας Πάνος Καμένος, διότι ειδικά σήμερα όλος ο ισραηλινός τύπος ασχολείται αποκλειστικά μαζί του.  


Συγκεκριμένα το άρθρο στην ισραηλινή εφημερίδα αναφέρει, «Ο νέος εθνικιστής υπουργός Άμυνας της  Ελλάδας προκάλεσε την εμπλοκή τουρκικών και ελληνικών μαχητικών σήμερα την Παρασκευή. 

Λίγες μόλις μέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων, πέταξε  πάνω από τις ακατοίκητες βραχονησίδες που βρίσκονται κοντά στις τουρκικές ακτές, οι οποίες παραλίγο να προκαλέσουν πολεμική σύρραξη  το 1996, γράφει η ισραηλινή εφημερίδα .jpost.com.

Τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη εισήλθαν εντός του  ελληνικού εναέριου χώρου , αλλά  αναχαιτίστηκαν από ελληνικά πολεμικά αεροσκάφη, όταν ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος και οι στρατιωτικοί αρχηγοί πέταξαν με ελικόπτερο στην βραχονησίδα Ίμια, για να ρίξουν  στεφάνια στη μνήμη των τριών Ελλήνων αξιωματικών που σκοτώθηκαν κατά την συντριβή ελικοπτέρου πριν από 19 χρόνια, ανακοίνωσε το ελληνικό  υπουργείο άμυνας .

Ο Πάνος Καμμένος είναι επικεφαλής του μικρού, δεξιού , ευρωσκεπτιστικού κόμματος «Ανεξάρτητοι Έλληνες» , και το επεισόδιο αυτό υπογραμμίζει τον κίνδυνο που πιθανό διατρέχει ο συνασπισμός της αριστερός ΣΥΡΙΖΑ, με  πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα,  νικητή των εκλογών της περασμένης εβδομάδας, ο οποίος  υφίσταται «πιέσεις» και σε θέματα που δεν σχετίζονται με την  κοινή τους επιθυμία να τελειώσει το πρόγραμμα λιτότητας στην Ελλάδα.

Τα Ίμια, γνωστά στα τουρκικά ως Καρντάκ, βρίσκονται μόλις επτά χιλιόμετρα (τέσσερα μίλια) από τις τουρκικές ακτές. Ελλάδα και Τουρκία, δύο   μέλη του ΝΑΤΟ, ερίζουν για την κυριαρχία επί των νήσων αυτών , και μάλιστα το 1996, έφτασαν στα πρόθυρα του πολέμου.

«Ο λόγος που ο υπουργός άμυνας πήγε ήταν εκεί για να δείξει τον πατριωτισμό του και να τιμήσει  εκείνους που έχασαν τη ζωή τους εκεί», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος  Ανεξάρτητοι Έλληνες Μαρίνα Χρυσοβελόνη . «Κανείς δεν είχε κάνει ποτέ αυτό  το πράγμα τα τελευταία 19 χρόνια», κατέληξε το ισραηλινό δημοσίευμα.

Σύμφωνα με ανάλυση στο pentapostagma.gr, υπενθυμίζουμε στην παγκόσμια κοινότητα , ότι οι Βραχονησίδες Ίμια είναι ελληνικές, και με  την βούλα. Δεν ερίζουν δύο κράτη για την κυριαρχία επί των νήσων, αλλά η Τουρκία προκλητικότατα και ξεδιάντροπα αμφισβητεί ελληνικό έδαφος.
Αυτά για να κλείσουμε  την ιστορία όπως πρέπει.

pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: